• 9.375.889 stemmen

Geregisseerd door: Pradeep Sarkar

Met onder meer: Saif Ali Khan, Sanjay Dutt en Vidya Balan

Gesproken taal: Hindi

Plot Parineeta

Lolita en Shekar zijn van kind af aan samen opgegroeid en ze zijn al vanaf het begin verliefd op elkaar. Als er echter een andere man verschijnt wordt hun relatie verstoord. Gebaseerd op het verhaal van Saratchandra Chatterjee.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Shekhar N. Roy

Lolita (Gurcharan's daughter)

Girish Sharma

Koyal (Lolita's sister)

Gayetri Tatya

Moulin Rouge Singer

avatar van Social-Mask

Social-Mask

Het verhaal doet wel wat denken aan Devdas en zo ook de personaliteit van Shekar. Dat komt omdat beide een verfilming zijn van verhalen van Chatterjee. Hier is Shekar net als in Devdas een beetje changarijnig iemand met veel jaloezie. Vind het verhaal van Devdas een stuk interessanter.

De film ziet er erg mooi uit. Mooie beelden en ook de muziek mag er wezen. Mooie score en erg sfeervolle liedjes. Het verhaal is redelijk goed uitgewerkt, maar wat deze film toch wat "speciaal" maakt is Saif Ali Khan. Hij acteert hier erg sterk. Misschien komt dat omdat ik zijn personage zo intrigerend vind.. Maar de man doet het goed. Persoonlijk denk ik dat Shahrukh Khan het wel beter had gedaan. Maar dat komt omdat de man zulke rollen geniaal kan neerzetten.

De film heeft wel wat minpunten. En ironisch genoeg is daar 1 van het acteerwerk van overige acteurs. Sanjay Dutt speelt erg ondermaats en Vidya Balan heb ik nooit gemogen, al is ze hier wel minder irritant. Daarnaast vond ik het gedeelte van de zogenaamde affaire tussen Lolita en het personage van Sanjay Dutt wat zwak uitgewerkt. Als kijker ga je (ik) je niet afvragen of ze nou wel een verhouding hebben of niet... En het einde is alleen mooi in boeken.

Sterke en mooie film. Met een paar missers. 3.5*

avatar van BBarbie

BBarbie

Debuut van Vidya Balan in een boeiend romantisch drama. In Saif Ali Khan vindt zij een volwaardige tegenspeler, maar Sanjay Dutt is veel te oud voor een geloofwaardige romantische relatie met haar en haar stiefzuster. Desondanks een heel aardige film over liefde, manipulatie en geldzucht.