• 9.373.625 stemmen

Geregisseerd door: Henry Bean

Met onder meer: Tim Robbins, Bridget Moynahan en William Hurt

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Noise

David Owen (Tim Robbins) houdt van zijn stad, New York. Hij wordt echter helemaal gek van het kabaal dat de stad produceert. Op een dag besluit hij in actie te komen. Iedereen die verantwoordelijk is voor al dit geluid, van de man die zijn eigen auto-alarm negeert tot de burgemeester (William Hurt) wordt door David aangepakt.

David Owen

Small Claims Judge

avatar van Macmanus

Macmanus

Niet erg indrukwekkend.

Hoewel ik het idee van iemand die gek wordt van lawaai wel leuk vindt. Heeft deze film 1 extreem groot manco naast nog wat kleinere. En dat is dat het itt een film als bijv. Falling Down, de maker de kijker iets duidelijk wil maken zo lijkt het. Namelijk dat we wat moeten doen aan het lawaai! Ik heb alleen geen idee waar die het over heeft. De voice-over die soms gericht is naar het publiek is totaal misplaatst en kortzichtig.

Ook al zou ik het eens zijn met wat die zegt, is het nog steeds zo extreem prekerig dat het gewoon vervelend is. En daarbij komt ook nog dat ik het totaal niet eens ben met het karakter. Hij is een zeurkous die een beetje debiel loopt te doen doorheen de film. Om de bijpersonages dan extreem onsympathiek te maken is dan ook nog eens extreem flauw. (waardeloze rol van Hurt ook.)

Holle film, die ook verder extreem slecht omgaat met zijn sound design, als er ooit een films is waar dat de uitgelezen kans bij is, is het bij deze wel.

1.5 ster, maar ben geneigd nog lager te gaan. Maar dat kan ook komen omdat ik mijn verstandskiezen eruit heb laten trekken vandaag en niet zo blij ben!

PS: Bestaan er auto's die 3 minuten lange auto alarmen hebben?

Idioot script. Het mag dan wel een komedie zijn, maar het verhaal slaat nergens op.

Tim Robbins weet er ook geen raad mee.

Aantal weken geleden gezien en nu weet ik al bijna geen enkele scene meer te herinneren. 2*

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele aardige film met een erg herkenbaar thema, en een prima acterende Tim Robbins. Het is alleen jammer dat de film halverwege wat inkakt maar gelukkig tegen het einde zich weer een beetje herpakt. Ook de bijrol van William Hurt is erg leuk maar over het geheel genomen had hier veel meer ingezeten als het scenario wat zorgvuldiger was uitgewerkt. Nu blijft Noise beperkt tot wat leuke vondsten maar een onbevredigend geheel.

avatar van Theunissen

Film waarvan ik vooral de eerste 60 minuten sterk vond. Tim Robbins speelde prima.

avatar van P8rb

P8rb

Nogal een saaiige film, wel een apart verhaal. Op zoiets goeds als Falling Down hoef je in ieder geval niet te rekenen. Tim Robbins vond ik hier niet echt goed en dwaalde voor mijn gevoel maar een beetje door de film. Ook zag ik er de humor niet van in, tegen het einde wordt het allemaal iets beter maar dan is het al lang te laat. 2 sterren.

avatar van 606

Simpel maar realistisch verhaal maar, wel behoorlijk eentonig.

Tim speelde redelijk.

2,5 ster

avatar van Justinw

Justinw

Doorsnee filmpje,

Voor 1 euro gekocht bij Bartje Smit. En door Tim Robbins op de cover gaf ik het een kansje. Maar het bleek een op sommige momenten saaie film.
Veel meer als een glimlach toverde deze film niet op mijn gezicht.
En het gedeelte over sex, liefde etc. komt totaal onverwachts en is totaal overbodig. Robbins op de auto pilot, met zijn zielig starende gezicht, Bridget Moynahan loopt mooi te zijn. Nee, ik heb me redelijk vermaakt maar veel bijzonders is het niet. William Baldwin komt nog even langs met een klein rolletje waarin hij ook al niet overtuigde. De scene waarin hij samen in koor met de alarmen op de auto's slaat is dan wel weer grappig.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Tsja.. Noise

Het leek me een leuk filmpje, en ik vond hem in de 1 euro bak bij Bart Smit (net als Justinw overigens). Ik dacht dat dit iets was als Dirty Work, maar hij zat toch iets anders in elkaar. De film draagt een hoog Low-Budget gehalte met zich mee was mijn indruk. Het acteerwerk was opzicht wel in orde, Tim Robbins deed het aardig, maar was ook weer niet echt super grappig. Eigenlijk zijn alleen de scenes waarin hij dingen gaat slopen een beetje leuk maar dat zijn er nou ook niet echt bijster veel, en de eind-scene was ook wel aardig. Verder wist de film me gewoon niet heel erg te boeien en was het hele liefdes-verhaal in deze film een beetje overbodig. Het was nou ook weer niet echt een heel erg slechte film, maar ik had er toch meer van verwacht. Een beetje een tegenvaller.

avatar van K. V.

K. V.

Op de doos staat er komedie, maar 'k zou de film eerder onder speelfilm klasseren of misschien beter omschrijven als een luchtigere versie van Falling Down.

De cast is redelijk bekend, maar dit was niet echt een voor- of nadeel.

'k vond niet dat 'k een uur en een half m'n tijd heb verdaan, maar het is zeker ook geen film die een blijvende indruk nalaat.

Goed om eens via tv te bekijken, maar verwacht niet te veel, dan valt de film goed mee.

avatar van molbo

molbo

Interessante film die veel gestoorde situaties in de maatschappij laat zien. En een man die daar op een nogal gestoorde no-nonsense manier mee omgaat. Daardoor is de film ook komisch.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Volgens mij is er nogal geprutst met deze film. Ik heb werkelijk geen idee als wat dit bedoeld is: comedy, satire, drama??? en dan lijkt er bij de montage ook maar wat gedaan te zijn.

Jammer, want het gegeven zou best iets goed hebben kunnen opleveren.

Helaas is het voornaamste gevoel dat de film achterlaat dat de makers er halverwege niet meer in geloofden en het even snel hebben afgeraffeld.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man uit New York gek wordt van al de herrie in de stad, voornamelijk de auto-alarmen. Een matig uitgewerkt verhaal van een man die het opneemt tegen het systeem. Het geheel valt soms wat in herhaling en ook de niet-chronologische montage komt wat rommelig over in het begin.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Leuke film, zeker voor wie overgevoelig is voor geluid, zoals ik. Tim Robbins is absoluut niet mijn favoriete acteur maar belichaamt de obsessie van zijn personage hier toch uitstekend (en lijkt ook veel plezier in zijn rol te hebben), William Hurt doet pijn aan mijn ogen met zijn feestelijke stropdassen en rode kuif, en in het algemeen spreekt hier een aangename sfeer van vrolijke anarchie en beheerste chaos uit. Nee, geen hoogvlieger, maar wel lekker onvoorspelbaar en onconventioneel, en ja, dan kun je ook rare scènes zoals dat triootje en het bijbehorende gespreksonderwerp tegenkomen, maar ach, ik til daar niet zo zwaar aan. Nu een film over buren die om 2 uur 's nachts hun nieuwe geluidsinstallatie gaan testen, voor mensen die dat ook ooit hebben meegemaakt, zoals ik.