Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: John Cusack, Chow Yun-fat en Ken Watanabe
Gesproken taal: Duits, Japans, Mandarijn en Engels
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Shanghai
Eind 1941 arriveert geheim agent Paul Soames (John Cusack) in het Chinese Shanghai om de moord op een bevriende collega te onderzoeken. De stad is bijna helemaal in handen van de Japanners en de onderlinge spanning is voelbaar. Om de zaak op te lossen moet Paul diep in de mysterieuze wereld van de lokale machthebbers duiken, maar zonder vijanden te maken. Dat laatste lijkt onmogelijk te worden als Paul een verhouding krijgt met Anna (Gong Li), de vrouw van een machtige Chinese gangsterbaas.
Paul Soames
Ben Sanger
Yum
Cabaret performer
Number23
Goede film waar ik gelijk inzat, Ben ook helemaal fan van t genre en de tijd waarin t zich afspeelt.
De beste Japnse acteur van t moment en een van me favorieten Watanebe is de eyecatcher in deze picture. Cusack in een van zijn beste rollen(van de films die ik heb gezien dan) en de mooiste Chinese actrice Li maken deze film compleet. Ook J.D. Morgan is altijd goed, jammer dat ie zo klein rolletje heeft
scorepio
Wat een verrassing was deze prent. Uiterst sfeervolle en interessante film noir .
Ik kan begrijpen dat vooral het begin nogal wat ingewikkeld lijkt , maar de film kabbelt rustig voort en alles wordt mooi uit de doeken gedaan.
(Een basiskennis over de situatie in die tijd helpt de film beter te verstaan.)
Ook het einde vond ik schitterend en onverwacht. (kreeg er bijna de tranen van in de ogen )
Een must see.
Cleanshot
Verhaallijn is goed, setting is sprekend tot de verbeelding van hoe de toenmalige verhoudingen in de Shanghai moeten zijn geweest.
Acteerprestaties waren prima.
Verhaal bezat alle aspecten, romantiek/spionage/oorlog en dat in 1 grote cocktail.
Prima film, had voor het kijken niet verwacht dat het veel zou zijn, gelukkig viel dat 100% mee.
Drifter
love over war
Geweldige film, van begin tot eind.
Eens met Cleanshot over de aspecten. Met continue spanning in de film.
mnrk
Een zeer goede film met een prima verhaal...
Ook de gehele aankleding/setting is dik in orde en maakt deze film alleen maar beter dan dat hij al is.
Het acteerwerk van John Cusack, Li Gong , Ken Watanabe , David Morse en Chow Yun-Fat is ook sterk. Dat de acteurs het Chinees met Engels combineren maakt het alleen maar beter.
Filmkriebel
Om de woorden van mijn voorganger te herhalen : mooie film met een interessant verhaal en uitstekend geacteerd, ook door Cusack, die hier één van zijn betere prestaties neerzet. Het Shanghai uit WO II is een perfecte setting voor een sfeervolle film-noir als dit, een smeltkroes van volkeren, een broeinest van verzet en geweld tijdens de Japanse bezetting. Spionage en politieke intriges zijn nooit ver weg, en de personages steken veel complexer in elkaar dan je zou denken. Ook de link met Pearl Harbor zat goed . Het geheel heeft iets ouderwets over zich maar dat hoort er gewoon bij.
Leo1954
- 2073 berichten
Ach, Li Gong was het aankijken wel waard. Shanghai is nu bij uitstek een sfeervolle stad, mysterieus, zeker in die tijd. Dat kwam helemaal niet over. John Cusack was verder zo slecht. Verder maar een rommelig geheel, als dat spanning moet voorstellen weet ik het niet meer.
cor1946
Redelijk film. Weinig spanning. John Cusack speelt als altijd goed.
3 sterren is hij waard.
Uitstekende film met weer eens een meer dan verdienstelijke rol van John Cusack en de soms wonderschone Li Gong ook de rest van de cast is top o.a. Yun-Fat Chow,Ken Watanabe,David Morse en de nog jonge maar veel belovende Duitse Franka Potente als Leni.
De aankleding is perfect net zoals het tijdsbeeld en de setting de film neemt je in een greep om je niet meer los te laten heel veel onderhuidse spanning, kort om een aanrader en een waardige 20000 ste stem.
Filmkriebel
kort om een aanrader en een waardige 20000 ste stem.
Proficiat. Nog 53309 te gaan
Toontje35
Warrig begin. Wordt nooit echt spannend. Maar toch wel onderhoudend. Prachtig tijdsbeeld.
Mooie film die ook nog eens redelijk boeiend was. Het verhaal was best aardig en ook de verfilming ervan. De beelden zagen er regelmatig fraai uit en gaven een goed tijdsbeeld weer. De cast deed het overigens ook goed met name John Cusack en toch ook Li Gong die er ook nog eens fraai uitzag. Ik heb me prima vermaakt met deze film.
blurp194
Mooie en indrukwekkende film - absoluut geen film noir, dat vind ik toch echt iets heel anders - en ook absoluut geen vergelijking met Casablanca - dat is echt een heel ander soort film.
Of het nou is omdat ik niet goed opgelet heb of omdat het verhaal te warrig is, ik vond zeker de eerste helft niet heel spannend. De tweede helft dan wat meer, maar ook toen wat moeite om m'n aandacht er bij te houden.
