• 9.374.505 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Nicholas D'Agosto, Eric Christian Olsen en Sarah Roemer

Plot Fired Up!

"2 Guys. 300 Girls. You Do the Math."

Shawn Colfax (Nicholas D'Agosto) en Nick Brady (Eric Christian Olsen) zijn twee sterren van hun footballteam die deelnemen aan een cheerleaderkamp in plaats van het nieuwe footballkamp dat eraan zit te komen. Ze worden al snel overspoeld door prachtige jonge vrouwen en ze hebben de tijd van hun leven, totdat Shawn stapelverliefd wordt op Carly (Sarah Roemer), die hen niet helemaal vertrouwt.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Leuke film.

Een lekkere tienerfilm met leuke personages en goede humor. De acteurs zijn erg grappig en het verhaal is lekker standaard. Prima vermaak op een hete zomerdag!

3.0

Edit: het laatste stukje met Masi Oka en Danneel Harris die een SMG uithaalt van Cruel Intentions is echt geweldig!

avatar van rep_robert

Het is maar dat ik over het algemeen wel fan ben van deze soort college films, want deze film is eigenlijk niet al te best.
Toch heb ik me wel met de film vermaakt, de film pretendeert ook niet serieus te zijn, gelukkig maar want hier en daar zitten er leuke grappen in de film(hele kamp kent de tekst van Bring it on uit hun hoofd).
De hoofdrolspelers zelf vind ik te wisselvallig, ene moment zijn ze overtuigend, het andere moment lijkt het alsof ze hun zinnetjes van een papiertje staan af te lezen.
De romance tussen Nick en de beeldschone Carly is in mijn ogen niet geloofwaardig, krijg niet echt te zien waarom ze voor elkaar vallen.
Het is allemaal wat te makkelijk en te voorspelbaar, zoals de hele film eigenlijk.
Het is het allemaal net niet, al zijn veel bijrollen wel leuk gecast en heb ik wel vaak moeten (glim)lachen om domme acties.

Het is maar dat het een leuk genre is, want voor de rest voegt deze film weinig toe aan de tientallen films die er al zijn over dit onderwerp.

Als je van dit genre houdt zal je je zeker wel vermaken met deze film. Houd je hier niet van? Laat hem dan links liggen, want je gaat hem dan ook echt niet leuk vinden, alle bekende cliché's komen voorbij!
Zelf heb ik me wel vermaakt met deze film, ondanks dat het niveau soms echt te wensen over laat.

2* voor de leuke dames en een aantal geslaagde grappen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een film. Eén van de grootste meevallers van de laatste tijd. Het slaat dan misschien wel helemaal nergens op allemaal, maar ik heb constant met een brede lach zitten kijken en soms zelfs dubbel gelegen van het lachen.

Eric Christian Olsen steelt de show, wat een droogkloot, geweldig! Die gast gooit er echt de ene na de andere domme, droge, maar geweldige quote uit en ik vond het erg geestig allemaal. Die kop van hem maakt het dan helemaal af, erg grappig figuur. Roemer is prachtig, net als veel andere meiden in de film die er met z'n allen voor zorgen dat deze film (voor mij) leuk blijft om naar te kijken. Veel bijfiguren zijn ook geweldig, zoals Dr. Rick, die enorme homo of die vrienden van Nick en Shawn. Vaak érg flauw, maar nergens té. Deze én nog erg veel andere personages zorgen ieder wel met één of andere opmerking of een bepaalde handeling voor een grappig moment. Prima gedaan allemaal.

Ja, lachen geblazen met deze zooi. Voor de rest is het een voorspelbaar, clichématig en standaard werkje, maar dat was te verwachten. Ik kan me ook best voorstellen dat mensen dit niet grappig vinden. Verassend genoeg vond ik dat wel. Heb stiekem toch aardig genoten. Dikke voldoende.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Screw football, let's go cheer!

Eén van de leukere highschool comedy's van de laatste tijd. Ik ben er een groot fan van, helaas is het lastig om de goede te vinden aangezien er toch behoorlijk crap uit deze hoek komt.

Leuke cast ook, al hadde rol van Danneel Harris wat mij betreft wel wat groter gemogen. Was perfect geweest voor Roemer's rol. Olsen is werkelijk geweldig als droogkloot eerste klas, vooral zijn facial expressions zijn vaak hilarisch. leukste figuur besides Olsen is toch wel Walton als Dr. Rick, wat een heerlijke onzin wist hij uit te kramen. Voor derest wel cliche werk maar dat weet de pret niet te drukken. Fijn tussendoortje dit.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

FU! FU! FU! FU!

Heb hem een tijdje terug al gezien maar had hier nog niets gepost en ik vond de film zo geniaal grappig dat ik dat wel nodig vond! Helemaal door het gemiddelde. Je moet van deze humor houden maar als je dat doet lig je zon beetje de hele film dubbelgevouwen van het lachen. En in de momenten dat je dat niet doet dan zit je (net als harm ) de hele tijd met een grote glimlach op je gezicht te kijken.

Zoals ook al eerder gezegd, een van de leukere (highschool) komedies met een geweldige rol van Eric 'beerfest' Olsen.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

DonOswaldo schreef:

Een van de betere in z'n soort (genre is al voor me weggelegd )!

