• 9.369.696 stemmen

Geregisseerd door: William Castle

Met onder meer: Warner Baxter, Adele Roberts en Martin Kosleck

Plot Just before Dawn

"PRESCRIPTION FOR DEATH!"

Dr. Robert Ordway (Warner Baxter) wordt opgeroepen een diabeticus te verzorgen, en geeft een injectie van insuline die uit een fles in de zak van de patiënt wordt genomen. De man sterft en Ordway ontdekt dat wat hij dacht insuline was werkelijk vergif was. Twee andere mensen worden vermoord alvorens Ordway ontdekt wie de insuline met vergif verving en wat het motief was.

Dr. Robert Ordway

Claire Foster (as Adelle Roberts)

Harriet Travers

Clyde Travers (as Robert H. Barrat)

Attorney Allen S. Tobin (onvermeld)

Dr. Evans (onvermeld)

Connie Day (onvermeld)

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Hey M., waarom niet deze poster gebruikt? Is in elk geval 1 van mijn fav filmposters.

(Op 5/4 correctie ingediend.)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Mooie poster, Dogie_Hogan.

En de film is ook best genietbaar. Lang geleden eens gezien op TV. Zou hem op DVD willen hebben, maar is helaas nog niet verkrijgbaar, ook niet regio 1.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik had deze poster niet gevonden dus had een titelshot van de film genomen. Blijkbaar niet goed genoeg gezocht

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Zesde uit de Crime Doctor reeks met Warner Baxter in de hoofdrol als dr. Robert Ordway. In de film speelt Baxter eveneens een vermomde bandiet Pete Hastings, leuk gedaan met die schurende stem. Deze film is een goeie pretentieloze whodunit die tot het eind de aandacht weet vast te houden. In de film is tussen haakjes sprake van erfgenamen van Charles Foster, wat misschien een knipoog is naar Orson Welles’ karakter Charles Foster Kane.

Voor de tweede keer in de reeks is de regie in handen van William Castle, wat een goede zaak is omdat hij erin slaagt om er een ietwat gesofisticeerde noirlook aan te geven.

Vermakelijke B-film en één van de betere van de reeks.