• 9.378.603 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

avatar van skipy05

skipy05

Leuke film. Hij was alleen iets te kort voor mij. ik heb nooit de serie gezien.

avatar van Starscream

Starscream

ddragon1690 schreef:

Ik word echt zo moe van die mensen he. ja aziaat dit dat. WTF waar in de anime word gezegt dat goku een aziaat is !!?? hij is blank en een SAIYAN. dus slaat niet echt ergens op bovenstaande opmerking voor de rest was de film rampzalig afgeraffelt met weinig leuke momenten

hahaha ja vind ik ook altijd zo vaag.een saiyan komt niet van de planeet aarde maar van de planeet vegeta en het lijkt me tog heel sterk dat ze op Vegeta aziaten hebben

avatar van tis wat

tis wat

ondanks de vele negatieve reacties hier. vond ik hem eigelijk wel leuk

heb ook behoorlijk wat van de serie gezien (ben afgehaakt toen ze voor de 10 x de cell saga gingen herhalen)

er zat humor in en ik vond de acteurs ook helemaal niet zo slecht

geen topper maar wel vermakelijk

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Deze film is gewoon slecht, als je geen DBZ fan bent zal je er waarschijnlijk helemaal niet van genieten. Een DBZ fan, aan de andere kant, heeft een grotere kans om ervan te genieten.

Chow Yun Fat, deed het wel erg goed als Roshi en van dat softcore(pervert)humor van Roshi moest ik wel lachen. Deze film is dan meer gericht voor de schoolkind (6-12 Jaar) maar het heeft wel wat voor de oude DBZ fan die nu student is. Als je in geen van deze 2 groepen valt is de kans heel groot dat je, je tijd verspilt.

2,5* Roshi was goed, en laat de sequel maar komen

Vond de tekenfilms altijd leuk om te zien en hoopte dan ook nog eens een keertje datzelfde beeld van vroeger weer terug te krijgen. Jammerlijk mislukt, helaas. Slechte film, saai verhaal, weinigzeggende vechtscenes. Grootste onzin vond ik de keuze van Gokou om Roshi terug te halen i.p.v. zijn opa. Ik ben met de wetenschap dat het een poepfilm was heengegaan en ik kreeg jammer genoeg precies wat ik verwachtte. Misschien bij de opvolger meer geluk (de komst van de Saiyans?). Als de sequel komt, probeer ik het wel gewoon nog een keer...

verhaal is wel leuk tot dat het gevecht begint. zie je echt dat er weinig geld is ingestopt hopelijk in de volgende delen wel

fan van dbz paar jaren geleden nu wel leuk om het te herzien

avatar van Carlito69

Carlito69

Fucking kutmovie .Ik wist het gwn. dbz is niet te makkelijk verfilmen.

avatar van Sasja

Sasja

Carlito69 schreef:

Fucking kutmovie .Ik wist het gwn. dbz is niet te makkelijk verfilmen.

ten eerste zeg je het verkeerd wat het is gewoon niet te verfilmen en ten tweede (wat al een aantal keer is gezegd) deze film heeft niets met DBZ te maken maar met DB, oftewel dragonball hetgeen wat voor DBZ gebeurd

avatar van gatygun

gatygun

heel slechte verfilming, de film is troep kwa special effects, de cast is gewoon erg slecht, en ook het verhaal slaat totaal nergens op als je het mij vraagt.

Ergerde me rot aan dat oosterse spring style dat eeuwig zweven in de lucht terwijl je gewoon ziet dat ze een beetje bungelend aan een draadje hangen.

Hele slechte verfilming ronduit troep.

1,5 voor de naam

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Wat een baggerfilm. Ik ben/was groot fan de de Dragonball serie, maar dit is gewoon ronduit belachelijk.

Je zou denken dat ze met de hedendaagse techniek wel wat betere special effects konden maken, maar dit is blijkbaar niet het geval.

Ook het acteerwerk is ook niet goed te noemen en ...

