• 9.374.030 stemmen

Actie | 100 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Fatal Move / Blood War / Triad Wars

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Dennis Law

Met onder meer: Simon Yam

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Plot Duo Shuai

"One bad move...kills them all."

In de gewelddadige wereld van de Hong Kong Triade-bendes, kan één verkeerde beweging fataal zijn. Een reeks onverwachte tegenslagen daagt de bendeleider Lung en zijn bende uit, om eventueel een bloedige gangsteroorlog te leiden. Gevecht na gevecht brengt Lung en zijn bende alsmaar dichterbij de vernietiging. Een drugsdeal loopt verkeerd af, een kidnapping wordt moord en een geheime missie leidt tot een massale afslachting door de politie. Wie is het brein achter deze duivelse daden en zal Lung in staat zijn om het lot te verslaan, of zal de eens zo machtige bende uitgeroeid worden? Vechten met het lot kan soms dodelijk zijn.

Lin Ho Tung

Lau Kwok Wai / Wu

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Vond deze gangsterflick wel okè.
Wel een beetje overvloed aan CGI bloedsplatters, en een paar zeer groffe scenes.
Bloedhard, en Sammo word wel oud, maar is toch nog snel voor zijn leeftijd.
Gezien het gevecht op het eind
Ik mocht niet zo over die ganster met `t haar voor z`n ogen....beetje tè.
Verder een goeie voor mijn collectie asianmovies.

avatar van The Lexx

The Lexx

idd keiharde actiefilm, weer een fijn tussendoortje met Sammo

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik vond er niet veel aan. Een matig en soms saai verhaal en eigenlijk vrij weinig vechtsscène's. De gevechten zien er dan wel goed uit (afgezien van het overmatige bloed) maar het zijn er gewoon te weinig. En ik kijk dit soort films juist voor de gevechten. Tegenvaller dus. 2 sterren

avatar van total_confusion

total_confusion

Redelijke film met idd wel veel bloed, zeer zeker wel de moeite waard, als je houd van het asian genre.

Vlotte film.

Zoals ik eigenlijk wel gewend ben van Dennis Law. Het is eigenlijk vreemd dat hij relatief plots opgehouden is met films maken, want op korte tijd heeft hij toch best een hoop leuke filmpjes bij elkaar geregisseerd. Een échte sterke regisseur is het niet, maar het is zelden saai.

Op zich in deze Fatal Move een erg typisch Hong Kong filmpje. Een hoop Triad drama, daarbij wat martial arts scenes en vuurwapen actie. En omdat het Law is, ook net wat grafischer dan normaal. Er zitten best een aantal brute shots in, het is niet voor niks een Cat III film geworden.

Ook een leuke cast. Sammo Hung als bad guy, Simon Yam altijd wel sterk in dit soort rollen en ook Jing Wu heeft een opmerkelijke rol. Verder met veel schwung en tempo in elkaar gedraaid. Op geen enkel moment grootse cinema, maar ook op geen enkel moment saai, vervelend of traag. 't Is jammer dat Law van het toneel verdwenen is, Hong Kong zou hem kunnen gebruiken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima actiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van frolunda

frolunda

Vlot en vlammend Hong Kong actie/misdaad filmpje dat weliswaar niet op alle fronten overtuigd maar zich door de uitermate sterke schietpartijen en vechtscenes plus geweldige cast nog ruimschoots naar een positieve beoordeling weet toe te werken.

Minpunten voor Fatal Move of Triad Wars (Duo Shuai (2008) zijn de soms wat rommelige montage waardoor het verhaal niet altijd even logisch en duidelijk verloopt. En ook de CGI is van tijd tot tijd niet al te best, met name de vele bloedspetters en rondvliegende ledematen zien er behoorlijk nep uit.

Wat weer voor de film spreekt zijn de erg spectaculaire actie situaties, vooral de overval op het politiebureau mag er wezen, die nogal eens gepaard gaan met flink wat wreedheid. Onder de acteurs veel grote namen, een bezetting met onder andere Simon Yam, Sammo Hung, Wu Jing, Danny Lee en Suet Lam is natuurlijk niet de minste.

Dat alles levert uiteindelijk een erg vermakelijke film op, die zeker zijn zwakheden heeft maar tegelijkertijd geen moment verveeld of saai wordt. En dat is ook een kwaliteit.