Genre: Biografie / Muziek
Geregisseerd door: George Tillman Jr.
Met onder meer: Jamal Woolard, Derek Luke en Angela Bassett
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Notorious
"No dream is too B.I.G."
Opgegroeid in Brooklyn, had Christopher Wallace geen eenvoudige jeugd. Zijn vader verliet zijn moeder toen Wallace twee jaar oud was en op twaalfjarige leeftijd ging Christopher drugs verkopen. Toen hij op zeventienjarige leeftijd definitief met school stopte, kwam hij terecht in een neergaande spiraal van criminaliteit en drugs. De muziek bleek uiteindelijk zijn redding, maar later ook zijn ondergang. Als 'Unsigned Hype' wist hij uit te groeien tot een van de grote namen in de hip-hop muziek. Deze film volgt het veel bewogen leven van hip-hop zwaargewicht Christopher Wallace, beter bekend als 'The Notorious B.I.G.'.
Christopher 'Biggie' Wallace
Suge Knight
Biggie (age 8-13)
Damion 'D-Roc' Butler
Friac
Hier had ik net ietsje meer van verwacht. Zo vond ik de acteerprestatie van Jamal Woolard eigenlijk helemaal niet zo indrukwekkend, in tegenstelling tot wat ik her en der las. Ook de andere acteurs - de moeder van Biggie uitgezonderd - waren niet van uitzonderlijk hoog niveau (Wallace's zoontje was trouwens erg slecht). Verder is het verhaal natuurlijk nog net ietsje te braaf/heroïsch gehouden, wat te begrijpen is wanneer je ziet dat ma Biggie en Puff Daddy achter de financiering van het project zitten. De hele Westcoast-Eastcoast-vete wordt voldoende aangeraakt, maar ergens hoopte ik dat het in dit soort films zou zijn dat men iets dieper zou graven.
Vooral de heerlijke muziek van de Notorious B.I.G. zal me bijblijven, voor de rest is het allemaal in orde, maar nergens bijzonder.
offleys
hele sterke film. film was van begin tot eind erg boeiend.
enigste nadeel is idd dat de personen niet altijd leken op die dat men vertolkte. biggie himself daarentegen was erg super gecast, idem zijn stem vond ik! hoewel die stem mss achteraf digitaal bewerkt is... zou kunnen, niet?
Bernd D.
lm over het leven van rapper "Biggie Smalls" oftwel 'The Notorious BIG'. Voor elke hiphop fan een aanrader. Geweldige film vol met muziek, zijn levensverhaal, en ook andere artiesten komen voorbij in de film. Soms kon het acteerwerk van een aantal acteurs wat beter. Maar verder, kwa verhaal en alles, erg goed. Maar dat is wel door de ogen van een hiphop kenner en liefhebber die ook al zijn nummers kende... Dus geen fan? Dan weet ik niet of hij ook zo goed is. Anyway, 4/5
yeyo
Behoorlijke biopic zonder echt pieken of dalen. Fan van z'n muziek is wel een vereiste, want daar gaat deze film voornamelijk over. Het acteerwerk was aanvaardbaar en ik was verrast dat er nog een paar komische dialogen en uitspraken in deze film zaten.
De personages mochten wel wat meer uitgediept zijn, zelfs over het hoofdpersonage zijn karakter komen we bitter weinig te weten. Ook spijtig dat Tupac zo cartoonesk wordt afgeschilderd in deze film en de acteur die hem speelt lijkt er in de verste verte nog niet op. (hij draagt heel de tijd een stom "thug life" mutsje om herkenbaar te zijn)
noknoke
Tijd geleden gezien vond er niks aan. ben zeker geen fan van hip hop zeker niet van
The Notorious B.I.G.
Zijn korte levens loop was ook niet naar mijn zin.
Wat was daar nou zo bijzonder aan.
Vond het maar slap allemaal.!
Naomi Watts
Ik snap niet waarom je dit gaat kijken als je niet van HipHop houdt en al helemaal niet van Biggie.
