• 9.374.084 stemmen

Met onder meer: Haruka Ayase

Gesproken taal: Japans

Plot Ichi

"Justice is blind."

Ichi is een blinde vrouw, die met haar shamisen van dorp naar dorp gaat. Daarnaast is ze ook erg goed met haar samoerai-zwaard. Dit komt goed uit, want ze krijgt te maken met de yakuza en andere criminelen.

avatar van Nomak

Nomak

Hier ben ik dus heel erg benieuwd naar. Iemand meer informatie over wanneer deze hier te zien gaat zijn?

avatar van Nomak

Nomak

Bedankt.

Doet me denken aan de Azumi films waar ik enorm veel van hou. Ik moet deze nu gewoon zien. Hopelijk snel hier op dvd.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Hmm ik hoop niet dat het op Azumi lijkt. Ik ben er ook erg benieuwd naar maar verwacht niet zo'n "power-ranger" sfeertje als in Azumi. Iets in de richting van Kitano's Zatoichi zou beter zijn, maar dat wordt het vast niet.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

als ik me niet vergis heb ik deze film gezien want het verhaal met een blinde vrouw die goed met een samoerai zwaard overweg kan komt me heel bekend voor en als het die film is die ik bedoel dan is het naar mijn mening een schitterende film, maar ik kijk morgen avond deze film en dan weet ik het zeker. ik stem later nog wel.

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke film die iets te lang duurt.

Voor de rest prima actie en mooi verhaal.

avatar van RickZ

RickZ

2 uur durende film met mix van drama en japanse vechtsport (in die volgorde). Inderdaad net wat te lang, maar onderhoudend genoeg.

Halverwege bijna uitgezet, maar gelukkig toch verder blijven kijken: de eerste helft is vrij standaard en vlak (2*) maar halverwege gaat het de goede kant op met goede actie en diepgaander drama (4*), gemiddeld 3* dus.

Vraagje: wat draagt die Ichi toch de hele tijd op haar rug onder haar pij? Lijkt wel zo'n klein vrouwenrugzakje ?!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

dit is toch een andere film als die ik bedoelde, maar het was wel het zelfde verhaal ongeveer. alleen die andere film was stukken beter. Niet normaal wat acteerd die slechterik met dat lapje voor z'n oog slecht zeg. en hij niet alleen. zwakke film maar heb toch de film uit gekeken. 2*

avatar van Reconquista

Reconquista

De muziek van Lisa Gerrard (Dead Can Dance) vind ik altijd mysterieus en mooi om naar te luisteren. Van de film heb ik alleen de zwaardgevechten gekeken, de rest FFWD.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Oeh doet me denken aan Blind Fury met Rutger Hauer

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Doet mij meer denken aan: Zatoichi

avatar van tijger201981

tijger201981

Nomak schreef:

ik heb defilm voor je ook nederlands ondertitel

Mix van Zatoichi en Yojimbo.

Daar ligt meteen ook zo'n beetje de zwakte van de film. Het uitgangspunt is niet meteen het boeiendste. Dorpje dat belaagd wordt door een clan van outlaw samurai. Whee.

Toch wordt er wel wat interessants mee gedaan. Ayase's personage is boeiend genoeg en er zitten een aantal puike vechtscenes in. Al zal deze film wel voor velen hetzelfde probleem bevatten als Kitano's Zatoichi. Zwaardvechten is hit and win, miss and die, dus echt lange gevechten zitten ook hier niet in. Vind het zelf wel aangenaam om kijken. De gevechten hadden op zich wel iets beter gefilmd kunnen worden, sowieso kan ietsje meer slowo de lengte van een gevecht wel goed doen.

Verder redelijk standaard gebeuren, acteerwerk is wat overdramatisch, terwijl Riki Takeuchi net weer erg over the top gaat. Vloeit eigenlijk niet zo goed samen. Soundtrack vond ik wel erg knap, zorgde meestal voor de mooiste scenes uit de film.

Niet verkeerd dus, maar had een wat interessanter uitgangspunt verdiend, ook een wat spannendere uitwerking. Nu blijft het wel erg braaf. 3.5*

(Aan de score is in ieder geval wel weer te zien dat de film op foute downloadplaatsen is terecht gekomen.)

avatar van roberto manzani

roberto manzani

Martijnnn schreef:

Oeh doet me denken aan Blind Fury met Rutger Hauer

kijk deze film dan maar eens, dan vindt je die van rutger hauer toch echt minder hoor, maar smaken verschillen.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Redelijk, maar hoopte op meer. Ichi is best een tof character en de actie die daar uit voortvloeit ook best fijn. Maar Ichi mocht wat duidelijker de hoofdrol hebben t.o.v. Toma. Ook mocht het qua actie best wat langer (/meer) en als film wat korter. Nu sleept het soms een beetje.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Prima film, naar mijn oordeel in de categorie van Azumi.

Heerlijk hoe in Japanse film een happy end altijd wat minder happy is maar een poetisch..