Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Alain Delon, Romy Schneider en Jane Birkin
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 25 juni 2009
Plot La Piscine
"The most dangerous love-game ever played."
De geliefden Jean-Paul (Delon) en Marianne (Schneider) brengen hun vakantie door in een villa aan de Route de la Plage uitkijkend over de Middellandse Zee in La Douce France. Op een dag krijgen ze, op uitnodiging van Marianne, bezoek van Harry en zijn bloedmooie 18-jarige dochter Pénélope...
Marianne
Emilie
Un ami
Singer
FisherKing
Met een hele boeiende Romy Schneider.
vic
romy is echt erg lekker in deze. vond de hele sfeer die om de film hangt erg goed. klein meesterwerkje precies
narva77 (crew films)
Speelt deze toevallig in een vrijstaand huis op een soort berg met een zwembad, en komt er een sportwagen in voor?
FisherKing
Ja, vooral die bungalow en dat zwembad eromheen moet je kunnen herinneren. Heet niet voor niets La Piscine.
FisherKing
komt er een sportwagen in voor?
Film naar een scenario van Jean-Claude Carrière
narva77 (crew films)
Kwam er vannacht achter dat "La Piscine" zwembad betekent.
Ik vroeg het omdat deze film vannacht op Duitsland 2 kwam, en ik was al een hele tijd op zoek naar deze film. Dus ik had em idd eerder gezien. Vannacht een stukje gekeken en toen wist ik het. Bedankt FK
narva77 (crew films)
Ik bedoelde idd die Maserati, maar ook die witte peugeot cabrio. Die dochter Penelope vond ik errug knap!
brucecampbell
Klein meesterwerkje waarin jaloezie centraal staat.
De film heeft een beetje te lijden onder het trage tempo maar wordt ruimschoots goedgemaakt door de acteerprestaties.
Mochizuki Rokuro
Vanaf 5 juli te zien in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht in het Romy Scheider retrospectief. Check daarvoor de filmladders.
stephan73
Net de Alain Delon collection (regio 1) besteld, waar deze ook in zit.. Ik had deze al op DVD, maar die was alleen Frans of Duits gesproken en niet ondertiteld.
katie morosky
Broeierige sexy misdaadfilm met een ijzersterke cast. Eigenlijk kon je wel zien aan deze film dat Delon en Schneider vroeger een relatie hadden want iets zegt me dat er uit de uitgewisselde blikken, gebaren, aanrakingen een intimiteit spreekt die je niet kan acteren.
timbo_
Volgens de dvd hoes is van deze film met dezelfde cast en op de dezelfde lokatie ook een niet uitgegeven engelse versie opgenomen. Het zou een boeiende en grappige variant zijn. Die Engelse versie staat niet op de mm maar wel op de dvd. Iemand enig idee of die de moeite waard is?
timbo_
Aardig filmpje maar mist ook wel veel. Vooral het verhaal laat de film een beetje in de steek. De vierhoeksverhouding wordt erg lang op een laag pitje gehouden. Eigenlijk is enkel de confrontatie Jean-Paul Harry het eerste uur echt de moeite waard. Marianne en Penelope zijn slechts vulling en eigenlijk bijzonder niet boeiende personages. Ook de uiteindelijke confrontatie is niet heel sterk en het laatste half uur past uiteindelijk zelfs totaal niet in de film.
Dit subplot had of meer ruimte moeten krijgen of had slechts een voetnoot horen zijn. Nu zweeft het er enigzins tussenin en dat werkt voor beide kanten niet. Uiteindelijk dan ook een lichte tegenvaller. Toch is acteerwerk dik in orde en vergoedt de onderhuidse spanning die er bij vlagen hangt redelijk veel.
Twijfel dan ook tussen een 3 of 3,5. Voorlopig blijf ik bij een 3.
speranza
Dit is een bijzonder intrigerende film. Zowel Alain Delon als Romy Schneider spatten van het scherm af.
wolfmanrene
Hoe kan deze nou ineens in de bioscoop komen?
Wordt opnieuw uitgebracht - in nieuwe kopieën - ter gelegenheid van het Alain Delon-retrospectief.
wibro
Ik heb deze film vanavond voor de eerste keer gezien en waarom deze film opnieuw is uitgebracht is mij een absoluut raadsel. Omdat Romy Schneider en Alain Delon zulke mooie mensen waren? Ja, ik heb bioscoopbezoekers horen zeggen dat zij daarvoor naar deze film gingen. Wel, mijn mening is dat deze film voor mij de meest langdradige film is die ik dit jaar gezien heb, een film die thuis hoort in het jaren zestig tijdperk, maar imo de tand des tijds duidelijk niet doorstaan heeft. Er viel voor mij niets maar dan ook helemaal niets te genieten. Romy en Alain acteerden dan misschien wel niet slecht, maar die Jane Berkin zag er uit als een barbypop die er maar een beetje liep rond te huppelen. Van acteren had ze totaal geen kaas gegeten. En het verhaal, dat stelde toch helemaal niets voor, daar moet je anno 2009 toch echt niet meer mee aankomen. De verdrinkingsscène was gewoon een lachertje. Die Harry liet zich wel heel makkelijk verdrinken. Elke keer na een mislukte moordpoging zwom hij weer terug naar de kant van het zwembad waar Jean-Paul stond. Ongeloofwaardiger kan het gewoon niet.
Oh, wat was ik blij dat deze film afgelopen was. Na afloop heb ik op het terrasje met collega's een biertje gepakt en genoten van scènes die tig maal spannender en vooral komischer waren; een dakloze die schreeuwend filmkrantjes aan de man wilde brengen, twee gasten die een auto aan het aanduwen waren die niet wilde starten en nog meer van dat.
Neen, snel vergeten deze film en als we het toch hebben over Franse films uit de jaren zestig, dan geef mij maar een film zoals "Le Mépris" van Godard. Misschien ook wel enigszins gedateerd, maar toch wel tig keer beter dan deze prent.
Nasir

