• 9.373.071 stemmen

Byleth - Il Demone dell'Incesto (1972)

Drama / Horror | 81 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: Byleth

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Leopoldo Savona

Met onder meer: Mark Damon, Claudia Gravy en Aldo Bufi Landi

Gesproken taal: Italiaans

Plot Byleth - Il Demone dell'Incesto

"A boy is blinded with incestuous passion."

Lionello, een jonge edelman is lang weggeweest van het familielandgoed en keert nu terug. Het is voor hem een schok wanneer hij verneemt dat zijn zuster Barbara, van wie hij heel veel hield, ondertussen gehuwd is met de oudere Giordano. In elk geval is Giordano een geschikte echtgenoot in alle opzichten: hij is attent, gecultiveerd en bezit alle deugden van zijn klasse. Lionello is echter ziekelijk jaloers en koestert incestueuze verlangens voor zijn zuster. Het kan slechts een toeval zijn, maar de terugkeer van Lionello valt samen met een reeks moorden in de omgeving, waaronder op een prostituee en op een dienstmeisje dat werkt op het landgoed. Een lokale priester vermoedt dat de buitenaardse demon Byleth verantwoordelijk is voor alle kwaad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Vascago

Vascago

Best een genietbaar filmpje. Weinig gore of horror, maar een wazig verhaal met veel naakt en gallio elementen. Acteerwerk was beter dan ik verwacht had.

avatar van Fransman

Fransman

Sfeervolle film. Cinematografisch dik in orde. Mooie interieurs, goede locaties (voornamelijk bos), prima acteurs en flink wat bloot van appetijtelijke dames, met aardig wat schaamhaar en okselhaar , voor de liefhebbers. Verhaaltje kon me wat minder bekoren. Speelt ergens in Italië in het midden van de negentiende eeuw. Adellijke jongeling keert na lange tijd huiswaarts, waar de door hem verafgode zuster op hem wacht. Alleen, ze is inmiddels getrouwd, en dat is minder. De jongeling voelt namelijk heel wat meer voor zijn zuster dan voor een broer betamelijk is en de nieuwe echtgenoot ziet de bui al hangen.

Broeierig sfeertje dus. En dan worden er in de omgeving ook nogal wat prostituees en vrouwen van lichte zeden vermoord. De plaatselijke autoriteiten stellen een onderzoek in en ook de adellijke jongeling wordt verdacht. Kan het zijn dat hij in de ban is van een demon, genaamd Byleth en dat hij geen baas meer is over zichzelf?

Persoonlijk heb ik het niet zo op demonen. Wij weten dan allang dat die jongen zo schizo is als een deur. En met die incest valt het ook nogal tegen. Veel verder dan wat zoentjes (in geklede staat) komen ze niet. Verder blijft het ook onduidelijk of de incest wordt ingegeven door hun band uit het verleden of wordt veroorzaakt door de demon. Het slot had wat meer afgerond gemogen. Echt griezelig wordt het niet, maar al met al kijkt het lekker weg.

avatar van mikey

mikey

Kastelengiallo waarin een leenheer een onbehoorlijke interesse heeft in zijn getrouwde zus. Die tamelijk mjammie is overigens. Hij moet telkens zien hoe ze het met haar man doet, die haar vader had kunnen zijn. Ondanks de anachronismen (zoals het getoonde damesondergoed ) een totaal infantiel product, maar qua wansmaak zit je hier geramd. Dorpsmeisjes die het moeten ontgelden omdat ze aantrekkelijk zijn. Functioneel naakt. Voyeurisme. Geweld jegens het zwakkere geslacht.

Verhaaltechnisch minimaal bovendien, heb je een gek die waanzinnig wordt van mooie meisjes, nodigt zijn bevallige (en volledig ingelichte) zuster een aantrekkelijk hertje voor hem uit... wat er met haar gebeurt zal ik maar niet verklappen. En de intellectuelen zoals de rechter en de priester met de gek in 't vizier; hebben het script in de steek gelaten.

Goedgekeurd.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2067 stemmen

Een werkje dat een mix is van mystery, horror en sexploitation. Samengevat is het een aardig stukje pulp. Ondanks het horrorelement slaagt het er echter niet in om enige spanning op te wekken. Zero suspense is erg mager voor een verhaallijn die toch wel wat mogelijkheden biedt. Integendeel drijft de film dan vooral op de dialogen (die niet slecht zijn) en de geslaagde settings. En de dames die zich van hun beste kanten tonen.