Shuttle (2008)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Edward Anderson
Met onder meer: Cameron Goodman, Peyton List en Tony Curran
Plot Shuttle
Als de vriendinnen Jules en Mel terugkomen van hun reisje naar Mexico, stappen ze 's avonds laat, drijfnat, in de shuttlebus van de luchthaven. Maar wat begint als een kort ritje naar huis, eindigt in een omweg met een aantal angstaanjagende gebeurtenissen waarbij Jules, Mel en de rest van de passagiers voor hun leven moeten vechten. Uiteindelijk ontdekt Mel de ware bedoelingen van de chauffeur en moet ze al haar verstand gebruiken om zichzelf zien te redden.
Driver
Deaf girl
Mother of Deaf girl
Young Doctor
Moviestar1979
Tja, ik heb persoonlijk gemengde gevoelens bij deze film.
Toen ik het verhaal las, dacht ik dat het weer om zo'n standaard verhaal ging die deze keer in een bus plaats zou vinden.
Verder had ik geen recensies gelezen.
Feit is wel dat dit geen film is die je meerdere keren moet zien.
Er kwamen dingen aan te pas die in mijn ogen overbodig leken.
Aan het einde wordt uitaard alles duidelijk.
Walgelijk, maar wel de keiharde realïteit.
2,0 *
soom
All they wanted was a ride home...
Genre geeft thriller aan, maar ik vond wel dat het duidelijk ook horror was, wat ik hier zag. Nadat ik de dvd had terug gedaan in het doosje, besloot ik als tegengif Tarzan nog maar eens te zien, om de verschrikking wat te verzachten. Want het vervulde me met een gevoel van bewogenheid, wat ik zag gebeuren. De allergrootste nachtmerrie die je kan overkomen, vooral, dat vond ik echt erg wrang om te zien. En dan dat allerlaatste beeld, voor de film aan z'n aftiteling begint, my gosh, ik bleef achter met een gevoel dat ik deze film beter niet had kunnen zien. Ik ben en blijf idealistisch maar ik kan er niets aan doen, aan de meeste situaties..
Peyton draagt de film, de situatie waarin de hoofdrolspelers terecht komen was angstaanjagend en treft me nog altijd recht in m'n gezicht. Ik kan ze maar niet vergeten...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Sterke film.
Leuk verhaal, een onbekende cast die toch z'n werk doet, leuke plotwendingen, geen al te hoog gehalte aan ergernissen/cliches en een top einde.
Kruskovac
Sommige films moet je ook gewoon een beetje met een knipoog bekijken, de volgens jou onlogische gebeurtenissen zijn nodig om een bepaalde speelduur te halen, de film zou niks zijn zonder wat 'domme momenten' waardoor het nieuw leven word ingeblazen. Als kijker is het vaak ook makkelijk om gebeurtenissen te bekritiseren maar vaak zijn de handelingen zo gek nog niet, fouten maken je nou eenmaal onder druk, maakt het zo leuk
Wel grappig dat je dan ''The strangers'' opnoemt aangezien de ene domme handeling de ander in rap tempo opvolgt, daar heb je je blijkbaar niet aan geërgerd, terwijl ze er toch echt in zitten
The Strangers vind ik alleen al beter omdat het best ''eng'' was,de film The Strangers maakte op mijn gewoon meer indruk dan deze.
Wat je zegt over de handelingen zijn me niet echt opgevallen.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Harde film, althans het einde. Hij is me wel zeer goed meegevallen, dat had ik niet verwacht door het nogal standaard plot. De film is vrij spannend en heeft enkele zeer geslaagde plotwendingen.
Domme acties, maar niet irriterend, maar in welke horror/thriller zit dat niet? Het einde was misschien iets te veel van hetzelfde en bleef aanslepen, maar die laatste beelden zijn koud en subliem. Kan iemand me zeggen of ze zelfmoord ging plegen met die pillen?
Zeker geen slechte film in het genre. Ook vrij goed geacteerd, vooral door de meisjes.
Gollem
Op zich 'n redelijke thriller, maar hij wordt op 'n gegeven moment wel erg langdradig, inderdaad.
Een harde film die ondanks de slechte kwaliteit toch blijft fascineren. Een verhaal dat al veel verteld is met cliché figuren. En toch heeft het een semi realistisch gehalte, waardoor de sfeer beter is dan in die overdreven hollywoodhorrors. Leuk voor de liefhebbers van het genre, maar zeker geen topper. En vergeet de plotholen, die heb je in elke film...
