• 9.375.420 stemmen

Geregisseerd door: Bong Man-dae

Met onder meer: Shin Se-kyung, Ahn Ah-yung en Do Ji-won

Gesproken taal: Koreaans

Plot Sin-de-rel-la

"Beauty is only a cut-away."

Hoewel Hyun-soo geen enkele keer in haar leven haar vader gezien heeft, heeft ze nooit zijn afwezigheid erg gevonden, want er is een perfecte moeder voor haar. Haar moeder is ook een gerenommeerd plastisch chirurg. Ze is dus nooit eenzaam, omringd door meisjes die schoonheid adviezen willen van haar moeder. Maar haar geluk komt ten einde, als haar vriendinnen een chirurgische ingreep hebben gekregen van haar moeder en daarna op mysterieuze wijze zelfmoorden plegen door het verminken van hun eigen gezichten. Ze begint te voelen dat er iemand anders in het huis is waar ze met haar moeder woont. Op een dag ontdekt ze een verborgen kelder en daar ontdekt ze een geheim uit haar verleden, wat zal leiden tot grote onrust tussen moeder en dochter.

Net zo goed als ik hem verwachte.

Een beetje onduidelijk in het begin maar uiteindelijk is het zeer duidelijk.

Geheel onverwacht verhaal en vele op vooraf bedenkbare mogelijkheden van wat er zou (kunnen) gebeuren.

Enkel zijn er wel wat overdreven scenes.

Ik vind hem niet zo stereotyp-asian-horror, ik vond hem echt goed.

*5.0

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik had er heel wat meer van verwacht. Het is helaas geen horrorversie van het bekende sprookje, al zijn er enkele overeenkomsten. Cinderella is een standaard Zuid-Koreaans horrorfilmpje en zoals vaker neemt het flink de tijd om een verhaal te vertellen waardoor de film enorm langdradig en saai wordt.

Het tempo ligt enorm laag waardoor een uur aanvoelde als vier uur. Het verhaal wordt ook niet spannend gemaakt hoewel het einde wel oke was. Shots duurde enorm lang en de scary momenten waren erg zwak. Mooie poster, maar een slaapverwekkende film.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Een film zo ongelooflijk saai dat ik hem over een periode van twee weken, in stukken van 5 minuten moest kijken. Vreselijk saai en echt totaal niet wat de covers beloven. Nou snap ik dat Zuid-Koreaanse horrorfilms nou eenmaal veel drama met zich meebrengen, maar dit voelde echt aan als één lang en saai boek. Ik heb meerdere Zuid-Koreaanse horrors gezien en die mixen drama en horror STUKKEN beter dan deze film.

Sommige personages beginnen je op een gegeven moment ook echt op de zenuwen te werken. De moeder wordt je gestoord van. Met die nepkop van haar. Niet nep als in plastische chirugie of zo (al zou ik dat niet uitsluiten, het is nou eenmaal Zuid-Korea), nee, er is gewoon iets aan die kop dat mij echt irriteert. Mooie vrouw en ik zou haar natuurlijk doen, maar in deze film is ze werkelijk niet om aan te zien.

Een pluspuntje, geen witte spookgriet met lange zwart haar voor haar gezicht te bekennen. Dat is altijd weer fijn om niet te zien.

Het verhaal is typisch weer zo'n Asian-style vaag en cryptisch doedeljanverhaal (geen idee wat dat is, ik typ nu maar wat) dat je niet kan volgen, hoe hard je ook je best doet. Uiteindelijk kijk ik alleen maar voor de shock, en ook dat is nergens te bekennen.

Verder ook VEEL te lang, had echt wel een uurtje korter gekund. Misschien had ik het verhaal dan wel kunnen volgen.

Maar ja dat is mijn mening maar. Als het kon gaf ik deze film een nul maar dat kan niet. Tijdverspilling.