Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Pil-sung Yim
Met onder meer: Chun Jung-myung, Eun Won-jae en Shim Eun-kyung
Gesproken taal: Koreaans
Plot Henjel gwa Geuretel
"Once upon a time in a dark, dark forest..."
De onvoorzichtige jongeman Eun-soo rijdt naar zijn moeder en heeft onderweg een auto-ongeluk. Wanneer Eun-soo weer bij bewustzijn komt, ontmoet hij een mysterieus meisje dat hem meeleidt naar haar sprookjesachtige huis in het midden van het woud. Daar wordt Eun-soo gevangen gezet, samen met het meisje, en haar broers en zusters die nooit ouder worden. Spoedig leert hij dat alle volwassenen die ooit het huis bezochten een geheimzinnig en verschrikkelijk einde kenden. Maar nog schokkender is dat hun wrede dood opgetekend wordt en er een 'sprookjesboek' voor kinderen van gemaakt wordt. De bange Eun-soo tracht een uitweg te vinden, maar het huis ligt zonder uitweg afgezonderd in het woud. En dan ontdekt Eun-soo een boek dat vertelt over een brutaal einde voor niemand anders dan voor hemzelf...
Eun-Soo
Yeong-Sik (father)
Hye-Young
Kyung-sook
OasisFAnatic
Voor mij was dit een erg verrassende film. De film zit gewoon goed in elkaar.
Verwacht geen gore of veel schrikmomenten de film moet het hebben van de goede sfeer.
Een aanrader voor op een regenachtige dag zoals deze!
Ik geef deze film 3,5 *
FillumGek
Mysterieus sprookje die ik absoluut niet onder horror wil noemen, want dan ga je, zoals ik, met verkeerde verwachtingen de film in.
Hans en Grietje plus horror kan erg spannend worden dacht ik. Een boze heks, alternatief verloop van het bekende verhaal. Jummie. Het is echter meer een drama met mystery-elementen, of andersom. Dat pakt gelukkig ook goed uit.
Sfeer is troef in deze film. Zelden zie je zoveel kleuren bij elkaar in een film. Het huis kent alle kleuren van de regenboog en van het snoepgoed op tafel krijg je spontaan maagzuur, zo kleurig en zoet ziet het eruit. De hele film is een groot mysterie. In iedere scene kom je wel een detail te weten die weer nieuwe vragen oproept. Wie zijn de kinderen? Hoe kom ik hier weg? Wat is er hier gebeurd?
De film weet van begin tot eind te boeien door de mooie decors, ook het bos ziet er erg sprookjesachtig uit. Stukje bij beetje krijg je antwoord op je vragen; helaas waren sommige dingen wat matig. Het fantaseren van dingen om iets voor elkaar te krijgen vind ik maar een slap excuus. Ik snap sowieso niet waarom ze de Kerstman erbij moeten halen. Het verhaal voelt heel soms dan ook een beetje als een rommeltje. Toch is er voldoende aandacht aan besteed. Jammer genoeg wordt de film nergens echt spannend.
Er wordt ook sterk geacteerd in de film. De kinderen, de ouders, maar ook de seriemoordenaar en natuurlijk Eun-soo. Belangrijk, aangezien er erg veel wordt verteld in de film. Achteraf knaagt er toch wat. Het verhaal had iets meer in gezeten en de film werd af en toe lang gerekt. Ondanks dat voelt de film wel mooi af.
Gizzmann
Had hier nog nooit van gehoord. Binnenkort maar eens huren, klinkt wel als iets voor mij
megaman
Eén van de beste Koreaanse films naar mijn mening en een sfeervol sprookje met een zeer duistere kant. Ik zie het verhaal als een moderne variant op het klassieke verhaal van Hans en Grietje waarbij de kindermoordenaar/sekteleider duidelijk een afspiegeling is van de boze heks en Eun-Soo door het leven gaat als Hans. Vanaf het moment dat Eun-Soo wordt opgehaald door het mysterieuze meisje (die wat weg had van Roodkapje) en ze uiteindelijk aankomen bij het sprookjesachtige huis weet de film me al te boeien.