Ben ook een paar keer in slaap gevallen tijdens de film. Telkens als die dochter in beeld kwam wilde ik weglopen, maar omdat ik dat nooit doe heb ik'm toch uitgezeten/geslapen.
93.9
Films die de tands des tijds wel hebben doorstaan geven dus een slecht beeld van de periode waarin ze zich afgespeeld hebben, naar mijn mening.
93.9
Film op zich heeft weinig om het lijf, maar wat een genot op die heerlijke Franse shots te zien.
Wat een stijl, wat een tijd....
dragje
Sensual sex, sweets, summer.
Zelden een opening meegemaakt waarbij je als toeschouwer haast het zweet kunt ruiken en de broeierige liefdesscenes kunt voelen.
Olaf K.
Romy Schneider en Alain Delon als vurig liefdespaar dat op hu vakantie-adres bezoek krijgt van haar ex-geliefde en zijn 18-jarige lolita-dochter (Jane Birkin). Met zo#n gegeven laat het verloop zich natuurlijk raden. Mooi, broeierig gefilmd, goed gespeeld, maar La piscine mist de geheimzinnigheid, en helemaal het zinderende slot, dat het vergelijkbare En Plein Soleil tot zo'n groot feest maakten.
Tanita
Qua sfeer een vette voldoende, maar is dat voldoende voor een goede film ? 2*
erpunited
mwah. Redelijke film. Niets apart. Langdradig verhaal. Er gebeurt heel weinig in. Redelijk geacteerd
neo
La Piscine is niet alleen maar mooie mensen kijken, want Alain Delon en Romy Schneider zijn beiden ook voortreffelijke acteurs. Verhaaltechnisch een ''dertien in een dozijn'' vertelling, maar daar draait deze film dan ook niet om. Het is de broeierige sfeer en het spannende spel tussen de karakters die de film zo boeiend maakt. De jazzy muziek van Michel Legrand is vandaag de dag nog even hip.
Loefa
Heerlijke film, verhaal is misschien niet zo heel sterk, ook niet slecht hoor. Maar de stijl is geweldig.
narva77 (crew films)
Klopt, "La Piscine" is óók mooie auto's kijken!
simonvinkie
Eindelijk was dan die klote proefwerkwerk afgelopen, en had ik weer erg veel zin in een film. La Piscine stond al erg lang op mijn to-see lijstje. Alan Delon, Romy Schneider, en dat het ook nog eens Film-Noir als tweede genre heeft, zijn allemaal goede voortekens.
La Piscine was dan ook een prima film. Niet het verhaal maakt deze film bijzonder, maar de erg broeierige en zwoele sfeer zijn erg sterk. Ook de cast is bijzonder. Ondanks dat de twee hoofdrolspelers net gescheiden waren, is er wel erg veel chemie tussen de twee.
De film is mooi en sfeervol geschoten. Wel verloor de film hier en daar wat tempo, en was de film niet de hele speelduur boeiend. Maar over het algemeen vond ik het een uitstekende film. Leuk dat ik hem gezien heb, maar hij laat geen onuitwisbare indruk achter.

Klassieker 'La Piscine' met Alain Delon nu te streamen: 'Eersteklas psychologische thriller'

Le Vieux Fusil
Drama / Oorlog, 1975