• 9.373.905 stemmen

Star Wars: The Clone Wars (2008)

Animatie / Sciencefiction | 98 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Dave Filoni

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Anthony Daniels en Ian Abercrombie

Releasedatum: 21 augustus 2008

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Star Wars: The Clone Wars

De Clone Wars is in volle gang en Anakin Skywalker krijgt tegen z'n zin in een leerlinge toegewezen. Samen met zijn Padawan wordt hij uitgezonden naar Tatooine om Jabba The Hutt te helpen zijn ontvoerde zoon te vinden. Maar Count Dooku ligt ook op de loer en is uit om de steun van Jabba The Hutt te winnen door de Jedi op te laten draaien voor de ontvoering.

Anakin Skywalker (stemrol)

Ahsoka Tano (stemrol)

Obi-Wan Kenobi / 4A-7 / Medical Droid (stemrol)

Captain Rex / Commander Cody / Commander Fox / Clone Troopers (stemrol)

Narrator / Yoda / Admiral Yularen (stemrol)

Asajj Ventress / Tee-C-Seventy (stemrol)

Chancellor Palpatine / Darth Sidious (stemrol)

Ziro the Hutt / General Loathsom / Kronos-327 (stemrol)

Padmé Amidala (stemrol)

General Grievous / Battle Droids (stemrol)

nee, ik ook

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Nieuwste trailer ziet er wel al wat beter uit, al lijkt me dit geen topper. Van het verhaal klopt volgens mij ook geen niets. Want hier wil Sideous Anakin ineens laten vermoorden???... Als we de films mogen geloven, was het vanaf het begin zijn plan Ani naar de duistere zijde te lokken, toch?

Bart Tönjann schreef:

die moordenaar was ook maar een test

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Oh, oké. Ik dacht al....

avatar van Prudh

Prudh

Dit ziet er eerder uit als een computerspelletje dan een animatiefilm. Handig, zo'n franchise, dit werkje kan direct overgezet worden naar een interactief avontuur voor wat extra ping ping. Ik loop nooit zo warm voor SW maar het verhaaltje klinkt daarentegen wel weer aardig, ondanks de voorspelbaarheid ervan in de grotere SW-verhaallijn.

avatar van finalman

finalman

eerlijk gezegd, men begint dit uit te melken.

Ik ben een SW-fan. Toen men de nieuwe trilogie aankondigde, was ik al heel blij, maar nu met die Clone Wars-series die afspeelt tussen deel 2 en 3 en Star Wars-series tussen deel 3 en 4 begint wel wat teveel te worden.

avatar van jiggy

jiggy

in eerste instantie neig ik naar een negatieve mening, maar ik wil deze tekenfilm wel een eerlijke kans geven.

avatar van TwoFace

TwoFace

Ik vind het maar niets die animatie, het komt zo detail en inspiratie loos op mij over. Maar goed we zullen zien. 1 voordeel geen bad acting van Hayden Christensen meer hoera!!

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Nou ik hoop niet dat dit een hype zet tot filmmakers om van alle goede films/verhalen animatie te maken. Als ze daar niet al mee bezig zijn.. Dit lijkt me dus echt werkelijk waar niks maar toch ben ik er wel benieuwd naar.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Zal 'm wel zien als SW-fan, maar heb erg weinig hoop op 'n goede afloop.

avatar van Stingray77

Stingray77

Erg benieuwd! slechter als episode I zal het toch niet worden?

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Trailer laat anders niet veel goeds vermoeden. Lang geleden dat ik nog zulke slechte animatie gezien heb.

Real_Movie

Ik kijk er wel naar uit naar de nieuwe star wars film ook al is het een tekenfilm.

Het kan altijd goed uitpakken.

avatar van Mikemans

Mikemans

Bart Tönjann schreef:

Als je de achtergronden goed kent dan weet je dat Darth Sidious dit expres doet om de woede van Anakin waker te maken om hem zo makkelijker naar de Dark side te krijgen.

Ooit opgevallen dat Anakin in episode III een litteken bij zijn oog heeft? Dat komt door een gevecht met Darth Assajj Ventres.