De hoeveelheid mierzoete en kleurrijke snoep en speelgoed dat varieerd van konijntjes tot rondrijdede treintjes. De atmosfeer in het huis was zo sterk aanwezig. Het televisietje met z'n steeds herhalende filmpje over een konijntje en een beertje, de kerstboom met prachtige versiering, het speelgoed op de grond, de popjes en de twee hoofdjes van een wolfje en een konijntje die aan de muur hangen. Alles ziet er schattig en onschuldig uit maar camoufleerd het duistere geheim van het huis en zijn verleden.
Gedurende de film kom je er achter dat de kinderen zo slecht nog niet zijn en het enige wat ze verlangen zijn ouders die voor ze zorgen. Ouders die hopelijk in hun ogen anders zijn dan het beeld wat ze hebben uit hun jeugd waarin ze behoorlijk mishandelt werden. De film greep me erg aan en vooral het einde waarin je de kinderen de trap op ziet lopen, het beeld langzaam verandert in een bladzijde van een sprookjesboek, en vervolgens de plaat weer overgaat in een bos met de drie kinderen en een konijntje op de voorgrond.
Dit in combinatie met de gevoelige muziek zorgt voor een magische ervaring en je krijgt als kijker toch wel heimwee naar die ene plek waar je alles kan krijgen wat je hartje begeerd. Hansel and Gretel kan een beetje vergeleken worden met mijn favorite horror film A Tale of Two Sisters. Alleen is die laatste net weer wat tragischer en bevat minder het sprookjeselement (al heb je wel 't gevoel dat je naar een Fairy-Tale kijkt met de melangolische muziek).
The Haunting uit 1999 is een beter vergelijking: een majesteus en magisch huis dat een speelpaleis lijkt te zijn voor kinderen maar een verhaal bevat met een sinistere tintje. Een sprookje over een boze graaf, engeltjes, prinsessen, snoepgoed en betoverende doch mysterieuze muziek. Vooral dat laatste sprak me erg aan en even leek het of Danny Elfman verantwoordelijk was voor de soundtrack. Een mooie film met een traditioneel sprookjesverhaal in een nieuw jasje.
Erg knappe film.
Visueel prachtig, interessant verhaaltje en zeer mooi uitgewerkt. Deed mij aan vele films denken maar enkel onderdelen, nooit als geheel. Maakt dat deze film fris en mooi blijft aanvoelen.
Vooral zeer kleurrijk, sterk camerawerk en een paar geniale shots. Fijne muziek ook, niet al te bombastisch. Opvallend vooral dat het voor een keer niet kapot geëdit wordt, iets wat toch vaak het geval is bij Koreaanse films, waar amper tijd is om van het moois te genieten.
Aanradertje dit, apart dat ze dit willen uitbrengen, verwacht ook vooral geen horror (heb ik ondertussen al veranderd), wel een zeer donker sprookje;
4* en een uitgebreide review
Max en Joep
GODVERDE!&^!&@$(!@(&!$@(&!!!!!!!!
Ik wil deze film zien.
Dus ik gisteren op www.moviemax.nl kijken en wat denk je: hij staat bij de nieuwe films!
Enfin, ik dacht: donders, onze Moviemax is een loze Ben en Jerry's fabriek die alleen 15 kopieeen heeft staan op rij van elke blockbusters en films die ECHT interessant zijn, houden ze vakkundig buiten hun collectie MAAR ze hebben deze nu toch!!! Hoera!!
Ik dus enthousiast in de auto naar Moviemax, tegen beter weten in.
En ja hoor, NATUURLIJK hadden ze hem niet, het zou ook eens waar zijn.......
"Ja", zo sprak de niet bijster intelligente of geinteresseerde aanwinst achter de toonbank, nadat ik hem uberhaupt de titel al moest uitspellen EN hem ervan moest overtuigen dat ik met Hans en Grietje toch echt geen grapje maakte, "die site ieezzz ienternazzzional"
Oh, ok, internationaal
Ajuu.
Videoland had hem NATUURLIJK ook niet.
