• 9.370.980 stemmen

The Man Who Cheated Himself (1950)

Film noir / Misdaad | 81 minuten

Genre: Film noir / Misdaad

Geregisseerd door: Felix E. Feist

Met onder meer: Lee J. Cobb, Jane Wyatt en John Dall

Plot The Man Who Cheated Himself

"...the unpredictable way of a man's love for an evil woman!"

De rijke Lois Frazer, die van haar overspelige man Howard wil scheiden, ontdekt dat hij een revolver heeft gekocht. Ze vermoedt dat Howard haar wil doden en ze belt haar vriend Ed Cullen, die politieluitenant is bij Moordzaken in San Francisco en waarmee Lois een buitenechtelijke relatie heeft. Wanneer Lois haar man gedood heeft, vraagt ze Ed haar te beschermen. Ed weet de feiten zo te draaien, dat Howard bij een roofoverval is gedood. Het wordt complex, als Ed de opdracht krijgt om samen met zijn ambitieuze jongere broer Andy, de moord op te lossen.

Lt. Ed Cullen

Lois Frazer

Andy Cullen

Janet Cullen

Howard Frazer

Pietro Capa

Ernest Quimby (as Charles E. Arnet)

Muriel Quimby

Nito Capa

avatar van missl

missl

Onderhoudende film over een politieman die zijn vriendin wil beschermen, maar hij heeft een slimme broer. Zeker richting het einde, spannend.

avatar van Movsin

Movsin

Een complete film noir : de moord, de buitenechtelijke relatie, de femme fatale, de pijnlijke afloop...
Zonder hoge toppen te scheren, toch met spanning, zeker als het net langzamerhand het slachtoffer omsluit. Het zijn de scènes waarbij Lee J. Cobb zeer goed in zijn rol zit.
Het einde van de film houdt een besluit in die redelijk verrassend overkomt.
Titel van de film vind ik niet zo best. Eerder een man, slachtoffer van zijn hulpvaardigheid.

avatar van clubsport

clubsport

De liefde van deze vrouw stopt ubrupt zodra haar beschermer haar niet meer van nut kan zijn .
In dat opzicht heeft deze film een realistische slotscene al had ik best willen weten hoe het tussen de broers verder was gegaan .
Verder een spannende film noir over een vrouw die haar man neerschiet in huis en haar minnaar die toevallig een politieman is die haar probeert te beschermen en daardoor uiteindelijk zichzelf in een lastig parket brengt .