• 9.378.042 stemmen

Geregisseerd door: Søren Kragh-Jacobsen

Met onder meer: Anders W. Berthelsen, Maria Bonnevie en Ghita Nørby

Gesproken taal: Deens en Zweeds

Plot Det Som Ingen Ved

Kwakkelende artiest Thomas Deleuran probeert met zijn reizende poppenkast het hoofd boven water te houden. Zijn vrouw wil van hem scheiden en hun dochter is niet onder de indruk van haar vaders optreden voor de plaatselijke jeugd. Zijn leven verandert radicaal met de dood van zijn zus Charlotte, die onthullende informatie over hun vader had. Ze heeft de informatie nooit aan hem kunnen vertellen, want ze werd verdronken teruggevonden op de plaats van afspraak. Thomas is vastbesloten de waarheid over zijn familie te achterhalen, maar heeft geen idee van het doodenge en gevaarlijke web waarin hij vast komt te zitten. De camera’s zoemen overal, zijn stappen worden nagegaan en niemand is meer veilig, ook zijn dochter niet…

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Aaah kunnen die Scandinaviërs toch wel goed, lekkere spannende films maken.
Iets realistischer (of zo U wilt) wat ingetogener dan die Millennium-films, maar enigszins in dezelfde league.
Gladio-achtige toestanden en de overheid die de vuile was liever niet buiten gebracht ziet worden en heel ver gaat om alles in de doofpot te houden.
Mooi linkje ook hoe al die camerabewaking en persoonsgegevens misbruikt kunnen worden als de overheid dat zou willen.
Prima thriller.

avatar van BBarbie

BBarbie

Aardige thriller, die op sommige momenten best spannend is. Het verhaal heeft wel wat verwantschap met de Stieg Larsson-trilogie (Millennium), maar mist de finesses daarvan. Jammer, want met zo’n sterke rolbezetting had dit een veel betere film kunnen zijn.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een mooie thriller die zoals je ze vaker uit Scandinavië ziet, goed met de spanningsopbouw, prima acteurs en een geweldig verhaal.

En helemaal geen kritiek?

Ja, het einde. Dit had anders gekund en ook eigenlijk anders gemoeten.

Maar we laten ons niet op de kop zitten door het einde, de film is verder een goed geheel en daar gaat het uiteindelijk om! Ook de humor ontbreekt niet, heerlijke droge Scandinavische humor.

Jammer dat mijn favoriete acteur (Lars Mikkelsen) in deze film weinig aan bod komt.

Een goede tijdsbesteding van ruim een anderhalf uur!

Waardering een 7,5.

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke Deense film die mij wat deed denken aan Enemy of the States met Will Smith in de hoofdrol. Ook hier creëert de overheid een klopjacht op een vijand/klokkenluider door toedoen van hun eigen gesjoemel. Altijd leuk om dergelijke spionagetechnieken via veiligheidscamera's of afluistertechnieken te zien. Interessant om te bedenken wat je zelf zou doen als opgejaagd wild dat stilaan gek wordt van paranoia.

Niet altijd even diepzinnig, kon hier en daar wat beter uitgewerkt worden. Zo vond ik het einde nogal bruusk. Nochtans kon ik me wel vinden in het einde. Het is wat het is en het potje blijft mooi toegedekt. Goliath verliest niet altijd van David.

Goed acteerwerk doet de rest. Ook de spanning en het tempo vond ik best OK. Die typische Scandinavische flair en degelijkheid vond ik zeker hier terug. Geen topper, maar wel degelijk en aangenaam vertier voor anderhalf uur. Meer moet dat soms niet zijn.