Zelfs Godzilla niet.
Tering.
Waarom bestaan er nu nooit eens ECHT goede videotheken, waar niet een stel debielen in staan die alle films van voor 2000 als oud bestempelen, nauwelijks Engels spreken dus geen titel weten op te zoeken, totaal geen kennis hebben, maar erger nog , ook geen interesse?
(ik mopper)
belchinees
Gisteren in zowat elke DVD-winkel tegengekomen. Begin er spijt van te krijgen dat ik die niet heb meegenomen zeg
Nasir
Ik voel met je mee Max. Ik had ietsje meer geluk denk ik. Gisteren zag ik'm liggen bij de free record shop en gelijk gekocht natuurlijk.
Mooi gefilmd en het werd hierboven al aangegeven, een zeer donker sprookje.
Naomi Watts
Verrassend.
Zelf me niet zo verdiept in Koreaanse cinema, Hansel & Gretel bewijst dat er genoeg mooifilmertjes rondlopen daar.
Wat vooral op valt is de visuele schoonheid, prachtig kleurengebruik en een onderhoudelijk mysterieus spinoff plot van het sprookje. Ondersteund door subtiele muziek. Zoals ik al noemde valt het kleurengebruik op, de kleurtjes van dat huis, het snoepgoed, de bossen etc. zorgen ervoor dat de sprookjesatmosfeer perfect nagebootst wordt. Erg knap.
Pastichio Rocker
Silent Hill iemand?
Naomi Watts
Het is nou ook weer niet dat het zo een geniaal idee is. Zullen nog wel tientallen films zo'n plot onderdeel hebben.
50% van alle horror films beginnen zo. Hoewel deze verder uiteraard niet bepaald een horror is.
sinterklaas
@Max en Joep: Bij de FRS word je der mee doodgegooit. Misschien daar eens kijken?
(moet hem zelf ook maar eens een keer kopen)
Pete!
Heb deze film gisteren bekeken, vond hem erg leuk. Alleen ik vond het jammer dat ik de eerste helft helemaal niet wist wat er nou aan de hand was. Pas in de tweede helft begonnen de stukken op hun plaats te vallen. Maar desalniettemin vond ik het een mooie film.
4!
Lui (crew films)
- 11908 stemmen
1 Woord; geweldig. Prachtige decors, mooi camerawerk en briljant acteerwerk.
Kraay
Sinds de Asiamania-uitgave is deze film opeens op elke straathoek te verkrijgen, ook maar eens meegepikt.
Verassend goede film, laat toch wel weer zien hoeveel geweldige regisseurs er daar in Azië rondlopen. Zelfs een wilde gok als dit pakt erg goed uit. Yim heeft een stijlvolle locatie gecreërd. Een minpuntje is dat hij deze locatie met het gemakkelijke camerawerk vrijwel onmiddelijk vrijgeeft. Ik had de beelden liever iets spannender gezien, zonder dat meteen een hele kamer op het scherm staat. Dat had het allemaal wat onheilspellender gemaakt.
Het eerste anderhalfuur zat ik aan de buis gekluisterd en genoot ik van de vorderingen van het (moderne) sprookje. Hierna zakte het verhaal enigszins in, er werden opeens allemaal verklaringen en antwoorden gegeven, waardoor het mysterie-element verdween. Daarna leek er zelfs het beruchte "het was maar een droom-einde" te volgen. Uiteindelijk zat het einde hier niet eens zo ver vandaan, ik had eigenlijk op een verassing gehoopt.
Ondanks het laatste halfuur heb ik me erg goed met deze film weten te vermaken. Fantasie van de bovenste plank. 3,5*
Pkunk
Iets te lange zit voor mij. Als het iets korter was geweest en het verhaal iets minder vaag had ik er misschien wat meer voor gegeven, want de decors zijn inderdaad erg mooi en het acteer werk erg goed.
je80roen
Mooie sfeervolle film, waar je de wanhoop van de mensen die niet weg kunnen komen van het huis bijna kunt voelen. Zoals eerder door anderen aangegeven vind ik de manier waarop de kinderen krachten verkregen hebben ietswat makkelijk, maar dat mag de film als geheel niet verpesten. Einde is wel mooi. Aanrader voor fantasy-liefhebbers!
je80roen
Silent Hill iemand?
