• 9.374.464 stemmen

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot Recep Ivedik

"A Folk Hero"

Wanneer Recep Ivedik (Sahan Gökbakar) een portemonnee vindt, herkent hij op de televisie de eigenaar, een steenrijke touroperator en hotelier. Recep besluit om de portefeuille terug te brengen. Met zijn gammele autootje vertrekt hij van Istanbul naar Antalya. Onderweg ontmoet hij meisjes die autopech hebben, excentrieke vrachtwagenchauffeurs en stevige rockers. Eenmaal in Antalya, mag hij uit dank voor het terugbrengen van de portemonnee voor onbeperkte tijd in het vijfsterrenhotel blijven logeren. In de lobby ontmoet hij zijn jeugdliefde Sibel, maar zij herkent hem helaas niet. Recep doet er alles aan om Sibel opnieuw voor zich te winnen en zijn verblijf in het luxe hotel zorgt dan ook voor veel hilariteit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Recep İvedik

Güreşçi Kamyoncu

Kamyoncu Halil

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Net een behoorlijk irriterende trailer gezien. Verwacht het ergste van deze film en waag me er eerst ook niet aan. Dat gemiddelde zakt nog wel met een dikke punt waarschijnlijk.

avatar van ErsinB

ErsinB

perfection schreef:

typische turkse film bedoeld voor turken zonder smaak (daar heb je tegenwoordig wel genoeg van)

Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar het was inderdaad geen geweldige film. Komedie van laag niveau.

Ik heb wel gelachen tijdens de film, maar de grappen waren identiek en doorzichtig. De hele tijd "dingil" en dingen in die trend schreeuwen wordt na een tijdje natuurlijk niet leuk. Zo nu en dan wel erg leuk, dat wel, maar over het algemeen geen geweldige komedie. In mijn ogen absoluut niet boven de 3,5 waard.

Lachen-om-gescheld-hype is jammer genoeg nog steeds in.

avatar van Rootz1

Rootz1

Wat een waardeloze film... Ik heb nog harder om Legends of the Fall gelachen...

avatar van Xextreem

Xextreem

Dit is geen film maar een ja "je kent het wel film" sorry maar dit vond ik dus echt niks aan ondanks ik wel best goed gelachen heb. Het is net of je naar een talkschow kijk waar niks gebeurt alleen gelachen. De film erom heen is niet belangrijk zo ver ik het gezien heb.

avatar van zestien11

zestien11

voor deze film moet je echt turks kunnen snappen.

ik vond de uitspraken van recep echt grappig dat vond ik zeker 5 waard

avatar van robsop

robsop

Rootz1 schreef:

Wat een waardeloze film... Ik heb nog harder om Legends of the Fall gelachen...

Helemaal mee eens wat een slappe hap

kArIzMa_Movie

Ik verlaag deze toch maar naar een 4*.

avatar van _dangerous_

dank u zeer

Hoe zeg je

avatar van bibibaplo

bibibaplo

Ik heb de film in Antep gezien, met een groep jongeren die om alle flauwe acties van recep moesten lachten. was zelf ook in een melige bui en kon me prima vermaken, maar inhoudelijk gezien viel het best reuze mee. ze hebben natuurlijk een hoop reclame aan de film vast geplakt om het ultra aantrekkelijker te maken voor een groep die hem nog niet gezien hadden, maar jah je moet er van houden. ik zelf zou hem geen tweede keer willen zien.

avatar van gkucukozel

gkucukozel

Recep Ivedik is 1 van de grappigste films die ik ooit heb gezien. Ik weet niet hoe lang ik eraan heb zitten lachen. Mijn advies aan de mensen hier is dat jullie niet naar de negatieve berichten op deze forum hoeven te kijken. Echt een goede komedie film.

avatar van turq

turq

gkucukozel schreef:

Ik ben het helemaal met je eens, zo een film kan je echt niet slecht beoordelen, van mij ook een tip : Let niet op die negatieve beoordelingen maar kijjk die film als je turks bent zoals ik

Dit is mijn favoriete turkskomedie film , het is echt een 5 waard !

avatar van Catli68

Catli68

Zeker iedereen kijken gewoon een dikke 5.0

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Wansmaak noemen ze dit. Wansmaak.