Shanghai als achtergrond, gebouwen en bijpassende locaties qua interieur zijn mooi in beeld. Ook de nogal vaak langskomende regenbuien passen goed en dragen bij aan de donkere sfeer die over de film ligt. Qua camerawerk is wat mij betreft alles prima in orde.
David Morse heeft een kleine rol, waarin hij gelukkig eens niet op mijn zenuwen werkt - ik vond hem in St. Elsewhere al irritant en onsympathiek, en dat is nooit meer goed gekomen. Franka Potente heeft een veel te klein rolletje, jammer. Ken Watanabe en Chow Yun-Fat - allebei favorieten - zitten prima in hun rol. Gong Li ook, en ze is ook precies het soort opvallend mooie maar ook mysterieuze verschijning die je in dit soort spionnenmysterie zou verwachten. Maar de chemie met Cusack die er toch zou moeten zijn om het verhaal daarin wat diepte te geven mist. Cusack's personage zelf heeft motieven genoeg om gepassioneerd te zijn, maar dat komt op mij ook niet echt over - hij wordt schijnbaar nooit boos, loopt geen stap harder, laat geen traan om wat er allemaal gebeurt.
Vooral dat is het wat de film voor mij echt mist - en daardoor komt het verhaal ook niet op gang, denk ik. Binnenkort maar eens herzien, benieuwd of ik dan op hetzelfde uitkom.
SiNNeD
Gaap wat een film zeg, lekker voor wanneer je niet kunt slapen. Zoals vaker gezegd, nergens spannend. Wanneer je eindelijk wat actie krijgt dan is dat maar van korte duur. Niet aan mij besteed helaas.
Film Fan
Zeer mooi in beeld gebracht drama. Hoewel ik Cusack niet altijd even overtuigend vond acteren liet Gong zien hoe het moest. CGI was ook niet niet altijd even goed maar er bleef een prima beeld hangen van een Shanghai aan het begin van de oorlog. Het verhaal was goed te volgen en bleef spannend. Waarom bij de typering van deze film Film-Noir staat is me een raadsel want dat moet natuurlijk Drama zijn.
Rodger
prima verhaal, prima film, mooie beelden... en een perfecte cast hiervoor.
aanrader. 3.5**
annakin
hier sluit ik me volledig bij aan.
Filmkriebel
hier sluit ik me volledig bij aan.
Als je actie wil, dan moet je naar een actiefilm kijken, wat deze film niet is.
J. Clouseau
Ik blijf me blauw ergeren aan die mensen die gewoon een vorig bericht quoten en daar gauw 'Ik sluit me hier volledig bij aan' bij neerkwakken. Als je niets te zeggen hebt, doe dat dan ook niet.
Tarkus
Ik had iets meer actie verwacht in deze film, maar toch vond ik hem wel goed.
Spannend verhaal, goed scenario en prima vertolkingen.
Maar ook de decors zijn prachtig.
Prima film dus, met een sterke internationale cast.
woopie
A must see en zeker de moeite waard, zou ik zeggen.
Sfeervolle en een interessante film, die mij heeft kunnen boeien tot het einde. Een heerlijk film die het sfeertje d.m.v. een prachtig decor aan de kijker overbrengt.
Zeriel
Goed gemaakte film noir, vooral visueel dik in orde. Doch voorspelbaar met weinig originaliteit.
Ik ben geen Cusack-fan, en ook hier speelt hij weer een vrij fletse rol. Waardoor zijn personage maar niet wil boeien, hij blijft oppervlakkig. Jammer dat ze hem weer ingezet hebben ipv een acteur met meer diepgang.
MrGG
Ik sluit me hier volledig bij aan
Betamax
Sluit ik me ook bij aan (waar kan je je druk om maken.
De film had een prima sfeer.
Was wel wat voorspelbaar maar ondanks dat spannend.
sander.h
Goede film, het toenmalige Shanghai wordt prachtig en sfeervol neergezet.
Er wordt goed geacteerd en het verhaal is in orde.
Echt spannend wil de film echter helaas niet echt worden, bovendien vond ik dat geflits tijdens de moordscenes (die dan zogenaamd d.m.v. foto's worden verteld) vrij irritant.
Al met al echter een mooie voldoende. 3,5*
nightbreed
De eerste helft van de film kon me eigenlijk niet veel boeien, daarna kwam ik langzaam maar zeker steeds meer in de film. De regie is sfeervol en het acteerwerk is ok.
Decec
Ik vond heel goede Mysterie/Thriller film...
Uitstekend acteerwerk...
Heel spannend verhaal...
Prachtig HD mooi kwaliteit...
Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Zeker aanrader...
orbit
- 12092 berichten
Best aardige hedendaagse take op een film-noir.. maar weinig opzienbarend. Cusack is ook niet echt in topvorm en de clue valt uiteindelijk ook bitter tegen.
Fran
- 1953 berichten
Het was best wel een goede film. Het verhaal is redelijk spannend en ik persoonlijk vond het niet echt voorspelbaar. John Cusack is niet echt mijn favoriete acteur maar op zich zette hij hier wel een goede rol neer. Alleen het gehele sfeertje eromheen had iets fakes. Ik kan het niet uitleggen maar het decor van de stad en alles eromheen vond ik gewoon niet zo mooi. Een beetje neppig. De foto's die tussendoor kwamen vond ik wel origineel gevonden. Ben wel blij dat het niet zo'n zoetsappig eind goed, al goed slot had. Op zich kwamen ze wel op het schip maar uiteindelijk gaan ze toch elk hun eigen weg.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen