• 9.373.012 stemmen

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Bill Paxton, Ice-T en William Sadler

Releasedatum: 17 juni 1993

Plot Trespass

"They all came to the wrong place at the wrong time."

Twee brandweermannen, Vince en Don, vinden een oude verwarde man in een vlammenzee. De man vertrouwt hen de bergplaats van een verzameling gouden kerk-voorwerpen toe en geeft hen een kaart. De fabriek waar de schat moet liggen is zwaar in verval geraakt en ligt in een onplezierige buurt. Bovendien zijn er bendeleden die een afrekening uit te voeren hebben. Vince ziet een bendelid iemand vermoorden maar hij wordt ook gezien. Nu moeten de bendeleden achter de brandweermannen aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Dit vond ik vroeger een erg stoere film, maar ja toen was ik ook nog onder de indruk dat Ice-T en Ice Cube stoer waren. Nou ja, Ice Cube was dat vroeger ook wel. Anyway, ik hou het voorlopig maar op 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Is gewoon een erg stoere film. En ook lekker hoog tempo.

avatar van jay73

jay73

Dit vond ik echt een film voor kijkers met een laag IQ. Alles wat onze vermaarde hoofdrolspelers deden, legden ze direct ook maar uit, alsof het niet uit de beelden sprak. "Ja, en dan zet ik nu de metaaldetector aan (zet hem aan) en dan ga ik met dat ding over die en die plaats (doet dat vervolgens), (.....PIEP PIEP) He, hij begint te piepen!" AAAAAARRGGGGHHHH!

avatar van aburefan

aburefan

lol, idd een trieste zaak...

avatar van rzasa

rzasa

Vanhetzelfde Jay!

Daaraan wil ik toevoegen: "Ik heb hier een plattegrond. Hierop kunnen we zien waar we moeten zijn!!"

Was het deze film die we na 5 minuten kijken hebben afgezet? Daarna kwamen de kaarten op tafel en werd het toch nog een legendarische avond. Wanneer weer, Jay?

2 sterren voor de moeite. Waarom kreeg deze film van de krant (AD, dat wel) 4 hele sterren???

Klinkt als een goede aflevering van Jiskefet!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

yay73 jij moet in een film spelen jij hebt echt humor!

Maar ff about the movie vond ik goed.

en zeker Ice cube! die speelt altijd leuk

(three kings en ook nog wel in good friday wat niet een goede film was)

Alleen jammer vond ik dat de film zo langzaam door kabelt. Er had iets meer snel heid in gekunt dan was ie zeker wel 4 sterren.

nu geef ik m 3 1/2

avatar van mikey

mikey

Hill's zoveelste film over opgejaagde mannen. ditmaal met brandweerlieden en gangster rappers. de rollen van de 2 ijscomannen zijn grappig en lekker over the top. niet goed, niet slecht!

avatar van frosty

frosty

Vond hem toen wel stoer geloof ik maar de kans is groot dat ik hem nu wat minder vind maar toch...soms wil ik wel eens niet hoeven nadenken over een film en dan is dit een prima optie! Alles wordt lekker voorgekauwd..;-)

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Best goede film die ik zeker het eerste uur erg kon waarderen. Er wordt goed in geacteerd (vooral door Sadler) 3,5 *

avatar van lowhusky

lowhusky

best wel een stoere film met wat goede humor, onder andere van paxton en de rappers 3,0*

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Erg lang geleden gezien. Hij viel eigenlijk tegen na herzien, omdat ik als kind alles veel indrukwekkender vond. Vooral als ik het niet mocht zien.

avatar van Chavez

Chavez

Het is een stoere en vermakelijke film, niets meer en niets minder. Ik vond het ook wel leuk dat Ice Cube erin speelt.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie film met goeie acteurs.. Ice CUbe en Ice-T deden het goed, Bill Paxton ook wel.. een 3½*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Weet iemand toevallig nog meer films met dit gegeven

Judgment Night ken ik al

avatar van xangadix

xangadix

Ik weet nog dat mobiele telefoons toen in Nederland nog nagenoeg niet gebruikt werden. Het was echt bijzonder om die dingen in actie te zien.

avatar van White Trash

White Trash

Vond dit altijd een stoere toffe film...nog steeds wel opzich!

Veel vaart zit er in!

avatar van Malick

Malick

Wat een sterrencast heeft deze film, denk aan Ice-T, Ice-Cube en Ice-Paxton. Alleen jammer dat ze allemaal zo ijzige acteren. Je kent ze wel die mensen die angstvallig stil andere mensen aanstaren zonder een woord uit te brengen. Deze actiefilm zonder actiemomenten laat staan thrillerachtige momenten boeide me geen moment. Het verhaal interesseerde me geen moment en de plotwendingen werden door de acteurs mooi aangekondigd. Vreemd dat zoiets ook meer dan anderhalf uur moet duren dit kan toch gemakkelijk in geen uur tijd verteld worden. Dus alweer een onaangename film die vol zit met slaapverwekkende actiemomenten en inspirerende teksten.

avatar van Flipz0r

Flipz0r

Altijd leuk om Ice Cube in actie te zien zoals deze met zijn rol als savon .. *4,5

Wie weet trouwens waar je deze film kan kopen? En ik bedoel in een winkel en niet online..

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Strakke film!!

avatar van Glacius

Glacius

Gewoon een vermakelijk filmpje. Niet meer, niet minder.

avatar van kvandevr

kvandevr

prima film, zeer aardige rollen van Ice T, Ice Cube en Paxton

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie actiefilm en een spannend verhaal. Hij lijkt op andere films zoals The Heist (1999), echt mijn genre zo'n verhaal waarbij iedereen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats samenkomt. Het einde vond ik ook geweldig : het goud komt terecht bij de minst hebzuchtige.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Matige film met zwak acteerwerk. Ice-T is altijd wel vermakelijk om te zien maar de twee ''brandweermannen'' bakken er weinig van en de hier nog jonge Ice Cube lijkt zijn best te doen om de gehele film boos te kijken. Vrij saai verhaal ook, maar op zijn momenten wel vermakelijk.

avatar van yeyo

yeyo

Eentonige actiethriller over hebzucht met oninteressante personages.

avatar van Zinema

Hell Yeah..

Als we dan toch 'down memory lane' van de VHS gaan, dan maakt de B niks uit..

Dan mag deze flick uit de tijd van Yo! MTV Raps namelijk niet ontbreken. En herzien leert dat e.e.a. best aardig in elkaar stak. Alhoewel, jeugdsentiment overheerst.

Maar behalve het magere en soms spannende verhaaltje overheerst ook hier de sfeer, alsmede de soundtrack. Want echt sterk wordt dit helaas nergens. En dat wist ik op mijn 22e eigenlijk ook wel..

Maar ja, toen keek je zo'n filmpje met je Nike's op de tafel en draaide je walkman daarna overuren.

Soms is volwassenheid vooral terugkijken.

Hell Yeah!

Redelijk.

avatar van sofripa

sofripa

Voor B-film met B-acteurs en nobudget. En dan dit nog maken. Chapeau!

avatar van Theunissen

Vond dit destijds best een aardige film met een goede cast. Het mag dan misschien een B-film zijn met een aantal B-acteurs maar de drie hoofdrol spelers Ice-T, Ice-Cube en Bill Paxton deden het wel goed. Vooral de laatste. Verhaal is vrij simpel maar ik vond het destijds wel boeiend en ook nog een beetje spannend. Er zat ook de nodige humor in.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1920 berichten

Ooit eens gezien een jaar of 15 geleden denk ik, maar is me toch altijd bijgebleven. Vond dit indertijd wel een tof B-filmpje met de nodige spanning, maar ik was toen ook niet ouder dan een jaar of 14. Misschien ooit nog eens herzien maar voor nu een dikke voldoende.

avatar van Quentin

Quentin

Hoor nu al drie keer 'B-film' voorbij horen komen, hoe komen jullie daar bij? Gewoon een studiofilm met een bekende regisseur en een cast die zeker toen A-list was.