• 9.375.238 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Edward Anderson

Met onder meer: Cameron Goodman, Peyton List en Tony Curran

Plot Shuttle

Als de vriendinnen Jules en Mel terugkomen van hun reisje naar Mexico, stappen ze 's avonds laat, drijfnat, in de shuttlebus van de luchthaven. Maar wat begint als een kort ritje naar huis, eindigt in een omweg met een aantal angstaanjagende gebeurtenissen waarbij Jules, Mel en de rest van de passagiers voor hun leven moeten vechten. Uiteindelijk ontdekt Mel de ware bedoelingen van de chauffeur en moet ze al haar verstand gebruiken om zichzelf zien te redden.

avatar van engelen

engelen

Het is een film die me echt verrrast heeft, je moet hem zeker eens zien. Zoals reeds gezegd geen happy einde, maar een einde die in het dagelijks leven ook gebeuren.

avatar van opa_paul

opa_paul

Goede spannende thriller. Niet altijd even onvoorspelbaar, maar ook weer niet te voorspelbaar. De film heeft een redelijk goed verhaal, met toch wel spannende momenten. Er wordt aardig geacteerd. Vooral Peyton List doet het goed.
Hoogtepunt van de film is voor mij het einde. Heerlijk on-Americaans; zo'n unhappy end! Was blij om te zien hoe ze uiteindelijk in de kist belandde met de spullen die ze zelf gehaald had. Het zijn de kleine dingen die het 'm voor mij doen in deze film. De stapel identiteitskaartjes in de lade, de dood door schimmelinfectie , de koffer op de bagageband.... Heerlijk subtiel!

Minder subtiel zijn de 'spannende' thriller momenten... Waarom moet de 'bad guy' toch altijd 3 a 4 keer terugkomen en altijd alles overleven? Beetje onrealistisch en voorspelbaar! Hoe dan ook. Een goede thriller voor een zondagmiddag (met mooie dames overigens)

avatar van Kenobie

Kenobie

Best wel een leuke thriller, eens iets anders dan de typische slasher-thrillers, al zitten er weer een serieus aantal clichés in verwerkt. En het is toch bizar dat iemand die tweemaal is neergestoken en neergeschoten iemand kan overmeesteren die niets heeft. Nu ja het was leuk amusement!

avatar van Plerk

Plerk

Het verhaal van twee meiden die na een gezellig weekendje weg op het vliegveld de verkeerde vervoerder kiezen. Wat volgt is een helse busrit met een aantal verrassende maar ook minder verrassende wendingen. Doordat het motief van de dader onduidelijk blijft wist de film me tot het einde te boeien.

Maar er waren ook een paar minpunten: Wat ik vooral erg jammer vond was de onsterfelijkheid van de badguy. Dat ongeluk, ok - maar een kogel koppen en dan weer vol energie opstaan ging me toch wel wat te ver. Erg jammer want had die kogel nou in de schouder of borst gegaan had het al iets geloofwaardig geweest. Ook vond ik het vreemd dat het busje eerst op z'n kant lag en daarna opeens weer aangescheurd kwam .

Al met al een prima thriller die zeker het kijken waard is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verassend leuk eigenlijk.
Het verhaal lijkt de gehele film lang niets bijzonder te zijn, maar het einde maakt het allemaal goed, ik hou er van wanneer het slecht afloopt voor iedereen.
Ondanks dat ik hem gister om 3uur s'nachts, terwijl ik redelijk uitgeput was, ging kijken kon ik er goed bijblijven, spannend en een redelijk ziek einde, goed.

avatar van MNV2

MNV2

Ik heb deze film opgezet met de verwachtingen dat het weer een clichématige, Amerikaanse en voorspelbare Hollywoodthriller ging worden en wat was ik blij dat ik ernaast zat. De film begon eigenlijk redelijk matig met het typische groepje tieners: het domme blondje, de stoere, zwijgzame kerel, het verstandig meisje dat ook het hoofdpersonage is en nog zo'n sociaal gastje dat wilt scoren bij de meisjes. Wat volgt zijn een aantal plotwendingen die ik helemaal niet zag aankomen, toegegeven de film leunt wel op een aantal toevalligheden en ongeloofwaardige handelingen/ gebeurtenissen, wat niet tegenhield dat het toch wel best spannend en onvoorspelbaar was. Uiteindelijk mondt de film uit in een redelijk gruwelijke ontknoping. Afgezien van het toch wel spannende verhaal was al de rest nogal redelijk standaard: acteerprestaties, saaie soundtrack, standaard camerawerk,...