Nou ja, je snapt me wel. 1* voor de moeite

avatar van deTuinman

deTuinman

RSmovie91 schreef:

Ook het acteerwerk is ook niet goed te noemen en ...

Nou ja, je snapt me wel. 1* voor de moeite

te mooie effectjes kost veel geld en voor een kinderfilm of een film met een te kleine doelgroep is het gewoon misschien het beste om toch nog wat boxoffice te houden

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

haha, dragonball z een kleine doelgroep?

een van de succesvolste series ooit in mijn ogen.

avatar van sofripa

sofripa

Met 2 sterren als waardering heb ik het wel gehad. Effecten waren best te pruimen maar verder, tja niet eens een no-brainer. Next.....

avatar van marcjeb

marcjeb

db/z valt best te verfilmen, maar niet zoals ze nu gedaan hebben een en al troep..

Ik geloof nog steeds dat er een film van DB/Z komt !!! als je kijk naar avatar/x-men/hulk/spiderman/matrix.. allemaal SUPER FILMS qua verhaal,orginaliteit en helemaal qua effecten dat is echt GROOTS.. dus DBZ ik wacht !

avatar van glenniehj18

glenniehj18

Deze film was gewoon bar slecht.

Dus wat misschien een handige tip is maak maar gewoon een nieuwe film alleen dan animatie stijl.

Want dit is gewoon niet na te maken in het egt.

En Misschien ook wel maarja dat zou denk ik een droom blijven.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

glenniehj18 schreef:

Deze film was gewoon bar slecht.

Want dit is gewoon niet na te maken in het egt.

En Misschien ook wel maarja dat zou denk ik een droom blijven.

Met de techniek van tegenwoordig moet het wel kunnen, maar het is gewoon zeer slecht gedaan hier. Ook de cast vind ik slecht gekozen btw.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

marcjeb schreef:

Matrix en Avatar zou ik als ik jou was uit de lijst halen, die zullen niet zo harde kritiek ontvangen als dat de Superhelden films en DBZ van de fans van het origineel. Daarnaast kan je deze film niet volledig als een DB films zien (vind ik) ze hebben Krillin een van de meest belangrijkste personages eruit gegooid. Alleen op grond daarvan eis ik een remake die gewoon het standaard verhaal volgt; If it's not broken, Don't fix it.

avatar van desert

desert

Nog slechter dan ik had verwacht na al die vernietigende recensies

avatar van marcjeb

marcjeb

AchmedATM schreef:

Ik bedoel qua effecten,, in DB vlogen ze dmv touwen die je net niet zag zitten, in de matrix was het gewoon mooi. en Avatar is toch ook wel een en all effect, en de superhelden films die tot nu toe uit zijn, zijn de meeste toch wel goed gelukt !! ze Moeten gewoon beginnen met DBZ.. DB evo had nergens mee te maken, zowizo vond ik goku er al erg oud uit zien... naja er zijn gewoon geen woorden voor ze hadden nog een best ruim budget, volgend mijn is alles in de pocket gestoken.. geen acteurs,no effecten.. gewoon drama.

avatar van Bura

Bura

Ik heb 'm al in de schappen van Free Record Shop zien liggen

avatar van Cuadros

Cuadros

Als je DB gelezen hebt, of de serie gevolgt heb. AUB zie deze film dan niet :/. Ik ergerde me dood aan de 100den fouten (letterlijk). En dan bedoel ik niet gewoon kleine dingetjes maar echt gigantische verschillen.
Goku gaat naar school, leert daar chichi kennen, Opa Gohan leeft nog, Master Roshi leeft in de stad etc...wtf???