Nou je het zegt beginnen die allebei hetzelfde inderdaad, maar het vervolg van de film is wel erg anders. Kom toch liever in het snoephuis terecht als in Silent Hill.
wibro
Bijzonder mysterieuze film die in visueel opzicht een lust is voor het oog dankzij het schitterende camerawerk, waarbij het kleurgebruik enorm opviel. Wat het verhaaltje precies inhoudt is mij echter nog niet helemaal duidelijk, maar het moet toch wel een betekenis hebben. Om die reden alleen al zou ik deze film een keer moeten herzien. De kinderen leverden prima acteerwerk af en ook de soundtrack droeg bij aan de mysterieuze sfeer in dit donkere sprookje.
dutchtuga
Schitterend begin. Visueel zeer mooi en kleurrijk. Ook werkt het mysterie prima en zit de sprookjessfeer er goed in. Helaas slaat de film over in onnodige complexiteit en veel te uitleggerig gedrag en bombasme. Zulke sprookjes werken voor mij gewoon veel beter als je als kijker de tijd krijgt te verdrinken in de sfeer en mysterie. Bij Hansel & Gretel duurt dat maar een uur en dat is bijzonder jammer gezien de toch wel juiste bedoelingen en visie van de makers. Wat een meesterwerk had kunnen zijn is nu niets meer dan een gemiddelde film geworden.
Norma
Prachtig, mysterieus en verrassend tragisch.
Meteen vanaf het moment dat het meisje met de lantaarn haar intrede doet werd ik volledig gegrepen door de sfeer en setting, het schitterend vormgegeven huisje waar het overduidelijk niet zo plezierig is als je bij de eerste aanblik zou willen geloven...
Direct is al wel duidelijk dat er iets niet klopt, maar gedurende behoorlijke tijd was het me onduidelijk welke kant het verhaal precies op zou gaan en ik moet zeggen dat de uiteindelijke onthulling me best wel wat deed. Even was ik bang dat het met de scène aan de weg zou eindigen, maar gelukkig was daar nog de fraaie scène van de drie kinderen op de trap (en daarna in het bos).
Mooi einde van een naargeestig verhaal in een lieflijke omgeving...een waar sprookje!
Ziet er leuk uit, maar het deed me helemaal niets. In het begin inderdaad visueel sterk, maar het weet het niveau niet vast te houden. Geloofde de kamer met kinderspeelgoed en taartjes wel na verloop van tijd wel. En zoals al gezegd kon het verhaal me weinig schelen, had ook erg het gevoel dat het constant in herhaling viel. Duurde ook allemaal te lang. Jammer.
Krappe 2,5*
Baggerman
Mysterieus, donker sprookje dat inderdaad een beetje inkakt na zo'n anderhalf uur. Deed me erg denken aan "El Laberinto del Fauno' van del Toro, alleen vind ik die film vele malen beter dan deze film.
Toch is deze film ook lang niet slecht en in ieder geval wel heel mooi vormgegeven. Alleen daarmee al kon ik goed de avond doorkomen. En waar kindacteurtjes en actricetjes me veelal doodirriteren, zit dat hier ook wel snor. Ze acteren ingetogen en zien er bijna onaards mooi en creepy uit.
Zoals gezegd, het plot wordt uiteindelijk wat slap afgerond, maar de spoken-crap (ik erger me altijd dood aan spoken in films; het zijn altijd halfgare randdebiele niet-denkende wezens!) is hier verteerbaarder doordat het kinderspookjes zijn, waardoor hun simpelheid van denken nog te verklaren valt.
Goldenskull
Visueel sterk filmpje, doet soms een beetje Thais aan (Mah Nakorn). Moest ook een keertje aan 2046 denken (groene tint).