2.5 sterren

avatar van Zinema

Tegenvaller.

En als je de film nog niet kent, lees dan maar niet de synopsis. Dan heeft de film namelijk nog maar weinig zin. De kracht van de film zit hem namelijk in het 'mysterie' van het niets weten. Wat mij betreft geldt dit voor elke film, maar dat terzijde.

Wanneer e.e.a. bekend wordt zakt de film nog verder in elkaar, en krijgen we het gevoel naar de zoveelste clichématige griezelflick te kijken.

Ook zonder de synopsis is het niet moeilijk raden waar het verhaal heen zal gaan. En de gemiddelde filmliefhebber zal ook vanaf het begin door hebben dat de tweede man er bij hoort. Heb de laatste tijd sowiezo zelden zo een voorspelbaar filmpje gezien.

Dan blijkt ook nog eens het acteerwerk erg tegen te vallen en het einde bijna beledigend slecht te zijn. Het hele verhaal, dat realistisch probeert over te komen, hangt van onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Meeleven is bijna onmogelijk omdat er allerlei ontsnappings-opties voorbijkomen die men over het hoofd ziet.

En bij een thriller wil ik ook graag een beetje spanning voelen. Men wil echter veel te graag de horrorkant op, maar ook die van-dik-hout-gezaagde-plank wordt misgeslagen.

Doorsnee.

avatar van Aapje81

Aapje81

Grote meevaller. Ik heb van begin tot het eind geboeid zitten kijken. Hoewel sommige twists wat voorspelbaar waren en het nergens echt spannend wordt vond ik de uiteindelijke clue heel aardig en het einde iets te lang getrokken maar heel mooi gevonden. Prettig om te zien dat met nagenoeg geen budget toch een hele onderhounde film gemaakt kan worden. Zeker de moeite waard.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Sterke film.

Leuk verhaal, een onbekende cast die toch z'n werk doet, leuke plotwendingen, geen al te hoog gehalte aan ergernissen/cliches en een top einde.

avatar van Film Pegasus

Een harde film die ondanks de slechte kwaliteit toch blijft fascineren. Een verhaal dat al veel verteld is met cliché figuren. En toch heeft het een semi realistisch gehalte, waardoor de sfeer beter is dan in die overdreven hollywoodhorrors. Leuk voor de liefhebbers van het genre, maar zeker geen topper. En vergeet de plotholen, die heb je in elke film...

avatar van Awake78

Awake78

Kon hier weinig mee. Nergens echt spannend of eng en alles werd een beetje clichematig opgediend. Kon me met de beste wil van de wereld niet identificeren met de stelletjes en de diverse rare keuzes maakten me meer aan het lachen dan huiveren.

Ook het einde, tja. waarom moesten ze zich nou uitkleden en waarom kwam die andere man erbij? zo'n trip naar Azie overleeft ze toch nooit zonder eten en drinken? Ook dat met die koffer (laatste shot)....ik denk dat ik ergens de kluit gemist heb of zo. Of dan die foto van die andere meiden?.

Aandacht verslapte ook regelmatig. Bleef toch doorkijken (en hopen), wilde ergens toch wel weten hoe het af ging lopen. Jammergenoeg bleef alles volledig aan de oppervlakte.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het sterke aan deze film vond ik de manier van filmen. Ik kan het niet uitleggen maar het was heel clean en dichtbij. Alsof je op sommige momenten er zelf bij was. Bijvoorbeeld toen de twee meiden in de spotlights stonden. In combinatie met een beetje grauwe sfeer en kleurgebruik kreeg je een rauwe en spannende weergave van het geheel.

Ik vond het eigenlijk ook wel eens lekker om niet zoveel plotwendingen te krijgen maar tegelijkertijd ging de spanning niet uti het verhaal. De enige plotwendingen waren volgens mij toen die handlanger zich bekend maakte en op het einde toen ze erachter kwamen dat dit gehele gebeuren alleen was gebeurd omdat ze de vrouwen wilden hebben.

