Star Wars: The Clone Wars (2008)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Dave Filoni
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Anthony Daniels en Ian Abercrombie
Releasedatum: 21 augustus 2008
Bekijk via Disney+
Plot Star Wars: The Clone Wars
De Clone Wars is in volle gang en Anakin Skywalker krijgt tegen z'n zin in een leerlinge toegewezen. Samen met zijn Padawan wordt hij uitgezonden naar Tatooine om Jabba The Hutt te helpen zijn ontvoerde zoon te vinden. Maar Count Dooku ligt ook op de loer en is uit om de steun van Jabba The Hutt te winnen door de Jedi op te laten draaien voor de ontvoering.
Anakin Skywalker (stemrol)
Ahsoka Tano (stemrol)
Obi-Wan Kenobi / 4A-7 / Medical Droid (stemrol)
Captain Rex / Commander Cody / Commander Fox / Clone Troopers (stemrol)
Narrator / Yoda / Admiral Yularen (stemrol)
Asajj Ventress / Tee-C-Seventy (stemrol)
Chancellor Palpatine / Darth Sidious (stemrol)
Ziro the Hutt / General Loathsom / Kronos-327 (stemrol)
Padmé Amidala (stemrol)
General Grievous / Battle Droids (stemrol)
Bart Tönjann
Nieuwste trailer ziet er wel al wat beter uit, al lijkt me dit geen topper. Van het verhaal klopt volgens mij ook geen niets. Want hier wil Sideous Anakin ineens laten vermoorden???... Als we de films mogen geloven, was het vanaf het begin zijn plan Ani naar de duistere zijde te lokken, toch?
Kevin13
die moordenaar was ook maar een test
Prudh
Dit ziet er eerder uit als een computerspelletje dan een animatiefilm. Handig, zo'n franchise, dit werkje kan direct overgezet worden naar een interactief avontuur voor wat extra ping ping. Ik loop nooit zo warm voor SW maar het verhaaltje klinkt daarentegen wel weer aardig, ondanks de voorspelbaarheid ervan in de grotere SW-verhaallijn.
finalman
eerlijk gezegd, men begint dit uit te melken.
Ik ben een SW-fan. Toen men de nieuwe trilogie aankondigde, was ik al heel blij, maar nu met die Clone Wars-series die afspeelt tussen deel 2 en 3 en Star Wars-series tussen deel 3 en 4 begint wel wat teveel te worden.
jiggy
in eerste instantie neig ik naar een negatieve mening, maar ik wil deze tekenfilm wel een eerlijke kans geven.
TwoFace
Ik vind het maar niets die animatie, het komt zo detail en inspiratie loos op mij over. Maar goed we zullen zien. 1 voordeel geen bad acting van Hayden Christensen meer hoera!!
gebruiker_56935
Nou ik hoop niet dat dit een hype zet tot filmmakers om van alle goede films/verhalen animatie te maken. Als ze daar niet al mee bezig zijn.. Dit lijkt me dus echt werkelijk waar niks maar toch ben ik er wel benieuwd naar.
thomzi50
- 1991 berichten
Zal 'm wel zien als SW-fan, maar heb erg weinig hoop op 'n goede afloop.
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Trailer laat anders niet veel goeds vermoeden. Lang geleden dat ik nog zulke slechte animatie gezien heb.
Real_Movie
Ik kijk er wel naar uit naar de nieuwe star wars film ook al is het een tekenfilm.
Het kan altijd goed uitpakken.
Mikemans
Als je de achtergronden goed kent dan weet je dat Darth Sidious dit expres doet om de woede van Anakin waker te maken om hem zo makkelijker naar de Dark side te krijgen.
Ooit opgevallen dat Anakin in episode III een litteken bij zijn oog heeft? Dat komt door een gevecht met Darth Assajj Ventres.