De hele film met een smile gezeten en gelachen, en blijft qua entertainment constant op niveau (geen een moment echt 'weggedroomd' en dat zegt al wat ).

Beetje Bring It On-achtig, ook al is het toch weer iets anders. Maar net als bij de Bring It On-reeks heb ik me hier geweldig vermaakt.

De cast is waar ik het minste van verwachtte omdat ik ze eigenlijk zo goed als niet ken, maar ook dat viel me zeer mee

Hij zal voor velen te amerikaans, te voorspelbaar en te simplistisch zijn dus als je je daaraan stoort is het geen aanrader, maar ik heb me uitermate vermaakt!

En wie kijkt er nu niet graag naar cheerleaders..

Moet ook nog even toevoegen dat de soundtracks geweldig zijn..

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Verrassend leuk, dat had ik niet verwacht van een komedie met Olsen in de hoofdrol en waarin het plot over cheerleading gaat.

Met name Olsen, die ik normaal strontvervelend vind wanneer hij een hoofdrol heeft, (met Dumb and Dumberer als absoluut dieptepunt) speelde best lollig en kwam wat sympathieker over dan normaal.

De knul die Dr. Rick speelt is een erg grappig karakter, helaas valt D'Agosto wat op de achtergrond.

Leuke film, die naar het einde toch wat aan de grapdichtheid moet inleveren, maar ondanks dat vermakelijk blijft en een voldoende scoort.

avatar van Shinobi

Shinobi

Zo niet grappig, allemaal veel te overdreven gedoe en wannabe grappig.

1,5 Sterren.

avatar van BBarbie

BBarbie

Redelijk onschuldige tienerkomedie, die in vergelijking met soortgenoten voor de verandering nu eens niet banaal wordt, hoewel de poster (F U) anders doet verwachten.

Als "cheerleaders"-film een stuk minder dan Bring It On (2000).

avatar van Spetie

Wat een zooitje is deze film, vooral niet te serieus nemen, want het slaat op een gegeven moment echt helemaal nergens op.

Maar dat maakt niet uit, want lachen is het wel en daar is dit toch ook voor bedoeld. Eric Christian Olsen is echt heel grappig met die komische droge opmerkingen van hem. Echt lachen hoe hij Dr. Rick te kijk zet. Samen met Nicholas D'Agosto vormt hij een leuk komisch duo, dat elkaar goed aanvult.

En daar draait het hier vooral ook om. Het verhaaltje zelf stelt niets voor, is uiterst voorspelbaar en vol clichés, maar dankzij een grappig koppel, leuke bijrolspelers en voldoende humor, verveel het geen moment en kan ik zeggen dat ik me prima vermaakt heb met deze highschool komedie.

avatar van Manouk-96

Manouk-96

Hilarische film, vooral voor tieners zeker een aanrader voor een gezellig avondje film kijken met je vrienden/vriendinnen. Plot is zeer verrassend.

avatar van scorsese

Matige film waarin twee jongens meegaan met her cheerleaderkamp om meiden te versieren. Standaard en voorspelbaar highschool-komedie verhaaltje en personages. Toch nog wel leuk om te kijken vanwege het vlotte tempo, 300 cheerleaders en ondanks de onderbroekenhumor valt er hier en daar toch nog wel wat te lachen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Fired Up is een erg ondermaatse film, zelfs voor dit genre. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord verder, en ik zag het op een dag gewoon op Netflix voorbijwandelen. Dit soort films gaan er doorgaans wel makkelijk in bij me, en dat was bij Fired Up dan ook niet anders. Het blijft best vlotte cinema, maar niettemin erg matig.

Wat vooral opvalt is dat deze film een tekort heeft aan goede crewleden. D'Agosto en Olsen zien er uit als een knullig duo en dat kan werken, maar als meesterversierders stellen ze weinig voor. Bijzonder hoe makkelijk ze de vrouwtjes in deze film in kunnen pakken. Natuurlijk blijft het een film waarbij enige vorm van logica overboord wordt gegooid, maar niettemin gaat het wel aan je knagen.

Verder leidt de film aan clichésyndroom. Het maakt in deze film niet echt uit of je een man of vrouw bent of van mannen of vrouwen houdt, deze film zet je gegarandeerd voor lul op de meest simplistische manier mogelijk. Het gaat al snel knagen hoe hele groepen hier zoveel op elkaar lijken en Roemer de enige uitzondering moet vormen. Het is zo sterk aangezet dat de humor moeizaam werkt.

De cast beschikt overigens ook gewoon niet over het talent om de grappen goed af te leveren en de film is doorgaans meer ongemakkelijk dan grappig. De regie stelt ook bitterweinig voor. Dit soort films zullen waarschijnlijk nooit perfect worden, maar Fired Up valt gewoon ver onder de middelmaat door het complete gebrek aan interesse vanuit de regie.

De cheers zien er matig uit, de wedstrijd is slecht in beeld gebracht en op cinematografisch vlak stelt de film ook weinig voor. Wat de film nog vooruit doet helpen is de vlotheid en de luchtigheid van de film in zijn geheel. Dankzij een korte speelduur en vele gebeurtenissen is dit nooit een moeizame zit, maar het mist verder wel alle attributen om een goed geheel te brouwen.