Het einde kon ik wel waarderen. Zeker niet dertien in een dozijn. Vooral met dit soort films mag het af en toe ook wel eens een keer niet goed aflopen. Dat houdt het filmkijken toch een beetje verassend.

avatar van Thorak

Thorak

B-film die nu eens niet ten onder gaat door brak acteerwerk.
Het acteren is redelijk geloofwaardig en zeker wel de sterke kant van deze film. Het script opzich is ook degelijk. De uitwerking alleen wil nog al eens haperen qua akties van de slachtoffers. Te vaak waren er mogelijke uitwegen maar die werden geen enkele keer benut. Dat kan ik best een keer hebben maar als dat blijft gebeuren gaat het toch erg sterk irriteren. Ook dingen als bijvoorbeeld het einde, een worsteling om haar in die krat te krijgen maar alle voorwerpen staan nog netjes uitgestald op de vloer. Het zijn misschien details, maar al deze details maken wel de film. Ook een gemiste kans is de aktie bij de winkel, waarom gebeurd er verder niets met de oproep naar de politie? Het eerste uur van de film duurt maar voort en word snel saai, totdat het begint te dagen dat het om vrouwenhandel zou kunnen gaan zouden veel mensen waarschijnlijk al afhaken. Dat hele deel heeft zeer zeker wel gelijkenissen met The Hitcher! Ik kan me ook absoluut niet voorstellen dat mensen deze film voorspelbaar vinden, mischien wel een paar kleinigheidjes zoals wat ze nu weer gaan doen, maar zeker niet wat de hele bedoeling is van de chauffeur. Tot de film op 3/4 is valt dat echt niet te raden.
Realistisch vind ik deze film ook geensinds ondanks dat het onderwerp inderdaad wel gebeurt in het echte leven, vind ik de uitwerking en reactie en acties van de passagiers verre van geloofwaadig, dus niet realistisch.
Het eind en de ontknoping waren, zoals veel anderen ook al zeiden, inderdaad wel goed, maar de hele film ervoor was gewoon telleurstellend.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vrij saai filmpje eigenlijk waar ik weinig mee had.
Begint op zich wel interessant, daarna strand de film in nutteloze ontsnappingspogingen van de verscheidene personages. De plottwist dat de timide Andy erbij betrokken was, is op zich wel oké gedaan.

Naar het einde toe kreeg ik wel zo een vermoeden dat het om vrouwenhandel zou kunnen gaan, toen die Mel zei dat ze geen schrammetje had enz.

En de niet zo gelukkige einde
daar kan ik ook wel mee leven.

1,5 Sterren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een beetje gemengde gevoelens. Aan de ene kant een best goede thriller met een motief dat lang een mysterie blijft. Aan de andere kant lijkt Anderson zich nogal in te houden en raakt de hele situatie me nauwelijks.

Op de verkeerde tijd en de verkeerde plaats; het overkomt de twee vriendinnen Mel en Jules. De chauffeur rijdt al snel de verkeerde kant uit wat het startsignaal is voor een spannende rit. Het komt vooral doordat je niet weet wat de chauffeur van plan is, al wordt de hele rit wel iets te lang gerekt. Groot pluspunt zijn de koppies van de twee dames, het maakt de dialogen een stuk aangenamer. Curran als dader wist overigens niet helemaal te overtuigen, die paar minuten van Andy in de badguy rol waren al beter.

Er zijn een aantal dingetjes die nogal wringen. Die bus die crasht en een minuut later weer overeind staat en weer top rijdt is onzin, maar het toppunt was het opstaan van de chauffeur; zo bont wordt het in de meeste volbloed horrors niet eens gemaakt. En waarom dat stukje GTST ertussendoor in dat kamertje tussen de vriendinnen? Who cares, boehoe. Uiteindelijk is het motief schokkend, maar de uitwerking wist me niet te pakken. Dan raad ik eerder een film als Trade aan, die dat duidelijk wel wist te doen. Geen slechte film, maar als ik zo terugblik is ie weinig apart.

avatar van terschelling

terschelling

3 sterren is toch wel overrated.

Geen bijster goed acteerwerk, alleen t slot was bevredigend.

avatar van Spetie

Onderhoudend en enigszins vermakelijk, maar met net teveel zwakke puntjes, waardoor de score uiteindelijk toch naar de negatieve kant uitvalt. Vooral het einde, waarbij de killer na een messteek vol in zijn been en een pistoolschot van een meter! afstand er nog zo vrolijk bijloopt. Dat vond ik net even teveel van het goede.

Verder is de busrit zelf best vermakelijk te noemen, mede ook doordat de dames op zich niet heel slecht spelen. Daarnaast moet ik eerlijk zeggen dat ik wending van Andy naar bad guy, even niet zag aankomen en op zich wel aardig vond.

