• 9.372.770 stemmen

Star Wars: The Clone Wars (2008)

Animatie / Sciencefiction | 98 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Dave Filoni

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Anthony Daniels en Ian Abercrombie

Releasedatum: 21 augustus 2008

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Star Wars: The Clone Wars

De Clone Wars is in volle gang en Anakin Skywalker krijgt tegen z'n zin in een leerlinge toegewezen. Samen met zijn Padawan wordt hij uitgezonden naar Tatooine om Jabba The Hutt te helpen zijn ontvoerde zoon te vinden. Maar Count Dooku ligt ook op de loer en is uit om de steun van Jabba The Hutt te winnen door de Jedi op te laten draaien voor de ontvoering.

Anakin Skywalker (stemrol)

Ahsoka Tano (stemrol)

Obi-Wan Kenobi / 4A-7 / Medical Droid (stemrol)

Captain Rex / Commander Cody / Commander Fox / Clone Troopers (stemrol)

Narrator / Yoda / Admiral Yularen (stemrol)

Asajj Ventress / Tee-C-Seventy (stemrol)

Chancellor Palpatine / Darth Sidious (stemrol)

Ziro the Hutt / General Loathsom / Kronos-327 (stemrol)

Padmé Amidala (stemrol)

General Grievous / Battle Droids (stemrol)

Kevin13

eerste link is van de film, de 2de link is van de series.

avatar van Agaroth

Agaroth

Lees eens goed die eerste link. En trouwens www.tv.com is een website voor tv series.

Kevin13

Slated for a Fall 2008 premiere, Star Wars: The Clone Wars is the latest animated series in the Star Wars franchise to hit the small screen..

dit snap ik dus echt niet. Die foto dat er bij staat is overduidelijk van de film en ik kan het weten...

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Deze film is de inleiding voor de nieuwe serie The Clone Wars op Cartoon Network. De animatie en stemmen zijn precies hetzelfde als in deze film.
De serie is een aanrader voor degenen voor wie de film ook goed beviel. Ik kan me voorstellen dat veel Star Wars fans de animatie zonder de originele stemmen het liefste willen overslaan.
Overigens doen Samuel L. Jackson, Anthony Daniels en Christopher Lee wel de stemmen van de personages die zij speelden in de originele films.

Ik heb al een aantal afleveringen kunnen bemachtigen en vind dat ze een goed vervolg vormen voor wat er in de film gebeurd. Niet alles wordt behandeld maar veel personages zie je er in terug zoals Asajj Ventress en Ashoka Tano.
Ook is het interessant om te zien hoe de oorlog was voor de clone troopers zelf. Dat is voorheen nog niet zo uitgediept als hier.

avatar van Pkunk

Pkunk

Verassend leuke film. Sowiso leuker dan The Fantom Menace, en misschien ook stiekem wel leuker dan Attack of the Clones. Het hele animatie gebeuren vind ik wel goed bij het star wars sfeertje passen op de een of andere manier. Meteen maar 3 afleveringen van de serie gekeken en dat was ook niet verkeerd.

avatar van crimson

crimson

Duidelijk wat meer op een jongere doelgroep gericht maar op zich best grappig.

avatar van RickZ

RickZ

Redelijke kwaliteit animatie, en een verhaal vol leaser-gevechten. Komt nepperig over als je andere star-wars films gewend bent, viel dus wat tegen.

avatar van Betamax

Betamax

Verhaal was wel goed.

De animaties (vooral van de gezichten) slecht.

avatar van RodneyS

RodneyS

Best leuk gemaakte animatie film van de populaire star wars films. Ze hebben de sfeer van star wars goed weten over te brengen. Wel was het een erg simpel verhaaltje.

Leuk, maar gewoon niet zo goed als de echte star wars films.

avatar van james_cameron

Redelijk mooi geanimeerd, maar het verhaaltje is slap en het geheel doet wat futloos aan, ondanks de vele aktiescenes. Anakin heeft een irritante nieuwe sidekick en het belangrijkste verhaal-element, het terughalen van het gekidnapte kind van Jabba The Hutt, is te zielig voor woorden. Haalt het derhalve niet bij de twee superieure eerdere, getekende Clone Wars-delen.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Ik vond het wel een ok film. Had er door de teksten hier minder van verwacht.