Rebel80
haha ja inderdaad, geen fan van hiphop en geen fan van biggie, de hele film is biggie en hiphop, zulke mensen moeten gelijk gebanned worden
noknoke
Get Rich or Die Tryin, was wel een goede gebaseerd levensverhaal van rapper 50 Cent.
Deze was wel indrukwekkend.
En dat ik niet van hip hop hou zo zijn er velen, en die kijken en beoordelen de film op hun eigen manier.
Net als ik en 50 cent doet mij niet veel, vond de film wel goed.
@ rebel80:
Ik moet hem ook binnenkort eens gaan zien, eéén van mijn favoriete mc's en één van de, of zo niet dé grondlegger van de fundering voor hiphop.
Naomi Watts
Deze was wel indrukwekkend.
Net als ik en 50 cent doet mij niet veel vond de film wel goed.
Ik zie de raakvlakken niet echt. Notorious is een totaal andere film van GRoDT. Hie rstaat de muziek van Biggie centraal, bij GRoDT was dat maar bijzaak.
Niet overdrijven he.
Nogmaals van hip hop weet ik niks, Biggie is misschien een
van de grondleggers samen met 2Pac die deze muziek populairder
heeft gemaakt maar ik vond er gewoon niet veel aan, aan deze film.
GRoDT.? weet niet wat dat is heb even geen zin om het op te zoeken.
Gekkiepeckie
Voor ik begin moet je weten dat ik Notorious B.I.G heel erg bewonder. Ben groot fan van hem en kijk deze film ook omdat ik van van hem ben. Ik hou ervan om zijn muziek te luisteren. Maar ik en jij weten niet het echte verhaal. In de film zie je wel dat biggie niks met die roof-overval te maken heeft, maar weetje dat zo zeker? Tupac gaat heus niet zomaar iemand beschuldige, de vorige avond waren ookal teksten uit tupac's la gejat door ? 2pac zegt biggie. tja. jij en ik weten het niet. Pac was de slimste rapper, zijn lyrics waren het beste wat ik ooit heb gehoort van een rapper. Noem jij eens een rapper met betere en slimmere teksten als Pac die kan ik niet vinden? Ik ben fan van Biggie maar ik ben nog meer fan van 2pac en hem beschouw ik als beste rapper allertijde. Ook door ze gedrag, wat jij vind als idioot vind ik lef hebben.Zoals hij zegt: 'I'd rather die like a man, than live like a coward'. Komt hij wel na. Hij is geschoten denkt dat Biggie het is en maakt hem kapot in liedjes en is niet bang, het was een man met lef en zijn liedjes zijn gewoon geweldig. Je zou is meer pac moeten bewondere en hem snappe voor je ze gedrag achterlijk en schizofreen gaat noemen.
Ik bemoei mij er eventjes tegen aan:
2Pac (evenals B.I.G en vele anderen) hoort zeker in dit rijtje thuis,maar om hem de beste te noemen met de slimste teksten? Vind de The Pharcyde en Beastie Boys ook altijd wel erg slimme teksten brengen. Anyway, e.e.a. hangt nauw samen met smaak. Maar het woord slim insinueert intelligent. Hoewel zijn muziek, alsmede teksten, ingenieus in elkaar staken. Ik vind ze vaak niet zo slim. Maar, smaken verschillen nu eenmaal, evenals meningen.
Peace out
Muggsy
Het acteerwerk van Derek Luke (Puffy), Anthony Mackie (2Pac) en een heleboel randacteurs was ondermaats maar desondanks belette dit me niet om van de film te genieten. De lange speelduur en de manier waarop sommige onderwerpen slechts kort werden aangeraakt en soms zelfs de waarheid leken te vervormen stoorden me meer. Alleszins was het aangenaam om vele van Biggie's songs en nummers als 'Who Got Da Props' te horen voorbijkomen. Zorgde er meteen voor dat ik Ready To Die, Hard Core en Conspiracy nog eens uit de kast haalde. 3*
Hip-Hop Drunkie
Noem eens een rapper met betere en slimmere teksten als Pac die kan ik niet vinden?
Ras Kass
Chino XL
Eminem
Nas
Big L
Big Pun
de hele Wu-Tang Clan (als we puur over teksten praten dan)
etc.
