• 9.372.862 stemmen

I Tempi Felici Verranno Presto (2016)

Alternatieve titel: Happy Times Will Come Soon

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Alessandro Comodin

Met onder meer: Sabrina Seyvecou, Erikas Sizonovas en Luca Bernardi

Gesproken taal: Duits en Italiaans

Plot I Tempi Felici Verranno Presto

Gedurende een oorlogstijd ontsnappen Arturo en Tommaso uit een gevangenis en rennen zo als hard als ze kunnen. Het woud waarin ze zijn gevlucht verandert al snel van een vluchtplaats in een thuis en een plaats van vrijheid. Hun verleden als soldaat haalt hen echter in en Arturo wordt doodgeschoten. Jaren later belandt Jeanne, een vrouw met kanker, ook in het woud. Ze ontmoet Tommaso.

avatar van Malick

Malick

Hoop dat deze al te zien is in Gent en anders maar wachten tot Rotterdam. Hier de trailer.

avatar van Knisper

Knisper

Binnenkort op Arte te zien.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Vandaag op TV te zien . ARTE > 23:15 uur

avatar van Movsin

Movsin

Met deze had ik het toch erg moeilijk en eigenlijk heb ik de betekenis van de film niet begrepen.

Om te beginnen was het beeld vaak heel donker en de handeling niet te volgen. Alleen geluid kon je wat oriënteren.

De film splitst zich op in twee delen zijnde deze van de ontsnapping en deze gesteund op een legende. Kon niet exact uitmaken hoe ze beiden exact op elkaar aansluiten maar het ergste was wel dat geen enkele passage een slot of vervolg kreeg en dat er dan werd overgestapt naar een andere gegeven, zonder verband en eveneens zonder echte betekenis.

Een ontgoocheling alleszins en aan al wie het wil proberen wens ik een klaargesnoten kop en vooral veel moed.