Meer info zie: Star Wars Wiki

Ik ben voor de rest wel benieuwd naar de anim.

wordt ook getoond in de tekenfilms van Star Wars

avatar van Mikemans

Mikemans

Kevin13 schreef:

wordt ook getoond in de tekenfilms van Star Wars

ja klopt, maar die waren niet om aan te zien.

vond ze anders wel beter dan Episode I, II en III

avatar van ea 6.0

ea 6.0

Komt deze ook uit in het engels? Want die afschuwelijke nederlandse tv spotjes zijn niet om aan te horen...

en ben stiekem toch wel een beetje benieuwd naar deze film...

avatar van bennyboy

bennyboy

lijkt me nix een tekeffilm van starwars.opzich niet echt heel verkeerd mar de trailer is niet zo heel goed

Real_Movie

Star Wars: The Clone Wars heeft de 1e week maar 15,5 miljoen opgehaald en op imdb 5,5.

Toch wel heel slecht te noemen,maar ja wat wil je het verhaallijn is afgelopen komt er een tekenfilm uit.

Nadat ik de 1e trailer heb gezien op de tv in het nederlands hoefde het van mij niet.

Dus ik laat deze gewoon schieten.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Maar 15 miljoen? Het staat #3 in de box office van het afgelopen weekend (met enkel The Dark Knight met 16 miljoen en Tropic Thunder met 25 miljoen boven 'm). Misschien zijn de kritieken niet geweldig, maar het heeft zeker het eerste weekend al een leuk bedragje opgeleverd.

Real_Movie

Ja,maar het zal alleen maar dalen.

Maar wel jammer ik had wel geschat na de Batman film dat Star Wars toch wel de 40 miljoen zou halen 1e week.

Bewijst maar eens dat de meeste mensen aan deze nieuwe star wars tekenfilm niet veel aan hechten.

avatar van sarkast

sarkast

Ik heb het idee dat er twee verschillende versies zijn. Een getekent in de animatiestijl die lijkt op de tijd van he-man en de eerste transformers. En nu zag ik een trailer op tv die lijkt op de wat meer geavanceerde animatie-technieken van nu. die oudeanimatiestijl kan echt niet meer nu...

avatar van thomas82

thomas82

moest er toch een keer van komen.

doe mij maar gewoon de normale films

avatar van override100

override100

ik,ga deze ............film niet kijken doe mij ook maar de

gewone films.

leuke film ga ik kijke

avatar van Val.Broman

Val.Broman

Verhaal omschrijving klopt niet hierzo is een ander Star Wars verhaal dan de Clone-Wars.

Vanmiddag de premiere gezien in Den Haag, was bijna niemand.....

Vond het toch wel een leuk Star Wars filmpje, niet zo als de echte films maar het kwam aardig in de buurt. Ik vond de animaties zeer mooi, ook een andere stijl dan normaal wat de film dan weer bijzonder maakt. Het verhaal was nogal dun, het hele verhaal was gebouwd rondom Jabba the Hutt. Wel veel actie gelukkig, ook de Padwan van Anaking vond ik een positief iets.

Een leuk filmpje om te kijken maar niet echt bijzonder.

avatar van AHWA

AHWA

Inderdaad een aardige film om een keer gezien te hebben, maar de animatie is een beetje hoekig en te computerachtig, maar verder is het gewoon een leuk hoofdstukje uit het Star Wars-boek. Vond de scenes met Amidala een beetje overbodig, maar die waren blijkbaar nodig voor het verhaal.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Echte bioscoop film

Wat een actie !!

beetje kinderlijk af en toe maar ja, dat boeide niet zo.

Blij dat Jar jar er niet in zat.

avatar van DutchLion

DutchLion

echt supergaaf, verhaal wordt uitgediept, omdat Jabba de Hut een grote rol speelt in de historie van starwars, weet je nu ook gelijk hoe de potraces en dergelijke van belang zijn voor Jabba de Hutt.

Of course het het is een animatiefilm maar wel eentje van de bovenste plank