Ik ben niet zo'n fan van sprookjes en ook niet van dit type horror (echte horror is het misschien niet, maar toch). De kids wisten me bovendien niet echt te boeien. Verder jammer van het soms wat overdramatische gebeuren en dat de film te lang duurt (117 min, niet 107 trouwens, zal zo even correctie doorsturen). Aardig, maar ook niet meer dan dat.
Beklemmend, surrealistisch sprookje dat een originele draai geeft aan het klassieke Hans en Grietje-gegeven. De film is wat aan de lange kant; tegen het einde is de rek er een beetje uit, maar het verhaal zit degelijk in elkaar en is afwisselend eng, bizar en aangrijpend. Wat de film echt de moeite waard maakt is de fraaie vormgeving: kleurgebruik, camerawerk en production design zorgen voor een oogverblindend geheel.
maxcomthrilla
Een duistere, visueel oogverbluffend mooie film. Een sprookje gehuld in een kleurrijke, geheel eigen atmosfeer, waar de meest basale dingen zoals tijd en oriëntatie verdwijnen en voorgoed het onderspit dreigen te delven, ten behoeve aan de wensen van een stel mysterieuze kinderen. Een 4*
Een film waarvan ik schrik had dat het richting Calvaire zou gaan, maar eerder fantasy met een dramagehalte kiest. De film deed me vaag denken aan The Fall (al is dat louter persoonlijk natuurlijk). Zeer mooie en warme kleuren, meeslepend en toch komt de film niet over als een trip na een shot drugs. Iets voorbij de 2e helft van de film dreigt de film het tempo wat te verliezen, maar kan gelukkig de voeten terug op tijd op de pedalen krijgen. In elk geval een moderne en eigenzinnige interpretatie van het bekende sprookjes van Hans & Grietje. Verrassend goed bevallen.
sinterklaas
Zeer geslaagde film die inderdaad nu jullie het zeggen wel een beetje kunnen vergelijken met Silent Hill of Calvaire. Maar dan nog wel een beetje op een lagere graad, maar dan ook niet te laag. Deze Hans en Grietje is dit keer geen sympatiek sprookje, geen: kniebel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Deze keer word er van het eeuwenoude sprookje (en uit Korea nog wel) een pikdonkere en ook uiterst bizarre film gemaakt. Kwa montage zit het Lynch gehalte er ook in en de film doet ook heel goed op een katerige late avond (van de feest van de vorige avond)
Zoals gezegt mag deze film wel een sprookje zijn, maar der dan wel een voor adolocenten, volwassenen omdat er ook een heel moeilijk plot in word toegevoegt. We krijgen te maken met Eun-Soo (prachtige rol btw) die een autoongeluk krijgt en vervolgens in een groot bos terecht komt. Ok, nu zal je denken Horror, maar ipv een verlaten gure huis tegenkomen, mag hij nu een sprookjesachtig huis betreden die word bewoond door een heel bizar gezin die heel veel geheimen verborgen heeft. Vanaf dat moment lijkt Hansel & Gretel een soort bizarre (soms nachtmerrie) achtige droom, of een hele zware vaste droom. De film oogt heel donker en sleept je gewoon overal mee in en je komt continu voor verrassingen te staan. Het gezin zelf word ook met het moment creepy-er en bizarder en je vraagt je steeds maar af wat ze nou van die Eun Soo willen. De film gaat ook soms de stevige typisch Aziatische horrorkant op bv bij die zolderscene.
Het huis zelf vond ik ook heel netjes en ook umheimlich gezellig ingericht.
En verder is het grote geheim van het gezin ook om rillingen van te krijgen. En het echte einde is nog niet helemaal duidelijkWas Eun Soo na het ongeluk buiten bewust zijn en heeft ie dit allemaal gedroomd? Of is ie nou werkelijk dood en betreed ie op een Silent Hill achtige wijze de doden/sprookjeswereld?
Maar verder een sprookje in een heel ander jasje. Doet me btw ook wel een beetje aan Re-Cycle denken van de Pang Brothers aangezien dat ook grotendeels een sprookje was om nooit meer te vergeten. En dat is nu bij Hansel & Gretel ook het geval.
Go Korea!!!

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Kokuhaku
Drama / Thriller, 2010