Er zat humor in, flink wat aktie en een redelijk verhaaltje. De film duurde niet te lang wat ook wel eens prettig is.

ik ga nu beginnen aan de tv-serie

avatar van Salquenen

Salquenen

Hoopte dat dit een soort van parodie zou zijn op de gewone Star Wars... Ik weet het, schop tegen een hoop zere benen als ik zeg dat dat hele Star Wars gebeuren me gestolen kan worden. Daarom hoopte ik dus ook dat het een parodie zou zijn. Helaas...

Na precies 5.46 min. kijken uitgezet....

Ok, voor de animatie zelf 2*

avatar van krosnicky

krosnicky

lucas waar ben je me bezig man teken films maken van star wars maak toch gewoon een vervolg op Star Wars episode 6 return of te jedi

avatar van joeriL

joeriL

Ik heb hem niet gezien, maar dit kunnen ze gewoon totaal niet maken, triest triest triest. Ze maken alles kapot op deze manier *snik snik* Star Wars is misschien wel het aller tofste universum om een stijlvolle/duistere/mysterieuze film te maken, waarom gebeurt dit niet!

avatar van matitie

matitie

Persoonlijk had ik niet zoveel problemen met het verhaal en de animatie. het grootste probleem vond ik de sounds, in plaats van de prachtige John Williams muziek zetten ze er geregeld eens een techno liedje onder. Past volgens mij niet bij Star Wars.

avatar van IcU

IcU

Slappe animatie en een mager verhaal. Geen echte Star Wars film. De stemmen leken (met name die van Anakin) vrijwel niet op die van de acteurs uit de echte films. Jammer.

Kevin13

Samuel L. Jackson gaf anders wel zijn stem voor Mace Windu!

avatar van mordang

mordang

Tenenkrommend slecht. Dialogen zijn werkelijk lachwekkend. En de personages welhaast levenloos geanimeerd. Pokemon is levendiger. Ik heb het afgezien, maar dan ook in verwondering, dat men zo'n slecht product op de markt heeft gebracht.

Het verhaal is magertjes, maar is desondanks het enige wat deze film enigzins op de been houdt.

avatar van chembrother

chembrother

Als jarenlange Star Wars fan wilde ik de clone wars ook eens bekijken. Helaas had ik dat beter niet gedaan. De animatiefilm was voor mij niet aanvullend op de 6 films. Ook de rode draad door het verhaal heen vind ik niet echt goed gevonden (red Jabba's zoontje). De reden waarom men Jabba's zoon moet redden is wel duidelijk. Uiteindelijk kom ik voor deze film op 2,5* uit. Maar ik hou het wel bij de 6 reeds gemaakte films.

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Vond het wel een vermakelijke Star Wars film ! Komt denk ik ook omdat ik fan van star wars ben, en al gauw blij ben met een lightsaber-fight!

avatar van mnrk

mnrk

jimbo_koda schreef:

Helemaal mee eens..wie vind nu niet het geluid van de lightsaber's geweldig om te horen

Ook de score in deze animatie film was prima in orde trouwens.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Betamax schreef:

Verhaal was wel goed.

De animaties (vooral van de gezichten) slecht.

het zelfde probleem als in de polar express dus

avatar van turbothijs

• 2032 berichten

turbothijs schreef:

*zucht*

Lucas leert het nooit..

hoezo? het is toch niet van lucas.. en het is gewoon een spinoff moet kunnen toch?

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Lucas is wel de producent. Tussen welke films in de sage speelt deze animatiefilm zich eigenlijk af?

Kevin13

Speelt zich af tussen Episode II en Episode III. Is volgens mij wel duidelijk omdat het hier gaat over The Clone Wars

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Kevin13 schreef:

Na het zien van Attack of the Clones gisteravond kwam dit idee ook in me op ja.

avatar van turbothijs

turbothijs

Wat is de sychronisatie van deze film verschrikkelijk! Het wordt allemaal van de autocue opgelezen

avatar van bennyboy

bennyboy

aardige film.

het verhaal was wel goed.

soms wat voorspelbaar

toch 3,0