Ik vond het alleen niet zo heel spannend. Daarvoor deden de personages mij te weinig en vond ik hun ontsnappingspogingen ook maar halfbakken. Tot de allerlaatste wending zat Shuttle ook nog op een voldoende, maar die vond ik net wat teveel van het goede. Een aardige thriller met een paar mooie scenes, maar met een wat mindere bad guy en een einde dat duidelijk net wat te laat komt.

avatar van El ralpho

El ralpho

Bus ride to hell

Hoewel Shuttle in de volksmond een B-film genoemd kan worden spookte deze 6 a 7 jaar later nadat ik deze gezien had nog steeds nog weleens door mijn hoofd vanwege het einde die destijds een tamelijk diepe indruk op mij achter gelaten had. Dit was voor mij reden genoeg om hem nu zoveel jaren later weer eens een keer opnieuw op te zetten. Zoals ik eigenlijk wel verwacht had viel de gehele film mij nu wel wat meer tegen vergeleken met toen ik hem de eerste keer zag, maar wat mij nog steeds imponeerde was hoe de kijker hier op het verkeerde been word gezet en volledig misleid wordt als blijkt dat de plot minder voor de hand liggend is dan je op voorhand zou denken.

Wat me nu wel opviel is dat de busreis wel erg lang lijkt te duren, en sommige keuzes van de kidnapper niet bepaald voor de hand liggend zijn, zoals het opdragen van het doen van boodschappen, wat hij natuurlijk gemakkelijk zelf van tevoren had kunnen doen. Ook neemt hij hierbij onnodige risico's. deze reis gaat net te lang door, en er zitten te veel scene's in die geforceerd spanning proberen te creëren. Dit werkte de eerste keer wel bij mij, maar tijdens deze herziening niet. Wellicht komt dit ook omdat ik nu wel wist hoe de vork in de steel zat. Verder wekt de cameravoering hier een goedkope indruk en kan het hierdoor wellicht net wat langer duren voor je in het verhaal zit. Echter is hier goed overheen te komen als je er eenmaal aan gewend bent en als je merkt dat de acteerprestaties van met name de hoofdrolspeelster gewoon degelijk zijn. Natuurlijk is dit geen Oscarwaardig materiaal, maar wel beter dan dat je doorgaans bij dit soort straight-to-dvd releases te zien krijgt.

Shuttle is een redelijk interessante busreis, waarbij je wellicht wat meer te spreken bent over het geheel op zich, als je de uitkomst van het verhaal nog niet kent. Ken je deze wel, dan voelt het geheel wellicht wat meer langdradig aan en wordt de hele film ook een stuk minder interessant. Het is dan allemaal geen hogere wiskunde meer.

avatar van Shadowed

Shadowed

Goed.

Een horrorfilm met een maatschappelijk onderwerp is een soort dat een beetje verdorven lijkt in het genre. Er zullen er uiteraard genoeg van zijn, maar toch zie je meer horrorfilms die richting slashers / haunted house / sfeer gaan. Nou is Shuttle niet het beste horrorvoorbeeld, maar wel weer een andere richting in het genre.

Het is dan ook niet voor niets dat Shuttle op MM enkel als thriller vermeldt staat. De film moet het namelijk niet erg van gruwelijkheden of moorden hebben maar gewoon van lekker veel spanning, een spanning die ook niet al te lang opgebouwd hoeft te worden. Het gevoel dat er iets niet pluis is heerst namelijk al na ruim 5 minuten.

De twee dames, List en Goodman, doen het best aardig. De film geeft List een prominentere rol, en die weet ze dan ook te benuttigen. Ze speelt van iedereen wellicht het best. List heeft wel concurrentie van Curran die een best leuk personage neerzet, en in de verre achtergrond van een aparte Douglas.

De film is nergens bizar spannend, maar de spanning blijft wel goed op een lijn en de film houdt ook nooit op met spannend zijn. De situatie is erg mysterieus en onvoorspelbaar. De film kijkt ook lekker door. Visueel is er niks mis mee, ondanks dat de film zich voornamelijk in een bus afspeelt. Het maximale is er ook niet uitgehaald, het camerawerk bijvoorbeeld had wel iets intenser en claustrofobischer gemogen.

Clichés zijn er genoeg, maar de film gaat er goed genoeg mee om door de situatie nogal machteloos en somber neer te zetten. Het schrijfwerk is best oké en biedt de nodige verrassingen, en het sombere einde is wel een kers op de taart. Hierdoor weet de film zich goed genoeg te onderscheiden van medethrillers op dit gebied.

Best harde film ook soms. Geen grootste gruwelijkheden, het is vooral het realisme dat naar is en ook genoeg naar voren komt. De spanning had soms iets opgevoerd mogen worden, maar aangezien het keurig op een lijn zit is er niet al te veel te klagen. Goede film dit.