• 9.375.897 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Steggall

Met onder meer: Juliet Stevenson, Alex Lawther en Phénix Brossard

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Departure

De vijftienjarige Elliot brengt samen met zijn moeder Beatrice een week door in Zuid-Frankrijk om de verkoop van hun vakantiehuis te regelen. Hij worstelt met ontluikende lustgevoelens, zij met haar scheiding. De enigmatische, lokale jongen Clément treedt er hun levens binnen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Trage film over Elliot, a real pain in the ass (of is het peen?), wiens ouders in scheiding liggen. Hij is samen met z'n depressieve moeder naar Frankrijk gereist om daar hun vakantiehuis te verkopen en leert daar Clément kennen die hen helpt het huis leeg te halen. Hoe meer hij met Clément optrekt hoe meer zijn seksuele gevoelens voor hem toenemen, behoorlijk gay dus. Geen vrolijke film met een niet al te interessant onderwerp waar ook heel wat dooie stukken in zitten. Er wordt wel goed gespeeld, er worden fraaie landschappen getoond en de muziek is ook mooi maar het onderwerp ligt me niet zo. Het einde is ook niet veelzeggend.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Traag en er gebeurde weinig. Geen film voor mij. De film gaat over de ontluikende homosexualiteit van een jongen. Veel saaie stukken. Kortom geen film voor mij. 2.5

avatar van SimonV

SimonV

Trage film die heel veel wil vertellen. Wordt verteld vanuit het oogpunt van Elliot, maar er zijn zoveel bijverhalen die even langskomen (soms letterlijk: de buurvrouw en nooit worden uitgewerkt. Daardoor richt je je als kijker op de seksualiteit van de hoofdrolspeler. En dat verhaal is saai gebracht. Mooie landschappen maken dat niet goed. Het acteerspel van de jongens is goed, maar de muziekkeuze te bombastisch. Einde vond ik mager.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Traag, traag, traag en weinig verhaal...

avatar van Phantasm

Phantasm

Onceuponanytime schreef:

Traag, traag, traag en weinig verhaal...

Helemaal met je eens.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1922 stemmen

Dubbele gevoelens over deze film. Enerzijds vind ik het een mooie film. Mooie omgevingen, een rustige sfeer die mij wel beviel en vrij poëtisch in elkaar gezet. Anderzijds wist de film mij niet echt te raken, daarvoor voelde het sentiment niet oprecht genoeg, en ik bleef niet constant geboeid. Prima acteerwerk, wat mij betreft, en een redelijk interessant verhaal, maar niet erg memorabel. Zoals vaker in films over homoseksualiteit, vindt er een letterlijke worsteling plaats. Ik vind dat eigenlijk niet nodig, en ook niet uniek, maar ik snap dat een letterlijke en figuurlijke worsteling spannender wordt gevonden voor in een film. Voldoende. 3*

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Leek me wel een leuke film. Al had ik verwacht dat Clement volwassen ging zijn. Maar hij zag er toch uit als een puber hé?

avatar van Nostromo

Nostromo

Heel poëtisch.. enorm diepgaande film.. echt heel mooie film een ware rollercoaster aan emoties, echt pluim voor de schrijver! al die elementen over hoe een hel een gezin die uit elkaar valt en de moeder hoopt en denkt het nog te kunnen redden en haar zoon blijkt dan verliefd te zijn.. echt was zo mooi!!!