• 9.369.475 stemmen

Genre: Western / Romantiek

Geregisseerd door: Richard Thorpe

Met onder meer: Lloyd Nolan, Donna Reed en William Lundigan

Plot Apache Trail

"The Apaches are Coming!...and a group of whites, joined by fate, battle for survival!"

De twee broers "Trigger" Bill en Tom Folliard krijgen te maken met een opstand van de Apaches. De opstand zou zijn uitgelokt door de diefstal bij de Apaches van een vredespijp. Tom's aantrekkelijke vriendin Rosalia Martinez zou met de diefstal te maken hebben.

Trigger Bill Folliard

Ed Cotton

'Les' Lestrade

avatar van mr rumson

mr rumson

Met nog geen enkele stem hier op MM kun je dit gerust een vergeten western noemen.

En of dit geheel terecht is , als je het aan mij vraagt wel.

De western speelt zich voor het overgrote deel af op een Stagecoach station .

Wat op zich niet zo erg is ware het niet dat het studio opnames zijn er zit dan ook een soort van echo in als de acteurs praten wat voor mij best wel storend overkwam.

Het verhaaltje heeft nog al wat subplotjes zo hebben we de twee broers die op gespannen voet met elkaar leven .

Een paar dames die interesse hebben in de zelfde man.

En dan nog de Apaches die op oorlogspad zijn .

De acteurs deden het redelijk al heeft Donne Reed die hier een latino speelt niet zoveel te doen als een jaloerse vrouw te spelen.

Doordat er aardig wat dialoog inzit die er niet veel toe doet werd het voor mij af en toe saai.

Er komt wel wat actie in voor waarvan sommige versneld afgespeeld zijn.

Maar de actie scene waar misschien wel honderden Apache's te paard het Stagecoach station aanvallen ziet er voor die tijd zeker goed uit. (Het zullen er dan misschien wel niet zoveel geweest zijn maar zo kwam het wel over)

Al met al een weinig bijzondere western die voor mij eerder saai als boeiend is.

Ik kan er dan ook niet meer van maken dan twee sterren was dit niet zo'n oude film maar een vrij nieuwe dan had hij de twee sterren nog niet eens gehaald.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een merkwaardige bezetting van de hoofdrollen (Lundigan en Nolan)

Toch weten ze zich aardig te redden in dit voor hen toch wat ongewone genre.

Maar toch niet zó goed dat ik uit zit te kijken naar meer westerns met beiden

Donna Reed, tja wat kan ik daar nog aan toevoegen...ze hoeft maar aanwezig te zijn en scoort al punten...

Verder zitten er heel wat western regulars in deze film die ik altijd graag mag zien.

De locaties waren goed gekozen, de cactuswoestijn van Old Tucson (o.a. bekend van de TV serie High Chaparral) en een postkoets pleisterplaats die versterkt was als een klein fort.

Indruk maken de Indianen tijdens de overvallen en achtervolgingen.

De 66 minuten van deze aardige double-bill B-westen vlogen voorbij, en dat had ik niet echt verwacht vooraf.

avatar van stinissen

Brix schreef:

Een merkwaardige bezetting van de hoofdrollen (Lundigan en Nolan)

Toch weten ze zich aardig te redden in dit voor hen toch wat ongewone genre.

Maar toch niet zó goed dat ik uit zit te kijken naar meer westerns met beiden

Indruk maken de Indianen tijdens de overvallen en achtervolgingen.

Ik sluit me helemaal aan met jou mening.