Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Koreaans
Releasedatum: 10 september 2009
Bekijk via MUBI
Plot Chugyeogja
"The hunter and the hunted, the ultimate chase begins."
Jung-ho, een ex-detective maar nu een pooier, is geïrriteerd omdat een aantal van zijn meisjes niets meer van zich laten horen terwijl ze nog een schuld bij hem hebben open staan. Op een avond krijgt hij een telefoontje van een klant en stuurt Min-jin. Jung-ho realiseert zich later dat het telefoonnummer hetzelfde is als de klant waar hij zijn vermiste meisjes voor het laatst naar toe had gestuurd. Hij besluit daarom op zoek te gaan naar Min-jin.
Jung-ho
Mounted Police Chief
Sung-hee
Grocery Store Owner
revengeyo
Verassend goede film! Spannend en zeer goed geacteerd vooral door de hoofdrolspeler Yun-seok Kim.
Film zakt wel wat in op de helft van de film, maar spanning komt redelijk goed terug aan het eind.
Ik geef hem 4 sterren!
JVD
Een beste film zeg.......hier kan Hollywood jaloers op zijn...
Ik ben erg gecharmeerd van de hoofdrolspeler, die een perfect staaltje acteerwerk wegzet. De dialogen zijn om te smullen, alsof ze Tarantino hebben ingehuurd.....en het einde is tja wel lichtjes verassend, on-hollywoods zou ik zeggen, dus niet 'eveybody lives happily everafter to talk about it'
Echte aanrader.....ondanks het ietsjes wegzakt in het midden, blijfs het 2 uur lang boeien!!!!
4,5
Spiritmolecule
erg goede film vooral de hoofdrolspeler is inderdaad goed bezig.
zeker wel spannend
Verrassende goede en spannende thriller die soms lekker hard is.
balosa
lekkere film, jammer voor het toch net iets te ongeloofwaardige verhaal (werkwijze van de politie), maar buiten dat (en een hoop gevloek) kijkt de film lekker weg en leef je echt met de hoofdpersonen mee wat de film zekers ten goede komt, de onverwachte twist op het einde maakt dit toch weer geen hollywood-achtige film waar er al teveel van zijn
deze film is een verademing en ik raad hem ieder aan die eens een ander smaakje wilt proberen dan Hollywood
rotem
Je had hier beter een spoiler van kunnen maken. Aan het einde heb ik de hele tijd zitten nadenken over hoe het anders zou aflopen. Ik dacht zelfs dat Jung-ho nog opgepakt zou worden. Hamer in zijn hand en de sleutels in zijn zak. Dat Min-jin toch nog werd vermoord was inderdaad niet Hollywood-achtig.
Stevige film, geen moment verveeld. Voor mij af en toe iets te bloederig, maar zeker een must-see !!
4,5 ster van mij.
Dimensie
Deze mag je niet missen als je opzoek bent naar een harde bloederige thriller, die je aandacht vast blijft houden.
Aanrader!!!!
Milan07
Spannende thriller die soms op het randje van horror balanceerd. Het begin van de film is even doorkomen en lijkt of het saai gaat worden de komende 2 uren, maar naardat de eerste 20 minuten verstreeken zijn begint het verhaal op gang te komen. Burocratie en rondslom bij de politie, de rol van Jung-Ho, het wordt er alsmaar ingewikkelder en broeierig op waar het verhaal zich gaat uitmonden. De finale is ietswat over de top maar hier kan Hollywood nog een les uit trekken. Want de film zit meesterlijk in elkaar. Een intrigerende en slimme thriller. Hier mogen er meer van gemaakt worden. De Koreaanse / Aziatische films doen niet voor Hollywood onder.
mdesigning
Zeker een aanrader. Wel een beetje een slowstarter en het eerste uur af en toe de gedacht van "ja...... komt er nog iets?". Het tweede deel maakt alles goed. Steen goede film.
4.5
Knisper
Een beste film zeg.......hier kan Hollywood jaloers op zijn...
Rotskibo
Heel erg spannende film die constant weet te boeien.
Alleen zoals iemand hiervoor al zei: de werkwijze van de politie is een aantal maal niet logisch, wat het verhaal iets ongeloofwaardiger maakt. Desondanks zit het verhaal toch sterk in elkaar. Een aanrader.
marzuq
Mn hard klopt nog in mn keel na deze film. Niet alleen is hij bloederig en keihard, maar weet je ook nog mee laten voelen, emotioneel dan. Wat een goed verhaal, dialoog en acteren. Het einde sneed me de adem afDe plottwists waren niet nieuw maar zeker goed gebracht. Het onverwachtte einde daarbij en de boodschappen die er in verpakt zitten.... Ik ben niet zo goed in filosofie maar weet zeker dat er meer in zit, dan ik op het eerste oog kon zien. Daarom blijf ik met vragen zitten wat betekende het einde met die burgemeester en nog belangrijker ... wat was er nu met het dochtertje gebeurd
De hoofdrol vond ik echt ongelovelijk goed, balancerend op het randje. Dat je denkt zielig afgedankt ex politie pooiertje, maar dan komt hij ineens weer uit de hoek. Hierbove zie ik een opmerking over de dialogen, ik kan die niet volgen door de engels vertalingen, waardoor de kracht er waarschijnlijk toch uitgehaald wordt. Voor mij een 5, omdat ik lang niet... a) zo op t puntje van mn puntje van mn stoel heb gezeten, en b) emotioneel betrokken bij een film was. Topper.
PartyCrasher
Als je dit een goed film vind, Dan is Oldboy een MUSTSEE!
Mrja wel Goeie film inderdaad anders dan the hollywood style,
Waardoor het verassend word omdat we anders gewend zijn,
Een 4 voor deze film,
En voor de liefhebbers kijk oldboy,!
Deze soms wat rommelig overkomende thriller zit slim in elkaar. De invalshoek is op zijn minst origineel te noemen en het verhaal sterk. De spanning wordt goed opgebouwd en vastgehouden. Het einde zwakt de film een beetje af. Maar toch een degelijke, goede film.
Day-V
Als je dit een goed film vind, Dan is Oldboy een MUSTSEE!
Mrja wel Goeie film inderdaad anders dan the hollywood style,
Waardoor het verassend word omdat we anders gewend zijn,
Een 4 voor deze film,
En voor de liefhebbers kijk oldboy,!
Ik vind oldboy juist briljant, dus dan ga ik zeker deze kijken.
kleez
Ik verwachtte veel van deze film, en daar ging ik de mist in!
Verhaal vond ik pas na 3 kwartier boeiend worden! De politie vond ik verder een lachertje, beetje jammer!
Als je een lange avond hebt, en houd van keiharde bloedscenes is deze film een aanrader!
Ik vond hem iets té bloederig / gruwelijk en begin vond ik ietwat saai. 3,5*
XSurio
Goede film over een lekker bloederig onderwerp.
Ik had het niet verwacht dat het zo'n goede film zou zijn en dan kan het altijd maar meevallen, zoals in dit geval.
Na al die Hollywood films was deze zeker een keer wat anders vooral het einde was niet op z'n hollywoods om het zo maar te zeggen.
De film was wel wat bloederig en hard, ik zelf vind dat niet erg maar juist een pluspunt. De politie kwam een beetje ongelovig over, maar daar heb ik maar doorheen gekeken.
Al met al een hele goede film voor als je een keer een lekker harde spannende film wil zien. 4,5*
Quatro
De politie vond ik verder een lachertje, beetje jammer!
dat komt door de cultuur van het land. hoe lager je in de pikorde staat hoe onnozeler je wordt neergezet. Je ziet dat vaker bij oosterse films.
Peterrr
2 uur film, een half uur interessant.
Leuke scene in het huis / badkamer.
verdere verhaal...niet echt sterk.
Hoop dat jullie stemmen gebaseerd zijn op vergelijking met andere koreaanse films (gaaaaaaaaap).
Malick
The Chaser is een heel sterk debuut van Hong-jin Na afkomstig uit Zuid-Korea. Hoewel ik enigszins overeenkomsten zag met een film als Memories of Murder staat deze film bijzonder knap op eigen benen.
Een pooier genaamd Jung-ho is geïrriteerd omdat er aantal meisjes niets meer van zich laten horen. Hij vermoedt dat ze door verkocht zijn. Op een avond krijgt hij een telefoontje van een klant en stuurt daar één van zijn meisjes toe. Hoewel het meisje niet wil gaan omdat ze zich ziek voelt dwingt Jung-ho haar toch. Enige tijd later realiseert hij zich dat het telefoonnummer overkomt met een bepaalde klant waar alle meisjes worden vermist. Hij besluit om de klant eens een bezoek te brengen. Een heus kat en muis spel volgt met dodelijke gevolgen.
Een uitzonderlijk knappe film. Niet alleen is het acteerwerk uiterst sterk het script zit vol met plotwendingen die je op je op rand van je stoel brengt. Zo zitten er wendingen in die je naar de keel doen grijpen. Waarbij vooral het einde voor zichzelf spreekt. Nergens sentimenteel gedoe of andere nonsens. Nee, een duistere [i]thriller[i] die vooral s’ nachts afspeelt. Hoewel ik hem niet 1, 2, 3 in een bepaalt hoekje kan plaatsen. Want buiten het misdaadverhaal is het vooral een thriller met bloedige taferelen. Zo zitten er ook beestachtige horrorelementen in die de film alleen maar naar een hoger plan brengen.
Ik las ergens al dat de remake in de maak is. Tja, wat ik kan hier over zeggen. Ik zou als een gek het origineel zien zodat je weer eens ouderwets omvergeblazen kan worden. En de remake laat maar weer eens zien dat originaliteit en creativiteit ver te zoeken is in Hollywood.
Johannez10
Goede film, erg sterk geacteerd. Goed verhaal en spannend. Zoals kleez zegt is de politie in deze film een lachertje, zodat hij alles in zijn 1tje moet oplossen. Dat was heel jammer.
Een pluspunt waren de goede soms grappige dialogen.
een 3.5***
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Hoe kan deze film nu zo'n hoog gemiddelde krijgen. Vond het verhaal potentieel sterk, er werd goed geacteerd, maar er zaten echt stukken film in die eigenlijk helemaal niet interessant waren minuut 40 tot minuut 70 bv, ook het laatste kwartier had niet gehoeven
Vond het geen echte tegenvaller, maar zeker geen 4,0 sterren. Ik geef een 2,5 vanwege de onnodige stukken, anders was het een 3,5 geweest denk ik.
flyer
Normaal kijk niet naar films uit china korea enz. Simpelweg omdat je teveel moet lezen vanwege de taal. Maar deze film heb ik toch maar eens gekeken en zonder spijt. Verhaal is goed acteren goed.
Zat bijna de gehele film op het puntje van de stoel. Simpelweg omdat de film blijft boeien.
gondwana
Erg aangename verrassing, heel mooie locaties (de steegjes, de steenhouwerij,...), goed acteerwerk, sfeervolle muziek, coole achtervolgingen,...
de gevechten waren wel realistisch maar helaas wat saai, had gerust wat simpeler gekund.
En weer een interessante film uit Zuid-Korea. Sterke thriller, uitstekend gemaakt, met een onconventionele hoofdpersoon (een pooier!) en een seriemoordenaar die reeds in de eerste minuut in beeld komt. Niet altijd even geloofwaardig en iets te lang, maar de emotionele impact van het verhaal is aanzienlijk en er zijn veel spannende scenes.
Raffael77
Schitterende film. Goed acteer werk en mooie soundtrack.
Sterk einde.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ben beniewd naar deze Koreaanse film. De meeste Koreaanse films die hoog scoren op Moviemeter liggen mij namelijk totaal niet, veel te veel drama en Hollywood gehalte. Daarentegen kent de Koreaanse cinema zeker wel een aantal zeer goede, harde en stilistische films.
mrhanky
Who erg goede film. Vooral dat einde, wat een coole shots waren dat!!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix