• 9.371.048 stemmen

Geregisseerd door: Shinji Sômai

Met onder meer: Yuichi Mikami, Youki Kudoh en Tomokazu Miura

Gesproken taal: Japans

Plot Taifû Kurabu

Op een middelbare school zijn een aantal leerlingen genoodzaakt de nacht op school door te brengen, omdat een typhoon het hen onmogelijk maakt naar huis te gaan. In afwachting van de volgende dag worden ze zich voor het eerst bewust van hun seksuele gevoelens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Rie Takami

Junko Yagisawa

Ken's Father

avatar van beavis

beavis

Ik zou even moeten googlen of er een échte connectie is tussen deze en The Breakfast Club (1985) ,maar zowel in titel, de setting van losgeslagen tieners (en één loser van een leraar) in een verlaten school en zo hier en daar wat (mentale) problemen hing er iig iets in de lucht destijds...

Moge overigens duidelijk zijn dat deze film toch ook héél anders is, wat onevenwichtiger en losser in structuur ook bovendien; maar met genoeg memorabele dingetjes / scenes die het boven de middelmaat uit doen stijgen.

avatar van niethie

niethie

Mwah die Breakfast Club-link ontging mij dan totaal en dat was, om eerlijk te zijn, toch een beetje de reden dat mijn interesse gewekt werd. Had dan achteraf liever Ohhikoshi (Moving) gaan zien ofzo. Wellicht dat het aan mij lag, ik was er nou niet echt goed bij met mijn hoofd gisteravond, maar ik vond dit nogal moeilijk te volgen soms. Het verhaal gaat, vooral in de eerste helft, echt alle kanten op en ik hield regelmatig personages door elkaar. Een opvallend absurde insteek ook, met die ene psychopaat (''Welcome home'') waar we op een gegeven moment zelfs niets meer van vernemen? De vertoonde print was ook al niet niet bepaald om over naar huis te schrijven, nogal krakkemikkig met vreselijk, storende (soms zelfs onbedoeld komische) dubs en ook nog eens live-ondertitels. Ik spreek (helaas) geen Japans maar volgens mij liepen die laatste niet altijd even vloeiend/synchroom. Desondanks werd de boel nog ruim gered door een paar bijzonder mooie scenes (oa die regendans) het einde was zelfs een plaatje: die ene jongen die na zijn zelfmoord in de modder bleef steken ook. (2,5*)

Edit: Koen zou je, gezien er gister geen tijd meer was om over na te praten, misschien jou 3,5* wat toe kunnen lichten? Ben toch wel benieuwd: er is zo weinig bekend over deze film, dusja...

avatar van BBarbie

BBarbie

Schijnbaar willekeurig aan elkaar geplakte scènes over middelbare scholieren, die –terwijl er een tyfoon over de school raast– allemaal het noorden kwijt lijken te zijn. Misschien is het te wijten aan mijn gebrekkig inzicht, maar ik kan er niet veel van maken. Mogelijk is dat ook niet de bedoeling. Jammer dan.