• 9.371.874 stemmen

Geregisseerd door: Luc Picard

Met onder meer: Antoine Bertrand, Marie Brassard en René Richard Cyr

Gesproken taal: Frans

Plot Babine

Babine is de zoon van de dorpsheks. Van alles wat er verkeerd gaat in het kleine dorpje, krijgt hij de schuld. Als dan de lokale kerk in brand vliegt en hierbij de priester om het leven komt, breekt de hel los.

avatar van Tom123

Tom123

Een bijzondere film met een bijzonder sfeer. Waarin het uitsterven van het rustige dorpsleven symbolisch wordt verbeeld. Hoewel het verhaal aan de dunne kant is, is de kalme sfeer betoverend. De dorpsgek wordt prachtig gespeeld.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

sprookje over een dorpsgek

helemaal met Tom123 eens.

oase van rust en emotie in een veel te snelle tijd

avatar van Whiplash

Whiplash

Een franse film in een rustig sfeertje... Kijkt erg gemakkelijk weg en je hoeft er niet teveel bij na te denken... Mensen die van actie en dergelijke houden wil ik de film niet aanraden want die komen gegarandeerd weer met 't commentaar dat er nix aan is... Je moet verder kijken dan je neus lang is zeg ik altijd maar.

Ik vind dat er goede acteurs in spelen... Ik vind 't daarom wel jammer dat Frankrijk niet wat vaker met films komt! (Want 't blijkt wel dat ze daar ook over een aardige cast kunnen beschikken)

Voor de rest ben ik 't ook met Tom123 eens.

avatar van pietpuk

pietpuk

Leuk Frans-Candees sprookje, zeker geen Franse film. Overigens in Frankrijk worden heel veel films gemaakt. Check IMDB maar eens : 40294 titels uit Frankrijk !

avatar van RickZ

RickZ

Franstalig drama met wat vreemd verhaal. Inderdaad nix aan als je van actie houdt. Desondanks blijft het een dun verhaaltje met wat vreemde wendingen en onderhoudend en interessant wordt het ook al niet. Onvoldoende!

avatar van mesa57

mesa57

Ik ben toch echt een sprookjes / fantasy liefhebber, maar deze film heb ik na 20 minuten opgegeven. De regiseur / scenarioschrijver gaat op een persoonlijke toer waar ik niet aan kan relateren.

Helaas - 1.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Wel aardig bedacht, moet je van houden.