9/11 (2002)
Genre: Documentaire
Speelduur: 112 minuten / 128 minuten (video)
Alternatieve titel: 11/9
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: James Hanlon, Gédéon Naudet, Jules Naudet en Rob Klug
Met onder meer: James Hanlon, Tony Benatatos en Steve Buscemi
Plot 9/11
"The Filmmakers' Commemorative Edition"
Op 11 september 2001 zijn de Franse broers en filmmakers Gédéon Naudet en Jules Naudet bezig om een documentaire te maken over de brandweer van New York, en waren net bezig met het interviewen van een brandweerman, toen zij een vliegtuig zagen overvliegen. Dat vliegtuig zou het WTC raken. De broers en de brandweerman haasten zich naar het WTC, en ze beginnen te filmen vanuit het perspectief van de brandweerman. Ze filmen ook van binnenuit de Twin Towers, en deze documentaire bevat de enige beelden van binnenuit de torens.
Zichzelf in TV Broadcst
narva77 (crew films)
Nog geen releasedatum (bioscoop of huur) bekend?
Komt morgen op TV, zowel bij RTL4 (20.30) als op BE1 (20.55)!

narva77 (crew films)
JAZEKER! En op Duitsland1 en op BBC enz.
Dat is deze film/documentaire; kijk maar in de krant/gids enz.
Yak
Dan nog vind ik het onbegrijpelijk dat men collectief zo'n ongelooflijk hoog cijfer geeft, maar misschien ben ik te naïef als het aankomt op het Amerikaanse patriottisme. Toen ik in Seattle was, hoorde ik eigenlijk voornamelijk tegengeluiden.
Queto Yurlunyur
Dit zal wel weer zo'n Gimme-Shelterachtig geval zijn waarbij de gebeurtenis legendarisch is en de documantaire alleen toevallig wat relevant materiaal heeft. Om dan meteen de documantaire een hoog cijfer te geven vind ik dan idioot. (Maar ik heb geen van beide films gezien, dus het is puur een gok van mij)
Menni
Een film mag van mij best dankzij 'toeval' erg indringend worden. Maar wat dat betreft lijkt deze me niet vergelijkbaar met Gimme Shelter. Wat overigens een enorm pakkende docu is en dat verbaasde me enorm, aangezien ik NIKS heb met de Stones. Niet te snel oordelen en blijven zitten tot het end (de opbouw van peace & love naar chaos is machtig), kan ik iedereen aanraden. Ehm, dit hoort misschien meer bij Gimme Shelter
Menni
Ow wacht, ik verwarde deze even met die andere film (bestaande uit kleine stukjes door diverse regisseurs). Dit is natuurlijk wél een 'toeval'-geval. Maar dan nog, als een film om wat voor reden dan ook indringend wordt, hoor je mij niet klagen.
neo
net gezien. ik moet zeggen dat ik em erg interessant en indringend vond. ook de nog nooit vertoonde beelden zijn erg interessant. verder komt er geen amerikaans patriotten onzin in voor naar mijn mening. 3.5 sterren
IamBernie
volgens mij duurt hij nog een kwartier.
Maar van wat ik al gezien heb, moet ik zeggen dat het erg indrukwekkend is.
neo
ik vind em als docu erg goed, al hoewel ik wel een beetje half zit mee te kijken
narva77 (crew films)
Net op de Belg gezien; die kutreclame's op RTL4!
Het is ook niet als film bedoeld, en als documentaire erg goed. Laat een andere kant van het verhaal zien, nl. van de brandweermannen.
Geen (of weinig) patriottisch/chauvinistisch gelul.
PS ik heb wel Robert De Niro gezien, maar heeft iemand Steve Buscemi gezien? Ik nl. niet.
Hobbes
nu geef je RTL4 iets teveel credits. Schindler's list mag je niet uitzenden met reclames.
tenminste...dat heb ik gehoord. klinkt mij wat aannemelijker dan dat RTL4 uit zichzelf geen reclames uitzend
andolini
Aangrijpende documentaire, waarin de chaos in het WTC-gebouw schokkend in beeld komt.
Heb nu nog meer respect gekregen voor die brandweermannen. 4*
(Inderdaad schandalige reclame-onderbrekingen van RTL.)
EmDee
Daar heb je wellicht gelijk in. Toch had RTL4 zoveel respect moeten tonen. Ik kan me ook niet voorstellen dat je als bedrijf in zo'n film wilt zitten.
EmDee
Heb hem nu in z'n geheel gezien en de film is echt aangrijpend.
Het meest vreemde moment imho: Een paar dagen voor 11 september krijgt de rookie nog les op een ladderwagen. Hij krijgt dan te horen dat je snel weg moet gaan als het dak instort. Tijdens deze scene zie je de twin towers in volle glorie op de achtergrond.
Dit is trouwens wel de eerste film waarin ik vind dat Robert de Niro niet in zou moeten zitten.
lorelei
ik kreeg hier echt de rillingen van toen ik naar die beelden keek. Mensen die bang wegrennen van het wtc, net alsof het geacteerd wordt. En dan die vreselijk harde knallen! Dan blijken het gewoon mensen te zijn die waren gesprongen. Heel erg aangrijpend!
lindastuurman
Zoals al eerder werd gezegd, hele goede docum, maar geen goede film. Wat zeg ik, dit kan geen film zijn, want dit is harde realiteit! Film zijn NIET de realiteit.
Zoals dat bij iedereen zal zijn, deze docu raakt je, je voelt je elleding, maar toch ook opgelucht dat al die gasten weer bij elkaar kwamen .
En die klappen...dat is toch echt het toppunt, dan hou ik het in ieder geval niet droog meer.
- 1901 berichten
best indrukwekkend om het van nabij mee te maken doordat deze jongens er toevallig met hun camera´s waren. En weer die stomme reclame´s erdoor natuurlijk, ze leren het nooit.
Maar om deze docu een waardering als film te geven, nee. Na de discussie op de chat met Cornelis oer hierover vind ik dat hij helemaal gelijk heeft, en dat je docu´s op deze site eigenlijk geen waardering kan geven.
Want waarop moet je het baseren?
De enige overeenkomsten met een ´normale´film zijn de editting en het geluid, de rest is toch meer geregiseerd door de gebeurtenissen.
Wie het weet, mag het zeggen.
narva77 (crew films)
Dat is meten met twee maten Petey; op "Gimme Shelter" wordt ook gestemd, dus ik zie geen enkele belemmering...
- 1901 berichten
Vreemd dat jullie voor Hearts of Darkness dan wel allebei 4,5 ster geven!
Ik ben pas sinds kort overgehaald tot deze mening, dus vandaar dat het best kan dat ik docu´s gewaardeerd heb.
Waar het mee om gaat is waar je bij een documentaire nu eigenlijk de waardering voor geeft, dit in vergelijking met de andere films die ik gewaardeerd heb.
- 1901 berichten
Ik zie ook helemaal geen belemmeringen waarom anderen niet zouden moeten stemmen, het is puur persoonlijk.
narva77 (crew films)
Ik doe het op gevoel, emotie enz. Net als bij veel films. Technische aspecten doen me niet zoveel...

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Crumb
Documentaire / Biografie, 1994