• 9.373.593 stemmen

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot Recep Ivedik

"A Folk Hero"

Wanneer Recep Ivedik (Sahan Gökbakar) een portemonnee vindt, herkent hij op de televisie de eigenaar, een steenrijke touroperator en hotelier. Recep besluit om de portefeuille terug te brengen. Met zijn gammele autootje vertrekt hij van Istanbul naar Antalya. Onderweg ontmoet hij meisjes die autopech hebben, excentrieke vrachtwagenchauffeurs en stevige rockers. Eenmaal in Antalya, mag hij uit dank voor het terugbrengen van de portemonnee voor onbeperkte tijd in het vijfsterrenhotel blijven logeren. In de lobby ontmoet hij zijn jeugdliefde Sibel, maar zij herkent hem helaas niet. Recep doet er alles aan om Sibel opnieuw voor zich te winnen en zijn verblijf in het luxe hotel zorgt dan ook voor veel hilariteit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Recep İvedik

Güreşçi Kamyoncu

Kamyoncu Halil

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

De film heb ik gisteren gezien en ik moet zeggen dat ik zelden zo hard heb moeten lachen (om een Turks film). De manier hoe de heer Ivedik met mensen omgaat is echt té bruut! Deze man weet niet van ophouden, doet waar hij zin in heeft en straft meteen!

't Is wat mij betreft een film die je gezien moet hebben!

avatar van Zinema

Aardig maar niet goed.

Aan Gökbakar ligt het niet echt. De Turkse komiek kent een geinige lichaamstaal maar weet vooral te imponeren met zijn scheldgedrag.

Het eerste half uur zit er genoeg vaart en prettige visualiteit in de film om de humor in balans te houden, het laatste uur helaas niet. Dat zit hem voornamelijk in een aantal flauwe scènes alsmede het clichématige verhaaltje.

Redelijk.