Meer info zie: Star Wars Wiki
Ik ben voor de rest wel benieuwd naar de anim.
wordt ook getoond in de tekenfilms van Star Wars
Mikemans
wordt ook getoond in de tekenfilms van Star Wars
ja klopt, maar die waren niet om aan te zien.
vond ze anders wel beter dan Episode I, II en III
ea 6.0
Komt deze ook uit in het engels? Want die afschuwelijke nederlandse tv spotjes zijn niet om aan te horen...
en ben stiekem toch wel een beetje benieuwd naar deze film...
bennyboy
lijkt me nix een tekeffilm van starwars.opzich niet echt heel verkeerd mar de trailer is niet zo heel goed
Real_Movie
Star Wars: The Clone Wars heeft de 1e week maar 15,5 miljoen opgehaald en op imdb 5,5.
Toch wel heel slecht te noemen,maar ja wat wil je het verhaallijn is afgelopen komt er een tekenfilm uit.
Nadat ik de 1e trailer heb gezien op de tv in het nederlands hoefde het van mij niet.
Dus ik laat deze gewoon schieten.
matthijs_013
Maar 15 miljoen? Het staat #3 in de box office van het afgelopen weekend (met enkel The Dark Knight met 16 miljoen en Tropic Thunder met 25 miljoen boven 'm). Misschien zijn de kritieken niet geweldig, maar het heeft zeker het eerste weekend al een leuk bedragje opgeleverd.
Real_Movie
Ja,maar het zal alleen maar dalen.
Maar wel jammer ik had wel geschat na de Batman film dat Star Wars toch wel de 40 miljoen zou halen 1e week.
Bewijst maar eens dat de meeste mensen aan deze nieuwe star wars tekenfilm niet veel aan hechten.
sarkast
Ik heb het idee dat er twee verschillende versies zijn. Een getekent in de animatiestijl die lijkt op de tijd van he-man en de eerste transformers. En nu zag ik een trailer op tv die lijkt op de wat meer geavanceerde animatie-technieken van nu. die oudeanimatiestijl kan echt niet meer nu...
thomas82
moest er toch een keer van komen.
doe mij maar gewoon de normale films
override100
ik,ga deze ............film niet kijken doe mij ook maar de
gewone films.
Val.Broman
Verhaal omschrijving klopt niet hierzo
is een ander Star Wars verhaal dan de Clone-Wars.
Vanmiddag de premiere gezien in Den Haag, was bijna niemand.....
Vond het toch wel een leuk Star Wars filmpje, niet zo als de echte films maar het kwam aardig in de buurt. Ik vond de animaties zeer mooi, ook een andere stijl dan normaal wat de film dan weer bijzonder maakt. Het verhaal was nogal dun, het hele verhaal was gebouwd rondom Jabba the Hutt. Wel veel actie gelukkig, ook de Padwan van Anaking vond ik een positief iets.
Een leuk filmpje om te kijken maar niet echt bijzonder.
AHWA
Inderdaad een aardige film om een keer gezien te hebben, maar de animatie is een beetje hoekig en te computerachtig, maar verder is het gewoon een leuk hoofdstukje uit het Star Wars-boek. Vond de scenes met Amidala een beetje overbodig, maar die waren blijkbaar nodig voor het verhaal.
Joeri_000
Echte bioscoop film
Wat een actie !!
beetje kinderlijk af en toe maar ja, dat boeide niet zo.
Blij dat Jar jar er niet in zat.
DutchLion
echt supergaaf, verhaal wordt uitgediept, omdat Jabba de Hut een grote rol speelt in de historie van starwars, weet je nu ook gelijk hoe de potraces en dergelijke van belang zijn voor Jabba de Hutt.
Of course het het is een animatiefilm maar wel eentje van de bovenste plank

Lucasfilm kondigt maar liefst drie nieuwe 'Star Wars'-films aan en deelt eerste trailer voor 'Ahsoka'

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Fantasy / Sciencefiction, 1983