• 9.370.069 stemmen

East Side of Heaven (1939)

Komedie / Muziek | 88 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: David Butler

Met onder meer: Bing Crosby, Joan Blondell en Mischa Auer

Plot East Side of Heaven

"HANGING OUT with the STARS !"

Denny Martin is een taxichauffeur die op een dag wordt opgescheept met een baby van tien maanden oud. Hij heeft geen zin voogdij over haar te nemen en gaat op zoektocht naar de ouders van het meisje.

Denny Martin

Singing Cook

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Dit lijkt me toch één van de betere Crosby films uit de thirties. Is het toeval dat het nu net gaat om een productie waarbij Crosby door Paramount werd uitgeleend aan Universal? Het script is beter geschreven dan sommige andere voorgaande vehikels, en met leukere humor. Heb ze niet kunnen betrappen op flauwiteiten.

Bing acteert zoals alleen hij dat kan (speelt namelijk een variant van zichzelf) en vormt hier een leuk komisch duo met Mischa Auer. Ook met Joan Blondell speelt hij enkele spitse(screwball) dialogen uit.

Vooral ook is het genieten van het muzikale gedeelte waarbij de scenaristen hun best hebben gedaan om Crosby in originele posities te plaatsen (zingende taxichauffeur, zingende postbeambte).

Qua sfeer en input een leuke familiefilm die even zeer kijkwaardig kan zijn zonder het muzikale gedeelte.

avatar van mrklm

mrklm

Een prachtige cast. Ik ga deze proberen op te sporen, met dank aan de positieve recensie van Bobbejaantje.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

mrklm schreef:

Ik heb hem zelf gezien als onderdeel van Bing Crosby: The Silver Screen Collection - The 1930s. Ben wel tevreden over die box die 9 van de 16 Bing Crosby films uit de thirties eruit licht. De box van de 1940's ligt ook nog te wachten