• 9.378.259 stemmen

World's Greatest Dad (2009)

Komedie / Drama | 99 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Bobcat Goldthwait

Met onder meer: Robin Williams, Daryl Sabara en Alexie Gilmore

Plot World's Greatest Dad

"Lance Clayton is about to get everything he deserves."

Het verhaal volgt Lance (Williams), docent literatuur aan een middelbare school, die droomde een beroemd schrijver te worden maar nog nooit een boek heeft gepubliceerd. Zijn enige zoon Kyle kan met bijna niemand goed opschieten inclusief pa. Dan vindt er een bizar ongeval plaats...

avatar van edmo

edmo

Deze film vanavond gekeken. Met mijn zoon van 11, want ik dacht 'komedie', leuk! Het is alleen geen komedie, maar een drama. Dus dat viel wel tegen.

Maar wel een mooie film. Robin Williams acteert geweldig.

avatar van Fisicboy

Fisicboy

Ik vond het verhaal niet helemaal top, en het verhaal niet helemaal duidelijk, vooral het einde.

Ik had een komedie verwacht, en ben dus zwaar teleurgesteld. Maar ondanks dat, toch mooi geacteerd,

Een 1,5* voor de moeite

avatar van rolsnol

rolsnol

Hmm, ik vond het een drama in alle opzichten.

Deze film had van mij 60 minuten korter gemogen.

Ik geef hen 1,5*.

avatar van Waku

Waku

Prima tragie komedie.

Net als in "One hour Photo" zet Williams weer een practisch identieke rol neer. En wat kan die man dat toch verschrikkelijk goed.

Binnen een mum van tijd heb je het te doen met de karakter die hij uitbeeldt.

Tjee, wat een verhaal zeg, dit was een heel erg zwarte komedie..

Wat snappen mensen niet aan 'komedie'? Dit is wel degelijk een komedie, maar een gitzwarte satirische komedie. Beetje jammer dat de term 'zwarte komedie' niet erg bekend is.

avatar van tomola

tomola

maar een 5,0 lijkt me toch wel aan de hoge kant.....

heb je in de gaten dat een 5,0 het hoogste is wat je kan geven??...

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

een van de leukste die je gezien hebt dus deze film?

denk eerder expres een 5 om het cijfer wat op te krikken

avatar van tomola

tomola

the-hague-pride schreef:

een van de leukste die je gezien hebt dus deze film?

denk eerder expres een 5 om het cijfer wat op te krikken

zeer waarschijnlijk...

avatar van Leursio

Leursio

Nou ja goed, dan zal ik het cijfer weer wat omlaag halen.

Een 1,5 is meer dan genoeg voor een film waar je welhaast bij in slaap valt. Williams acteert prima, maar kan de film ook niet redden. Zelfs bij zwarte komedie's zou je eventueel kunnen lachen, maar dit was gewoon triest.

avatar van hydraulix

hydraulix

Hmm dubbele gevoelens na het zien van deze film!

Aan de ene kant waren de karakters echt flinterdun; het waren die typische clichés die je zogenaamd in elk highschool tegenkomt.

Er zaten toch wel een aantal stukken in die ik wel erg hilarisch vond (de talkshow bijvoorbeeld). Het is inderdaad en cynische, zwarte komedie. Het had echter voor mij wel nog zwartgalliger mogen zijn zodat het een scherpe satire werd en zo die 'highschool clichés' doet vergeven.

Ik vond het einde wel prima gedaan.

avatar van Fonzie

Fonzie

Aardige film. Soms zakt het wat in, maar het heeft zeker zijn momenten. Het gegeven is origineel en leuk uitgewerkt. Ik zal em niet snel nog eens kijken maar voor 1 keer wel een prima filmpje!

avatar van kanjertje

kanjertje

Hele flauwe film met weinig inhoud.

Vond het eigenlijk zelfs geen komedie, eerder een drama.

Acteerprestaties van een laag niveau en alles leek zo gekunseld.

Geregeld laag beleefdheisniveau soms tot het ordinaire toe.

Ben liefhebber van Williams maar dit is duidelijk zijn mindere.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een verhaal; Ongelovelijk, zwarter dan dit kan bijna niet wat humor betreft denk ik. Vond het best wel vermakelijk allemaal, paar keer goed gelachen (soms eigenlijk best wel hilarisch), maar té stompzinnig om helemaal geslaagd te noemen. Vooral het einde is wat jammer. Williams blijft toch een aparte, vooral dat steeds maar weer terugkerende ''jankerige'' lachje van hem. Weet niet goed hoe ik met hem aan moet.

avatar van Ivo82

Ivo82

Jammer dat veel mensen hier negatief over zijn. Ik vond het persoonlijk een erg geslaagde zwarte komedie. Maar inderdaad, als Mrs. Doubtfire en Flubber je favoriete films zijn, dan is dit niets voor jou.

Gedurfd, prachtige dialogen, een zeer sterke Robin Williams. Absoluut de moeite waard.

avatar van kanjertje

kanjertje

Ivo82 schreef:

Prachtige dialogen ?

Een sterke Robin Williams ?

Heb daar echt niks van gemerkt en heel aandachtige hele film gevolgd.

Neen geef mij maar Patch Adams, Man of the year, RV, World according to garp, Lisence to Wed en Goodmorning Vietnam.

Of Mark and Mindy.

Daarin vond ik geregeld wel een sterke Williams in terug.

Maar dit zeverfilmpje met een tranige helemaal niet overtuigende Robin en een rosse arogante zoon vond ik echt niks.

Trouwens moet dat taalgebruik in een film nu echt van dit kaliber zijn om grappig over te komen ?

avatar van Dream Movies

Dream Movies

edmo schreef:

Maar wel een mooie film. Robin Williams acteert geweldig.

Ik had precies hetzelfde gevoel, ik ging de film kijken met het idee lekker te lachen, toen werd het opeens een hele andere film.

Dat is wel even omschakelen, maar toch een mooie film!

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijke git-zwarte comedy, heb continu in een deuk gelegen.

avatar van Pizzeria

Pizzeria

Beetje jammer. Ik ben wel een fan van Robin Williams, een erg veelzijdige acteur die alle soorten rollen aankan. In deze film wist hij me echter niet te overtuigen.

avatar van papaEd

papaEd

Op zich een aardige film. Willams viel me tegen in deze film.

na verloop van tijd zakte de film in.

avatar van Angel I's

Angel I's

Je denkt in eerste instantie een nieuwe American Pie te kijken, maar het is een echte zwarte komedie. Het verhaal is origineel, er wordt goed geacteerd. Aardige film, maar verwacht niet dat je over de grond rolt van het lachen.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Ik was compleet verrast door deze film, ik had zelf een hoger humor gehalte verwacht en minder drama. De verrassing was wel zeer positief omdat het verhaal een onverwachte wending neemt en de film nog maar over 1 ding echt gaat. Dat ene is hoe hypocriet de mensheid is en misschien wel in het bijzonder in Amerika. Het verheerlijken van het onbekende omdat er aanleiding voor zou zijn. Enorm goed uitgevoerd en Robin Williams speelt zijn rol ook zeer goed. Deze film heeft wat mij betreft te weinig aandacht gekregen en ook een te laag gemiddelde want ik vind het een van de betere films van de afgelopen tijd.

avatar van plompa

plompa

snap het comedy genre helemaal niet? gewoon een redelijk drama is het

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Zwaar ondergewaardeerd deze film. Duister, absurd, 'pervers', maar vooral hilarisch. Het was zeker niet het soort comedy dat ik verwacht had, maar ik was aangenaam verrast. Ondanks de trieste, duistere kant van het verhaal waren er toch genoeg lachmomenten. Het einde was bevrijdend, voor het personage dat Robin Williams speelde, maar ook voor mij als toeschouwer (en dat bedoel ik zeker niet negatief). Prachtig acteerwerk en de moeite van het kijken echt wel waard. Mijns inziens een van de betere films van 2009. (4*)

avatar van Obiwan

Obiwan

Dream Movies schreef:

Dat is wel even omschakelen, maar toch een mooie film!

Hier het zelfde.....Mijn zoon is 9 en ik dacht komedie. Maar hij kan goed lezen. Dus niet voor kinderen van 9 jaar. Taal gebruik was niet geschikt.... Later wel uit gekeken. Gaat wel, maar zeker geen komedie.

avatar van Sammetje73

Sammetje73

Het is geen film waarvan ik zou zeggen: die moet je gezien hebben, maar ik vond hem persoonlijk heel goed!!!

Een echte Robin Williams!

avatar van gauke

gauke

Gedurfd, boeiend en knap gemaakt met een mix van sarcasme, emotie, dramatiek, tragiek en hilariteit. Sterke rol van Robin Williams.

avatar van joe black

joe black

De eerste drie kwartiers zijn gewéldig. De zoon is om te gieren! ("goodnight, whore." )Daarna verwaterd het een beetje en wordt het minder spannend.

Robin Williams is een gewéldig acteur en dat toont hij hier nog maar eens.

avatar van demorge

demorge

Fantastische film! Veel dingen die we in het hedendaags leven meemaken worden hier, dan wel uitvergroot, in beeld gebracht. Alles met een zeer nijpende en sarcastische ondertoon, daar moet je van houden. De eindscene vond ik ook heerlijk, precies in de lijn van de film passend ook.

avatar van EliasZ

EliasZ

erg goed!

verwacht geen komedie.. dat laat de titel en cover wel een beetje lijken