Icer
Geen hoogvlieger.
Hier en daar irritant door de onnozelheid van de slachtoffers.
Zelf heb ik een ander idee bij het genre 'thriller', dit is toch meer drama met een hoge ellendefactor.
Een zes dus...
Awake78
Kon hier weinig mee. Nergens echt spannend of eng en alles werd een beetje clichematig opgediend. Kon me met de beste wil van de wereld niet identificeren met de stelletjes en de diverse rare keuzes maakten me meer aan het lachen dan huiveren.
Ook het einde, tja. waarom moesten ze zich nou uitkleden en waarom kwam die andere man erbij? zo'n trip naar Azie overleeft ze toch nooit zonder eten en drinken? Ook dat met die koffer (laatste shot)....ik denk dat ik ergens de kluit gemist heb of zo. Of dan die foto van die andere meiden?.
Aandacht verslapte ook regelmatig. Bleef toch doorkijken (en hopen), wilde ergens toch wel weten hoe het af ging lopen. Jammergenoeg bleef alles volledig aan de oppervlakte.
Awake78
Aah heb wat pagina's hiervoor doorgelezen en begin het een beetje te begrijpen. Vreemd dan dat die chauffeur (en handlanger) dan zulke risico's nemen voor zulke meiden. Als die vrindjes van die meiden wat rougher waren geweest was het einde verhaal voor die lui.
Of als er uberhaupt andere mensen in de buurt waren (bijvoorbeeld die supermarkt, zo laat nog open en geen mens in de buurt of voor de deur/buiten. Waarom heeft die cassiere niet de politie gebeld? Er werd nota bene voor haar zaak een gast doodgereden).
Verder waren er talloze momenten om te ontsnappen of anders te beslissen. Buiten dat waren de sterfgevallen van de vriendjes wat te gemakkelijk/standaard en had van mij wel wat 'opgeleukt' mogen worden. Tja, mijn cijfer wordt er niet beter op.....
filmfreak25
Vond het toch een spannende film. Ook het verhaal op zich was erg origineel, met veel verrassende plotwendingen. De acteerprestaties waren ook dik in orde. Geen seconde verveelde de film. Toch had er meer in kunnen zitten. De film werd soms wat ongeloofwaardig:
zoals natuurlijk de GSM's die geen bereik hadden, ik begrijp werkelijk niet waarom het meisje de cassiere niet normaal waarschuwde, het andere meisje wordt wakker na het auto-ongeluk en pakt het mes uit de rug van de dader en rent weg!!! waarom niet met datzelfde mes de ontvoerder eerst ff uitschakelen en vervolgens je vriendin redden??
buiten dat, toch een spannende en onderhoudende film, die ik met 3 sterren waardeer. Toch een ruime voldoende
ps hoe laat je de spoilers onzichtbaar worden, zodat ze enkel te zien zijn als je ze selecteert??
Fran
- 1953 berichten
Het sterke aan deze film vond ik de manier van filmen. Ik kan het niet uitleggen maar het was heel clean en dichtbij. Alsof je op sommige momenten er zelf bij was. Bijvoorbeeld toen de twee meiden in de spotlights stonden. In combinatie met een beetje grauwe sfeer en kleurgebruik kreeg je een rauwe en spannende weergave van het geheel.
Ik vond het eigenlijk ook wel eens lekker om niet zoveel plotwendingen te krijgen maar tegelijkertijd ging de spanning niet uti het verhaal. De enige plotwendingen waren volgens mij toen die handlanger zich bekend maakte en op het einde toen ze erachter kwamen dat dit gehele gebeuren alleen was gebeurd omdat ze de vrouwen wilden hebben.
Het einde kon ik wel waarderen. Zeker niet dertien in een dozijn. Vooral met dit soort films mag het af en toe ook wel eens een keer niet goed aflopen. Dat houdt het filmkijken toch een beetje verassend.
Fran
- 1953 berichten
Tekst selecteren dat je als spoiler wilt markeren en dan klikken op het uitroepteken. Dan is de tekst onzichtbaar voor degenen die nog niet gestemd hebben. Zij moeten de tekst dan eerst selecteren om het te zien. Mensen die wel gestemd hebben krijgen de spoilers automatisch wel te zien.
AmazingPP
Redelijke thriller die een heel eind beter uit de verf had gekomen als hij niet zo donker gefilmd was. De meeste details in het busje zijn me ontgaan en dat is jammer. Op zich is het verhaal best nieuw te noemen. Het is in ieder geval geen "Saw" in een busje. Over het einde valt de discussiëren. Wel goed gevonden, maar ik denk dat veel kijkers met een groot vraagteken achterblijven. 3 *
Thorak
B-film die nu eens niet ten onder gaat door brak acteerwerk.