Ik heb Recep Ivedik inmiddels al 4 keer gezien in 3 weken. Ik heb me echt een deuk gelachen, wat een geweldige film. Er moet zeker een tweede deel komen!

avatar van chiquita

chiquita

Goodfella_90 schreef:

Dat elke persoon die dit vijf sterren geeft niet fatsoenlijk spellen kan roept nou niet direct erg hoge verwachtingen bij mij op, ondanks het hoge gemiddelde.

Jouw opmerking ook niet echt. Let op je interpunctie en zinsconstructie..

Recep Ivedik is zo nu en dan grappig, maar die scheldpartijen zijn werkelijk weerzinwekkend en beschamend. De montage is wel een verademing, vooral vergeleken met andere Turkse films van tegenwoordig..

avatar van bibibaplo

bibibaplo

Höt, konusmayin )

avatar van Murrays

Murrays

super film dit let niet op die negatieve reacties hier.

kArIzMa_Movie

Toch een verhoging naar 4,5*.

Hilarische film!

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Typisch een fim dat gemaakt is om de domme luie akp stemmenden hersenloze lapjesturk aan het lachen te maken.

Het feit dat deze film een kaskraker werd, is een bevestiging van het huidige niveau van de gemiddelde Turk.

Jammer te zien dat de Turkse cinema zo achteruit gaat...of misschien is het wel juist het pubiek wat achteruit gaat ?

kArIzMa_Movie

Wat een heftige uitspraken!

Word je al op de hielen gezeten door een Turk, of hoe zit het?

avatar van Anatolia

Anatolia

Column dat Bitbyter toch wel enigszins gelijk geeft:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=250316 (Turks, er wordt een vergelijking getrokken tussen Recep Ivedik en het gedrag van premier Erdogan)

Maar ik denk niet dat het te beperken is tot AKP-stemmers.

avatar van dikkop

dikkop

Een geweldige boerse komedie. Het feit dat deze film zo aanslaat is dat iedereen wel eens een boers trekje heeft.

avatar van kMal

kMal

Doe even niet zo serieus allemaal. En Bitbyter, je overdrijft wel heel erg. Ik vond persoonlijk de film helemaal niks, maar vele anderen vonden het geweldig. Dit heeft niets te maken met het huidige niveau van de Turkse gemeenschap(pen) en/of de Turkse bevolking.

avatar van MarazRecep

MarazRecep

Vond het een geweldig film, zelden zo hard gelachen in de bioscoop, kan ook niet wachten op deeltje 2, is de eerste film die van mij 5* krijgt (10/10)

avatar van Arbiter

Arbiter

kArIzMa_Movie schreef:

Wat een heftige uitspraken!

Word je al op de hielen gezeten door een Turk, of hoe zit het?

haha

avatar van yasintje

yasintje

mensen het is geen goeie film en de verhaal is dan ook echt flinterdun maar die grappen met schelden en zo passen gewoon bij deze acteur en dingil en al die scheldwoorden worden egt gewoon opegegeve moment zo saai dat jeje eige gaat irriteren maar hij is gewoon gemaakt om uit te schelden haha een oude zatlap die tot nu toe niks heeft bereikt maar wel nog steeds zijn eer heeft en niet met zich laat solle hoe verschut die zelf ook is haha maar toch aleen om lachen van zijn scheldwoorden zal die van mij geen 5 krijgen 2 punten van mij

avatar van kahraman

kahraman

grappige film die het met name moet hebben van platte humor. waarvoor binnenkort (februari 2009) een vervolg komt.

ook is er de website vraag recep i. http://www.cevaplarrecepi.com/

recep ivedik beantwoord hier je "ja-nee" vragen.

avatar van kahraman

kahraman

kahraman schreef:

ook is er de website vraag recep i. http://www.cevaplarrecepi.com/

recep ivedik beantwoord hier je "ja-nee" vragen.

officiele trailer voor deel 2

avatar van Fatsa

Fatsa

Dit is gewoon een film puur gemaakt om te lachen en te brullen en ik moet bekennen dat ik ook echt heb gelachen! De film is niets meer dan grappig en dat beweert Şahan ook niet. Dus niet zeuren mensen, als je wil lachen ga je naar de film maar zoek je iets anders dan ga je gewoon niet.