• 9.376.097 stemmen

A Time for Killing (1967)

Western | 88 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: The Long Ride Home / Het Commando der Wrake

Geregisseerd door: Phil Karlson

Met onder meer: Inger Stevens, Glenn Ford en Paul Petersen

Plot A Time for Killing

"Two violent men... and a violated woman!"

Tijdens de burgeroorlog ontsnappen soldaten van de confederatie uit een gevangenis en gaan richting de Mexicaanse grens. Onderweg vermoorden ze een koerier van de vijand, die een bericht had waarin stond dat de oorlog voorbij is. De kapitein en zijn mannen houden dit bericht geheim en komen al snel terecht in een gevecht met de vijand, die niet weten dat de oorlog over is.

Tom Wolcott

Dorrit Bentley

Emily Biddle

Lt. 'Pru' Prudessing

Sgt. Luther Liskell

Sgt. Cleehan

Cpl. Paddy Darling

avatar van stinissen

Zeer matige western met toch wel goede cast die me niet kon raken.

avatar van mr rumson

mr rumson

Slappe western die nog wel aardig begon.

Maar als eenmaal een groepje zuidelijken ontsnapt is uit een fort gaat de film voor mij snel bergafwaarts.

Dit komt vooral door de acteurs die ik amateuristisch over vond komen .

Zo was er aan de noordelijke kant een duo die probeerde op een komische manier laf ( bang ) over te komen .

Maar nog erger was het aan de zuidelijke kant waar ook een duo aanwezig was die zowat de gehele film met elkaar op de vuist gingen.

Dit ging gepaard met een acteur die vreselijk over de top erbij moest lachen als hij weer een knal had uitgedeeld.

Deze irritante acteur heeft voor mij een groot gedeelte van de film verpest.

Het thema over een groep zuidelijken die weten te ontsnappen uit een noordelijk fort daar is niks mis mee en men had er zeker ook een spannende film van kunnen maken .

Maar nu komt het te amateuristisch over het verhaaltje had beter uitgewerkt kunnen worden nu is het wel heel mager. Ook de actie die erin voorkomt is niet om over naar huis te schrijven.

Zeker niet gezien als men bedenkt dat er in 1967 ook de westerns Hombre , Death Rides a Horse en Hour of the Gun uitkwamen die er stuk professioneler uitzien.

Waarom een acteur als Glenn ford in dit soort films aan meedoet is mij een raadsel.

Aan de andere kant is hij voor mij wel degene die deze film nog wat aantrekkelijk maakt om naar te kijken.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

De eerste gecrediteerde filmrol van Harrison Ford. Acteur George Hamilton had op dat moment een relatie met de dochter van president Johnson. Zodra ze Hamilton op de set bezocht, werd ze beschermd door de geheime dienst. Roger Corman trok zich enkele weken na de productie terug als coproducent, en werd als regisseur vervangen door Phil Karlson. Monte Hellman werd vervangen als editor. Stella Stevens werd gecast voor de rol van Emily Biddle, maar zij wees het aanbod af. Harry Joe Brown schreef een persoonlijke cheque uit van 1.000.000 dollar aan Columbia Pictures. Dit om de kosten van het overschrijdende budget mee te dekken.

Een matige western met weinig aandacht voor nuance. Het oogt allemaal erg amateuristisch, en het grootste irritatiepunt was met name het acteerwerk van Max Baer Jr. Hij vertolkt de rol van een gekke soldaat, die onophoudelijk begint te giechelen zodra hij een moord heeft gepleegd.

2,0 *

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Dit is denk ik de slechtste "cavalry western" die ik ooit gezien heb.".

Het acteerwerk van bijna de hele cast is verschrikkelijk, en zelfs kinderachtig.

Doorgaans probeer ik sowieso films met non-acteur Hamilton (alias Mister "Suntan" )te mijden, maar aangezien Glenn Ford meedeed wilde ik de gok toch maar wagen.

Lieve deugd, arme Glenn, die moet erg om geld verlegen hebben gezeten.

Dit is ver beneden zijn waardigheid.

Inger stevens maakt alles nog een graadje erger, nul komma nul acteertalent.

Anderhalve ster voor Glenn, en ook een beetje mijzelf, voor het uitzitten van dit dramatisch knullige amateurtoneelstuk.