Het acteren is redelijk geloofwaardig en zeker wel de sterke kant van deze film. Het script opzich is ook degelijk. De uitwerking alleen wil nog al eens haperen qua akties van de slachtoffers. Te vaak waren er mogelijke uitwegen maar die werden geen enkele keer benut. Dat kan ik best een keer hebben maar als dat blijft gebeuren gaat het toch erg sterk irriteren. Ook dingen als bijvoorbeeld het einde, een worsteling om haar in die krat te krijgen maar alle voorwerpen staan nog netjes uitgestald op de vloer. Het zijn misschien details, maar al deze details maken wel de film. Ook een gemiste kans is de aktie bij de winkel, waarom gebeurd er verder niets met de oproep naar de politie? Het eerste uur van de film duurt maar voort en word snel saai, totdat het begint te dagen dat het om vrouwenhandel zou kunnen gaan zouden veel mensen waarschijnlijk al afhaken. Dat hele deel heeft zeer zeker wel gelijkenissen met The Hitcher! Ik kan me ook absoluut niet voorstellen dat mensen deze film voorspelbaar vinden, mischien wel een paar kleinigheidjes zoals wat ze nu weer gaan doen, maar zeker niet wat de hele bedoeling is van de chauffeur. Tot de film op 3/4 is valt dat echt niet te raden.
Realistisch vind ik deze film ook geensinds ondanks dat het onderwerp inderdaad wel gebeurt in het echte leven, vind ik de uitwerking en reactie en acties van de passagiers verre van geloofwaadig, dus niet realistisch.
Het eind en de ontknoping waren, zoals veel anderen ook al zeiden, inderdaad wel goed, maar de hele film ervoor was gewoon telleurstellend.
moviechick-99
Een goedkope b-film.Maar nogmaals ik begon te kijken en het was wel spannend dus ik wou weten wat er gebeurde.Het laatste kwartier had ik wel een vermoeden wat er ging b-gebeuren.
mcdaktari
hoezo " maar nogmaals" ??
je had er toch nog niks over gezegd dus waar slaat "maar nogmaals"dan op?
DV1984
Mijn verwachtingen van de film vooraf waren niet al te hoog maar hij heeft mee toch aangenaam verrast! Thriller met veel spannende momenten en toch wel wat anders dan de gemiddelde thrillers 4/5
scorepio
B-film die toch wat teveel op dezelfde lijn blijft. Na een tijdje wordt het gewoon saai en kijk je uit naar het einde.
Spijtig want de film begon vrij goed en er waren best wel spannende scenes.
juhnzun
Zeer zonde dat het zo verkloot wordt vanaf het moment dat er nog 1 bad gay en 2 chicks overzijn
maar dankzij de krachtige eerste drie kwart van de film en overheerlijke Dames
gun ik de film als nog een ruime voldoende
DjFrankie
Verrassend halverwege vanwege een geweldige twist. Maar niet boeiend genoeg voor een hogere score.
RRT
Waardeloze film die aan elkaar hangt van de ongeloofwaardige acties in het script.
Spannend was het ook al niet, verrassend evenmin.
1* voor de moeite.
Shinobi
Vrij saai filmpje eigenlijk waar ik weinig mee had.
Begint op zich wel interessant, daarna strand de film in nutteloze ontsnappingspogingen van de verscheidene personages. De plottwist dat de timide Andy erbij betrokken was, is op zich wel oké gedaan.
Naar het einde toe kreeg ik wel zo een vermoeden dat het om vrouwenhandel zou kunnen gaan, toen die Mel zei dat ze geen schrammetje had enz.
En de niet zo gelukkige einde daar kan ik ook wel mee leven.
1,5 Sterren.
Atomaster
Vond het een aangrijpende en indrukwekkende thriller. Het verhaal bleef boeien. Een aanrader dus.
Angelo2
De film begon aardig maar zakte toch wat weg naarmate het einde naderde. Het werd me allemaal iets te langdradig. Ook de knulligeheid van de grote gemene boef was lachwekkend. Hij maakte dan ook geen sterke en dreigende indruk. Het acteerwerk was verder wel ok, precies wat je van een b-film kan verwachten. Domme acties van hoofdpersonen is standaard in Amerikaanse Horrors dus dat ben ik wel gewend. Het is het allemaal net niet. Een 5
Dying Rose
Door een plot zoals deze film te lezen, weet je dat je niet veel moet verwachten. Anders blijf je enkel met een grote teleurstelling achter. Shuttle is zo’n film die je op het eerste zicht! niet zal bijblijven, maar die je een avondje zal vermaken.
