• 9.370.323 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Iqbal Ahmed

Met onder meer: Austin Hébert, Alexis Carra en David S. Lee

Plot The Answer

"Sometimes it's better not to know who you are"

Nadat hij is aangevallen door in zwart geklede mannen, moet een jonge introverte man vluchten voor zijn leven. Door aanwijzingen te volgen, die zijn achtergelaten door zijn dode ouders, probeert hij erachter te komen wie hij eigenlijk is en wie het op zijn leven gemunt heeft. Zou er een connectie bestaan met de buitengewone vaardigheden die hij bezit, maar die hij al sinds zijn jeugd in het weeshuis geheim probeert te houden?

avatar van Collins

Collins

Lowbudget filmpje, dat er in slaagt om een mysterieuze sfeer uit te dragen en af en toe spannend te zijn. Het verhaaltje staat. Heeft kop en staart. Is niet heel gecompliceerd. Heeft wat twistjes en is redelijk boeiend.

Het verhaaltje kent wel wat gebreken. Zo zijn de handelingen van de personages niet steeds even logisch en worden oplossingen voor problemen wel heel simplistisch weergegeven.

Soms ook, is de vaart er even uit, alsof de maker twijfels heeft over de loop van het verhaal en de personages de instructie heeft gegeven gewoon maar even aan te klooien tot hij de volgende constructieve stap in het verhaal heeft bepaald.

De effecten zijn low budget. Dat feit wreekt zich wel een beetje bij de inleving in de gevaarlijke en angstaanjagende vijand waartegen men strijdt. Die vijand ziet er met beperkte middelen te bewust mysterieus en angstaanjagend uit, waardoor de beoogde dreiging niet over komt en juist erg goedkoop oogt. Ik kon me daar niet steeds over heen zetten. Voor mij een afknappende factor in het kader van het kijkplezier.

Verhaal is ok. Uitwerking is mwah.

avatar van joolstein

joolstein

Film die ondanks goede ideeën, niet het gewenste resultaat oplevert en waarbij ik me afvraag of het verhaal niet beter tot zijn recht was gekomen als serie? Al heeft dat verhaal wel een treffende gelijkenis met een verhaal over een zeker bekend persoon van Kryptonian. Meerdere genres (sci-fi, mysterie, romantiek) komen samen in een soms spannende op-de-vlucht-zijn-film. Helaas moest regisseur Iqbal Ahmed werken met een zeer klein budget en als zodanig houdt hij dingen dan ook vrij dicht bij wat hij tot zijn beschikking heeft. Er is wel een spannende start maar het blijft vaak volledig beperkt tot Bridd en Charlotte en hun ontluikende maar wankele liefde en de Daft Punk-look-a-like moordenaars die hen achtervolgen. Hierdoor komen de buitengewone vaardigheden niet echt goed uit de verf en blijft veel van het gebeuren hangen in clichés. De regisseur laat in ieder geval wat belofte zien en wie weet als hij de kans krijgt om meer te doen met een groter budget?