Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Jag Mundhra
Met onder meer: Naseeruddin Shah, Brian Cox en Om Puri
Gesproken taal: Engels, Hindi en Urdu
Plot Shoot on Sight
Het verhaal van Shoot on Sight is geïnspireerd op de gebeurtenissen rond Jean Charles de Menezes. Een Braziliaan die ruim twee weken later per ongeluk door de politie werd gedood. Tariq Ali (Shah), een moslim, is een politieagent van Schotland Yard. Hij wordt gevraagd een paar verdachten achter na te gaan die, in Londen, zelfmoordaanslagen proberen te plegen. Zijn taak wordt ingewikkeld als een onschuldige moslim wordt vermoord door de commando van Schotland Yard.
Police Commander Tariq Ali
Sergeant
PC Biran Andrews
Advocate Fiona Monroe
opa_paul
Geen verkeerde film. Het wordt een beetje eentonig. Al die verhalen over terrorisme, moslims en aanslagen, MAAR toch is dit weer een goede film.
Geen ingewikkelde film vol met complotten en dergelijke, maar wel interessant en spannend. De film houdt continu een goed niveau vast.
Een film die je niet over hoeft te slaan.
JohnnyRehab
Goede film over terrorisme. Mooi om te zien hoe twee kanten van het geloof uiteindelijk botsen.
Acteerwerk van Brian Cox had wat beter gemogen, daarbij had ik het gevoel dat ie een verhaaltje opdreunde. Hoofdrolspeler Shah speelde prima!
ICE1907
Niet echt goed in beeld gebracht vond ik , en het acteer werk viel ook wel tegen.
Neem bijvoorbeeld de film Traitor , deze kan absoluut niet aan die film tippen.
Alles was heel ingewikkeld , en de laatste scene in de winkelcentrum was gewoon om van te huilen..
Het verhaal is interessant en vooral omdat het echt gebeurd is, mede daarom bleef het boeien tot het einde.
Het had een topper kunnen worden , maar helaas is het niet zo.
2,5 *
Faab_E
Het verhaal maakt de film goed omdat je weet dat het waargebeurd is... over het algemeen is het niet echt een heel spannende film. Acteer werk valt tegen maar goed het is wel de moeite waard...
nr10micha
Op zich een leuk filmpje over terrorisme. Het verhaal vind ik wel goed, maar echte spanning e.d. mist de film wel.
flyer
Best wel een spannende film die ook de kant laat zien van de moslim. Hieruit blijkt dat ook in de moslim gemeenschap er mensen zijn die tegen het terrorisme zijn. En dat de koran net als de bijbel op diverse manieren uitgelegd kan worden. Het is maar niet vanuit welke denkwijze men spreekt
Je meent het!
b00ts
De hoge waardering verbaast mij toch wat. Prima verhaal, daar kan je wat mee. De acteer-prestaties vond ik erg mager.
qwatje
Primna film, standaard verhaal en toch blijft dit boeien. De acteer prestaties zijn vind ik divers, maar zeker niet slecht. ook het scenario had iets meer spanning in het complot kunnen brengen.
En toch... ik ben niet altijd gul met punten, maar wij hebben ons meer dan prima vermaakt met deze zeer onderhoudende film. Hij had alleen nog beter gekund, toch 3,5*
erik1677
goeie film, maar wel een beetje weinig actie
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Verhaal en gedachte achter deze film is goed. Maar ik heb zelden een film gezien waarin zo slecht werd geacteerd als deze film. De uitdrukkingen op het gezicht van een hoop van die agenten, echt het lijkt wel Jiskefet met Tampert. Ook klopt het visueel vaak niet (close-ups waarbij het gezicht onscherp is, en pas later scherp wordt, basiscamerawerk, etc)...
Jammer.
woopie
Een film die je niet over hoeft te slaan.
Helemaal mee eens!
Cleanshot
Vrij onwerkelijke verhaallijn,op zich niet slecht maar nergens echt spannend.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song