Je blijft maar denken of de personages hun ontsnappingskansen niet beter kunnen benutten, maar in plaats daarvan monden deze mislukte pogingen enkel uit in nog meer leed en pijn.
Hoewel sommige kijkers de film na een kwartier zouden afzetten vind ik het laatste halfuurtje zeker de moeite waard en ‘redt’ hij daardoor de film.
In die halfuur word je geconfronteerd met de harde realiteit v/d prostitutie. Toen de meisjes zich moesten uitkleden, kreeg ik een beklemmend gevoel alsof ikzelf ook van mijn identiteit en eigenheid werd beroofd. Maar wat nog erger is, is het feit dat je als kijker zelf naar deze gruwel kijkt en weet dat er miljoenen meisjes en vrouwen dit moe(s)ten meemaken.Nu niet met een shuttle en al die mikmak errond, maar dat je zomaar v/h straat wordt geplukt of je op een fuif wordt gedrogeerd... Wat je dan te wachten staat, vind ik persoonlijk erger dan de mensen die in deze film werden uitgemoord.
Dat de film doelt op vrouwenhandel had je na een lange tijd wel door aangezien de jongens zo snel mogelijk moesten worden vermoord of erg toegetakeld moesten worden, terwijl de meisjes iets ‘beter’ werden behandeld. Ook het verwijderen v/d tattoo was een hint.
Ik vond het wel raar dat de meisjes het nog niet doorhadden, dat enkele mannen je in ondergoed goedkeuren is nochtans overduidelijk een hint.
Dat de zo verlegen Andy die altijd in zijn broek leek te pissen er uiteindelijk bij hoorde, had ik niet verwacht, maar daarvoor moet je geen Oscar voor verwachten.
Tony Curran is de enige acteur waar ik mee vertrouwd ben en hij doet het goed als meedogenloze ontvoerder. Nochtans lijkt zijn hart bij momenten te ‘ontdooien’ – zoals toen hij zijn oren toestopte om het geschreeuw van Jules niet te moeten horen - en dan hoop ik dat hij van gedachten veranderd, maar elke kijker weet dat hij niet zal terugdeinzen.
In tegenstelling wat het saaie verhaal doet vermoeden, heeft de film me aangenaam verrast, ook al zijn het doorsnee personages en kan je je haren wel uittrekken bij het zien van de domme daden v/d personages.
En straf dat Curran na een messteek in zijn been EN een geweerschot toch nog goed rondhuppelt. Echt straf…... en typisch!
Ik hoop van harte dat het meisje aan het einde zelfmoord gaat plegen, dan bespaart ze zich een hard en onmenselijk leven.
knusse stoel
Een verassende film met een redelijke spanningsboog van begin tot einde.
FillumGek
Een beetje gemengde gevoelens. Aan de ene kant een best goede thriller met een motief dat lang een mysterie blijft. Aan de andere kant lijkt Anderson zich nogal in te houden en raakt de hele situatie me nauwelijks.
Op de verkeerde tijd en de verkeerde plaats; het overkomt de twee vriendinnen Mel en Jules. De chauffeur rijdt al snel de verkeerde kant uit wat het startsignaal is voor een spannende rit. Het komt vooral doordat je niet weet wat de chauffeur van plan is, al wordt de hele rit wel iets te lang gerekt. Groot pluspunt zijn de koppies van de twee dames, het maakt de dialogen een stuk aangenamer. Curran als dader wist overigens niet helemaal te overtuigen, die paar minuten van Andy in de badguy rol waren al beter.
Er zijn een aantal dingetjes die nogal wringen. Die bus die crasht en een minuut later weer overeind staat en weer top rijdt is onzin, maar het toppunt was het opstaan van de chauffeur; zo bont wordt het in de meeste volbloed horrors niet eens gemaakt. En waarom dat stukje GTST ertussendoor in dat kamertje tussen de vriendinnen? Who cares, boehoe. Uiteindelijk is het motief schokkend, maar de uitwerking wist me niet te pakken. Dan raad ik eerder een film als Trade aan, die dat duidelijk wel wist te doen. Geen slechte film, maar als ik zo terugblik is ie weinig apart.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus