• 9.373.780 stemmen

Geregisseerd door: Juan Reina

Met onder meer: Patrik Grönqvist, Kai Känkänen en Sami Paakkarinen

Gesproken taal: Engels, Zweeds en Fins

Plot Takaisin Pintaan

"We just wanted to bring our friends home."

Vier Finse grotduikers komen in een nachtmerrie terecht wanneer twee vrienden verdrinken in een onderwatergrot in Noorwegen. Als de Noorse en de Britse regering besluiten de operatie voor het terughalen van de lichamen af te blazen wegens te gevaarlijk, beslissen de vrienden om in het geheim de lichamen zelf terug te halen. Om de missie te overleven zullen ze op elkaar moeten vertrouwen en de fysieke eisen van de operatie verbleken in vergelijking met de psychologische prijs die de duikers moeten betalen.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Voornamelijk boeiend voor mensen die verstand hebben van duiken om te kunnen begrijpen hoe moeilijk en potentieel gevaarlijk de hele operatie is.

Toch ook voor niet-ingewijde een Interessante docu die nog best spannend is door de combi van interviews met de direct betrokkenen en echte footage tijdens de operatie.

Het hele proces van begin tot eind is gefilmd waarbij de voorbereidende gesprekken toch wel het meest plastisch zijn.

avatar van hijman1946

hijman1946

dikkeduim prachtige opnamen

avatar van Doom4

Doom4

Normaliter houd ik wel van dit soort films/documentaires. Touching the Void, the summit en the north face zijn bij mij favoriet. Deze is het net niet en dat vind ik erg jammer want er zijn weinig films over duiken. Ik heb niet kunnen meemaken wat er nou gebeurde toen het mis ging omdat het alleen verteld word en niet gefilmd is, ook de hele reddingsoperatie is niet duidelijk gefilmd waardoor ik eigenlijk de hele tijd het gevoel had wat zijn ze nou aan het doen en wat gebeurd er. Best frustrerend eigenlijk bij zo'n claustrofobische film.