avatar van CountFunkula

CountFunkula

Zeer slechte poppenkast film... leek net alsof ik de muppets aan het kijken was.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ik vond de film zeker minder dan ik ervan verwachtte. De interessante stukjes waren allemaal al in de trailer te zien en de film was ook nogal kort. James Wong die me hart veroverde met Final Destination stelde me hier toch zeer teleur. ook qua acteerwerk was het niet veel soeps. Justin Chatwin, kon je verder gewoon niet serieus nemen als Goku. Emmy Rossum (Bulma) daarentegen vond ik het goed doen (ook al had Camila Sodi, degene die de rol eigenlijk zou spelen, het vast ook goed gedaan). Toch gunnen we het Emmy Rossum zeker ook, gezien hoe ze ervan geniet:

"Sorry I've been rather quiet for a bit, I've been working on a very exciting new film that I'm

shooting outside the US. I'm working with the great Chow Yun Fat and I'm very excited about the

role, which is so different than any role I've ever played. I love the character and I'm excited to get

to share something so fun with you.

In prep for the film I've been training very hard, learning how to fight, fire a gun, weapons training

and even some martial arts. It's fun to play such a different character when I am such a pacifist in

real life. Speaking of pacifisim and peace, I want to wish everyone a happy, healthy holiday and

New Year."

Van mij had de haarkleur van Bulma best blauw gemogen, ook al vonden de makers dat ze 'realistisch en menselijk' moest overkomen, wat ik zelf nogal ironisch vind aangezien Dragonball niks anders dan onrealistisch is en waarschijnlijk voor mensen nog het meest overtuigend in z'n originele versie.

Het verhaal had ook zo z'n minpunten, er zaten gaten in het plot, en persoonlijk vind ik dat ze wel wat meer aandacht aan de dragonballs hadden mogen besteden (wat meer spanning, tijd etc.). Sommige special effects waren erg indrukwekkend, andere daarentegen teleurstellend. Ze houden er ook niet rekening mee dat het publiek natuurlijk inmiddels al wat ouder is en het vechten wel wat bruter mag. Ze hebben qua verhaal ook niet echt rekening gehouden ermee, dat de film ook aantrekkelijk moet zijn voor mensen die Dragonball helemaal niet kennen. waarschijnlijk is daardoor ook Transformers zo'n succes geworden in tegenstelling tot deze film.

Persoonlijk hoop ik op een vervolgfilm. En dan nog het liefst met de battle op Namek (Goku vs. Frieza) in het middelpunt. Aan de andere kant betwijfel ik of dat een goed idee is (zeker als het gemaakt word door dezelfde makers). De film zou uiteraard veel lastiger zijn om te filmen en goed te krijgen qua graphics met de betere, en snellere vecht-scenes en zo veel meer special effects (Goku die ssj word, Namek die op ontploffen staat), om nog maar niet eens te spreken over hoe ze Frieza gaan maken en wie hem/haar gaat spelen. En dan moeten er nog wat leuke dialogen aan te pas komen met een degelijk verhaal dat het omhult. Want non-stop vechten en totaal geen verhaal, jaagt natuurlijk al meteen veel publiek weg.

avatar van dennislaport

dennislaport

Bizar een B-film in de bioscoop

avatar van Dennis312

Dennis312

allerslechtste film ooit !

die vechtscene met die meester yuk wat een bullcrap

als ik superkrachten wil zien kijk ik wel naar superman

dit was gewoon geldvespiling

1.5

avatar van Sasja

Sasja

Dennis312 schreef:

allerslechtste film ooit !

die vechtscene met die meester yuk wat een bullcrap

als ik superkrachten wil zien kijk ik wel naar superman

dit was gewoon geldvespiling

1.5

trust me Deze is nog slechter

avatar van mrwhite

mrwhite

ongelooflijk dat deze film 2,08 haalt

avatar van Shinobi

Shinobi

Komt denk ik door de fanboys.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

De fans van de Anime zijn juist de gene die de lage stemmen uitdelen hoor.

avatar van mrwhite

mrwhite

jumpstylemovie schreef:

De fans van de Anime zijn juist de gene die de lage stemmen uitdelen hoor.

dat denk ik ook.