• 9.377.215 stemmen

Geregisseerd door: Danny Lerner

Met onder meer: Olga Kurylenko en Henry David

Gesproken taal: Russisch, Hebreeuws en Engels

Plot Kirot

"Beware of thy neighbor."

Galia (Olga Kurylenko) wordt door een duistere organisatie gevangen genomen en gedwongen om voor deze organisatie als prostituee te werken. Als ze weet te ontsnappen van haar nieuwe ''werkgevers'', ontmoet ze een andere vrouw die behoorlijk is misbruikt. Samen besluiten ze wraak te nemen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nooit geweten dat het hier om een Israelische film ging, echter wel eentje waar er meer met andere talen (Russisch, Engels) word gesproken dan Herbreeuws. Met ook een prima rol van Kurylenko als een prostituee Galia die voor haar (relatief zachtzinnige) pooier huurmoorden moet plegen om zo haar paspoort en vrijheid terug te krijgen. Dit doet ze allemaal met tegenzin en ze lijkt hoop te vinden in haar buurvrouw, die bont en blauw word geslagen door haar echtgenoot. Ze komen naderhand in contact en Galia leert haar de trucjes die zij heeft meegekregen en voert haar ook zo automatisch mee in het duistere wereldje, waarbij ze zelf ook doelwit word.

Klinkt allemaal erg leuk, en soms voelt de film ook erg aan als een Franse thriller. Helaas zakt de film in de helft wel erg in en word het vrij saai en volgt de film meer het huis, tuin en keukenleventje van de 2 dames en hun issues. Maar tegen het einde gaat de vaart er weer in zitten en krijgen we een paar fijne actiescenes voorgeschoteld. Het camerawerk wil nog wel eens tegenvallen.

Zodoende een best wel vermakelijk wraakfilmpje met een bekend onderwerp. Alleen jammer dat er een hele lang saai oninteressant stuk in zit, wat al een halve punt kost.

avatar van BBarbie

BBarbie

Film opent veelbelovend om al snel met het omturnen van Galia tot huurmoordenares een stuk minder interessant en geloofwaardig te worden. Nog afgezien van een aantal onlogische om niet te zeggen ridicule scènes —vooral de ontknoping tart je voorstellingsvermogen— haalt de film amper het niveau van een spannend jongensboek, zij het met twee mooie vrouwen in de hoofdrol. Ik heb de indruk dat regisseur Danny Lerner niet goed wist of hij een drama- of een actiefilm wilde maken. Het resultaat is er naar.