Gekkiepeckie
Hip-Hop Drunkie. dat is een andere soort teksten... smaken verschillen
booyo
Notorious B.I.G, in mijn opinie één van de beste rappers die op onze aarde rondgelopen heeft. Een rapper die een erg interessant leven heeft gehad, welke toch wel beter verfilm had kunnen worden. Jamal Woolard zet Biggie prima neer, maar aan de andere rollen schort toch wel het een en ander.. Het leven van Biggie zelf wordt iets te mooi neergezet, waar het volgens mij een echte bad guy was. Maar zoals eerder vermeld komt dit waarschijnlijk omdat puffy en zijn mama de film medegefinancieerd hebben
Al met al zeker wel een film die vermaakt, maar het had een stuk beter uitgewerkt kunnen worden!
decicco
Nette film over het leven van B.I.G. Ook een geknipte figurant die biggie immiteert. Beetje minder vond ik dan weer het personage wat tupac nabootst. Geen geknipt figuur voor deze rol.
thomzi50
- 1991 berichten
Ik hou van hiphop, ik hou van Biggie en ik hou van 2pac en ik denk dat dat de voornaamste reden was waarom ik deze film verschrikkelijk vond. Ik vond alle gecaste acteurs onrealistisch, en bovendien werd het verhaal extreem brokkelig en zonder enige subtiliteit verteld. Nee, helemaal niks dit: alle mogelijke gedenkwaardige scènes werden om zeep geholpen doordat het er allemaal veel te dik bovenop werd gelegd.
Dridge
Inderdaad! Helemaal mee eens.
Dat hele "I got ya" gedoe was echt vreselijk om naar te kijken en vooral luisteren.
ik ben geen hiphop liefhebber ,misschien heeft dat er iets mee van doen.
SmuttWars
whahahaha. Ik denk nu echt dat jij niet zo slim bent. Tupac de slimste teksten? whahahahaha Ik begin steeds meer een hekel aan fans te krijgen en al helemaal een hekel aan die domme gasten die denken dat Tupac een top mc was.. come on man. Leer hiphop eens echt kennen.
Hoe vaak ik die zogenaamde gangstertjes tupac hoor ophemelen. Tupac had zeker zijn kwaliteiten, maar die worden door die nep gasten niet eens gezien. Komen ze weer met "tupac was slim man" en dan voegen ze zo`n domme simpele cliché quote toe aan hun trieste betoog.
Het zijn trouwens diezelfde gasten die Scarface met Pacino zo`n goeie film vinden, maar de ware kwaliteiten niet zien van die film. "Tony Montana was een politicus van straat. hij was lsim man..hoe hij die zaken regelde" whahaha
Beetje zelfde idee als die nep lonsdale nazi pubertjes die American History X als nazi propaganda zien.
Outblasty
Nogmaals van hip hop weet ik niks, Biggie is misschien een
van de grondleggers samen met 2Pac die deze muziek populairder
heeft gemaakt maar ik vond er gewoon niet veel aan, aan deze film.
GRoDT.? weet niet wat dat is heb even geen zin om het op te zoeken.
Denk dan eerder aan sugerhill gang en kurtis blow, Melle Mel en dan later Run-DMC en de beastie boys maar 2Pac en Biggie de grondleggers van Hiphop noemen is behoorlijk dom.
Deze film zal ik binnekort eens bekijken, ben eigenlijk wel benieuwd.
yeyo
Hahahahahah Biggie samen met 2Pac de grondleggers van hiphop!!
Deze film zal ik binnekort eens bekijken, ben eigenlijk wel benieuwd.
Inderdaad, 2pac en Biggie zijn niet eens de grondleggers van de gangsta rap.
Iemand uitlachen die van tevoren nota bene aankondigt niks van hip-hop te weten is ook niet al te snugger.
Outblasty
Misschien had ik het iets subtieler kunnen formuleren daar heb je wel gelijk in.

Vijf uitstekend beoordeelde films over de moord op een beroemd persoon

Misery
Thriller, 1990