Mutants (2009)
Geregisseerd door: David Morlet
Met onder meer: Hélène de Fougerolles, Francis Renaud en Dida Diafat
Gesproken taal: Frans
Plot Mutants
In een wereld waar door een virus mensen in primitieve bloeddorstige wezens veranderen, zoeken Marco en Sonia een geheime basis om te ontsnappen van deze mutanten. Dan wordt Marco aangevallen en heeft hij ook het virus. Hij verandert steeds meer en Sonia, die in verwachting is moet nu vechten tegen haar grootste vijand, de man waarvan ze houdt.
Sonia
Jeune fille
Mutant
Mutant
tn2543
Dida Diafat is een voormalig wereldkampioen thaiboxen. Hij heeft ook in de film Chokdee gespeeld.
Cyberator
ASman
Franse horror !!!
De tweede op de wachtlijst ,samen met Lady Blood. Nutteloos om te zeggen dat ze er allebei weer lekker uitzien.
Bottleneck
Niet helemaal waarop ik hoopte, maar Mutants lijkt me wel een must see voor virus/zombieliefhebbers. De opzet is zoals 28 Days Later, met wat invloeden van The Fly.
Mooie omgeving, smerige en agressieve zombies en een aantal bloederige scenes die het ranzig maken, maar niet de overhand nemen. Eigenlijk vormt het drama de rode draad.
Bij het begin zit je er gelijk goed in door de actie en een opzwepende dance-achtige score. Daarna neemt het tempo af en is de muziekkeuze soms raar. De introductie van de andere overlevenden geeft meer variatie, maar zijn ronduit irritant en onnodig.
De make up en de langzame aftakeling van Marco vind ik wel geslaagd. Erg wanhopig, en goed geacteerd terwijl Sonia maar een saaie griet is. Er zijn een paar ongemakkelijke beelden als je hem in die stoel ziet zitten, en opgesloten in dat donkere hok., het beste van de film imo. De emotionele spanning tussen beiden is aardig, maar jammer dat het niet veel verder komt dan wat afwisseling tussen liefde en angst. In Hellraiser is dat beter uitgewerkt.
Het einde vind ik teleurstellend. Wat bedoeld is als een dramatische ontknoping, komt niet zo over, eerder melodramatisch. De bevrijding per helikopter is ook een echte afknapper. Een film dus die sterk begint, en daarna als een mengeling van drama, ranzigheid en zombie verder gaat zonder echt uit te blinken op een van die vlakken. Wel 'vermakelijk' en boeiend tot het eind, met name door Marco.
3 - 3,5*
Macmanus
Niet de Franse horror waar we de laatste tijd mee zijn verwend.
Kwam een beetje over als een horror film met meer budget dan mijn favorieten Franse horror waardoor het toch allemaal wat industrieel gemaakt leek. Dus snelle montage en wiebelie camera werk, op een wat simpele manier alsof ze extreem hard de camera heen en weer zitten te schudden omdat de regisseur heeft gezegd dat die hectisch camerawerk wil. Miste een goed idee/ziel erachter. Verhaal is wel te doen man word langzaam zombie achtig figuur, vrij goed opgemaakt. Maar het lijkt wil eerst een soort actiehorror zijn en dan weer een wat menselijkere virusfilm a la Carriers en dan weer actie, werkte niet helemaal, kreeg geen unheimisch gevoel en op de actie wachten duurde ook weer wat lang, en was ook niet heel overtuigend.
Nee niet het franse waar ik van hou, maar er staat nog wel wat op de lijst.
2.5 sterren.
Tonypulp
Teleurstellend eigenlijk.
Visueel wel erg sterk, het begin zuigt je meteen mee en geeft je het gevoel naar een topper te zitten kijken. Prachtige omgevingen, ijzige sfeer en gave zombies. Helaas volgt er een dood stuk dat vooral de tijd neemt om Marco kapot te zien gaan, niet bijster interessant en niet waar ik op gehoopt had. Dit dode stuk weet van haast geen ophouden tot er plots een aantal nieuwe personages het beeld binnen treden.
Dan barst er een korte periode uit met wat meer zombies en nog meer geschud met de camera, dat geschud werkt in 28days fantastisch maar hier verscheidene malen gewoon niet. De gore is daarnaast ook niet echt wat we gewend zijn van de fransen, erg tam maar dat betekend niet dat het gewoon voorderest prima is. Behalve 1 gruwlijk lelijk CGI headshot
De zombies(of infected) zien er gaaf uit, weten te imponeren maar dan weet Marco roet in het eten te gooien door menselijke trekjes te vertonen. Het herkennen van Sonia bijvoorbeeld, haar zelfs eenmalig beschermen, dat hoeft voor mij absoluut niet.
De mengeling van drama met horror werkt prima maar is wel op momenten erg saai, vooral wanneer je zoals ik een meer actie/gore gerichte zombie flick verwacht. Dat einde is nog wel het toppunt; gered door de helicopter met een eind-shot op haar buik gericht
3*, slecht is het niet.
Vascago
Zeker niet slecht, maar ik had er toch meer van verwacht. Er zaten te trage stukken in. Visueel inderdaad erg goed en ook het acteerwerk zit wel snor, maar vanaf de 10e tot de 60e minuut is er gewoon te weinig actie. En ook had ik meer gore verwacht. Waarom hierboven staat dat de film 95 minuten duurt is mij ook niet duidelijk. Bij mij begon de aftiteling na 82 minuten.
Fijne Franse horror.
Niet zo goed als z'n grote broertjes, maar los daarvan zeer aangenaam kijkvoer.
Blijft lekker grauw en korrelig allemaal. Visueel knap, goeie soundtrack, acteerwerk van de hoofdpersonages goed genoeg.
Niet zo goor en ook niet zo spannend, maar wel een knap sfeertje en wat lekkere vetzakkerij.
't is maar een beetje wat je ervan verwacht. Als je films als Martyrs en A l'Intérieur als meetlat neemt is het een kleine teleurstelling, los daarvan gewoon weer een erg fijne Franse horror.
4.0* en een uitgebreide review
FillumGek
Ik heb een hekel aan Fransen en hun taal. Het enige goede wat uit Frankrijk komt is horror. Maar zelfs dat lijkt niet altijd op te gaan.
Ik verwachte eigenlijk niks van deze film, en dat is wat ook ook kreeg. Toegegeven, visueel is het mooi en de film heeft een vies sfeertje. Zoals verwacht is ook de make-up van de zombies en de gore-effecten weer van een hoog niveau. Daar houdt het wat mij betreft op wat de pluspunten betreft.
Sowieso heb ik het een klein beetje gehad met die zombiefilmpjes. Zo ook deze, de film brengt geen verrassingen en is er eigenlijk één van dertien in een dozijn. Ik heb me meerdere malen verveeld tijdens de film. Je ziet het verhaal van een stelletje dat moet zien te overleven in een wereld vol mutanten. Echter, de stelletjes krijgen geen goede introductie en dus raken de emotionele scènes wanneer de man wordt geïnfecteerd kant noch wal. Ik kan niet meeleven met een paar onbekende die ik alleen van naam ken. Daar komt nog bij dat die vreselijke Franse taal een extra struikelblok vormt voor mij. Heb altijd het gevoel alsof de afstand tussen mij en de film en haar personages nog groter is.
De eerste helft van de film bevat dan ook te weinig actie. Vooral veel saaie dialogen tussen de twee en de strijd tegen de infectie. Daarna komt de film wat meer op gang. Kwalitatief zeker niet verkeerd, maar op basis van vermaak geef ik geen voldoende dit keer.
ASman
Lichtjes ondergewaardeerd.
De film is natuurlijk niet zo sterk als zijn Franse voorgangers, maar toch weer erg leuk. Het acteerwerk en de sfeer zijn tip top en de beelden zijn erg mooi. Het probleem is dat het begin erg sterk is en de finale weer zoals bij al zijn andere Franse genregenootjes uitmuntend is, maar dat het middendeel nogal weinig om handen heeft. Bijzonder weinig actie en spanning en het hele middenstuk lijkt volledig op de sfeer gericht te zijn, die zoals reeds gezegd fantastisch is maar toch wel wat meer actie benodigd om te kunnen blijven boeien. Tegen de climax barst de spanning en de gore ( deze wel in mindere mate dan bij a l'interieur of frontière(s) ) meer los.
Al bij al toch wel een leuk filmpje om te bekijken.
brucecampbell
Geen origineel verhaaltje, maar ondanks dit doen de Fransen het toch weer!
In Hollywood brengen ze dergelijke films aan de lopende band uit, maar die behalen nooit het niveau van deze film.
Erg mooie desolate beelden contrasteren met het bloed dat op het scherm vliegt en daar is Frankrijk de laatste jaren erg sterk in.
Zeer zeker een aanwinst voor de (Franse) horror.
Zeer verrassend had er lang op gewacht.
En maakt het wachten meer dan waard.
Erg goed acteerwerk en super spannend.
Raffael77
Niet onaardige film. Die helaas wel iets te lang is uitgerekt.
mixmaster
wederom een heerlijke franse horror zoals we gewend zijn van de fransen.
ik ben echt een fan van franse horror en actie films , ze zijn altijd lekker grauw en bloederig en hard .
je zit gelijk goed in de film vanaf het begin is het al meteen spannend en dat blijft eigenlijk heel de film zo , met een mooi en spannend eind .
super zoals die fransen altijd steengoede horrors maken !!!
Niet slecht, maar uiteindelijk te gewoontjes om zich echt te kunnen onderscheiden binnen het inmiddels behoorlijk overvolle genre van de zombie/ eind-van-de-wereld films. Na een sterk begin zakt de film al snel in. Het middenstuk is aan de saaie kant, waarna de spannende finale de boel nog enigzins weet te redden. Goed gemaakt, met fraai camerawerk, vlotte montage en onheilspellende soundtrack, maar qua plot hangt het script aan elkaar van de 'geleende' elementen. Visueel levert regisseur Morlet een aangenaam visitekaartje af; inhoudelijk kan er nog wel één en ander verbeterd worden.
Keane1983
Als je niet weet wat je moet verwachten kan hij ook niet tegen vallen.
Ik vond het een mix van i'm legend met namen het einde en 23 days later.
Een redelijke horror film van franse bodem.
Het is zeer zeker niet de beste die ik heb gezien qua franse films.
Je wordt getrakeerd op een paar gore beelden en wat rommelig camera werk.
De actie scenes waren soms moeilijk te volgen.
Aan het verhaal was wat aan de standaard kant.
Niet geheel bevredigend einde wat dat ik gehoopt had.
De soundtrack was inderdaad zeer onheilspellend, maar verklapte daarmee ook veel dingen uit de film (met name de schrik effecten hadden er onder te lijden).
Ik heb me wel geamuseerd...biut i have seen better.
RickZ
Franse horrorthriller met snelle zombies, actievol, bloederig en goor. Start en eind goed, halverwege (in dat gebouw) zakt het tempo behoorlijk in. Wel een voldoende.
tal1b
voor een franse film is de omaak vn die zombies erg goed.
voor de rest vond ik de film niet zo veel aan.
Euro551
Zeer slechte film
Voor de natuur/omgeving de anderhalve ster...
Maar de rest...erg slecht
ralfsjam
kijkers die deze film minder dan 2.5 sterren geven moeten in mijn ogen gewoon stoppen met horror's kijken, want die houden daar niet van. daarom kijk ik geen romantische komedies, want dan zou ik ook alleen maar 1tjes en 2 tjes uitdelen.
ik ben erg tevreden met deze film, want als er een nieuwe horror uit komt vanuit Frankrijk of Scandinavie dan weet ik dat het waarschijnlijk weer smullen word, in tegenstelling tot de horrortjes uit the Usa waar de next top models en de vlekkeloze schoonzoontjes laten zien dat ze niet kunnen acteren, dus ga ik er meestel van uit dat het weer troep zal zijn met een slecht verhaal.
okay dit verhaal is ook niet bijster orrigineel, maar omdat de acteurs kunnen acteren en de fransen de mutants niet over het algemeen verstoppen in het donker maar gewoon 'close up" onder een TL-balk zodat je kunt zien wat er gaande is en dus hun uiterte best moeten doen om het mooi te krijgen. dat zie je niet zo vaak uit de USA komen. en dan ook nog eens het feit dat er gewoon geen saaie minuten in zaten naar mijn mening. vanaf seconde 1 tot de aftiteling is er wel wat gaande of zit er wat aan te komen.
horror liefhebbers die van echte horror's houden moeten deze niet overslaan. en mensen die het over Zombie's hebben vinden een simpel verhaal als dit al te moeilijk geloof ik.
twijfelde tussen een 4 of 4.5
misschien kom ik er nog op terug
orbit
- 12092 berichten
Volgens mij koerst dit juist mooi langs de wetten van de zombiecinema, dus mensen die het over zombies hebben hebben waarschijnlijk gelijk. Zie ook 28 days.
Keane1983
Het klopt helemaal wat je zegt, maar toch vond ik deze film lang niet zo sterk als bijv. Martyrs en Frontiers.
Hier vond ik het verhaal toch wel erg zwak. Het begin is zeer sterk maar de film zakt langzaam weg.
Het klopt zeer zeker dat de betere horrorfilms uit europa komen en zeer zeker niet uit Amerika.
Europianen leggen alles lekker vast in het groot licht, daar waar inderdaad amerikanen alles doen verdoezelen in het donker.
Nu vond ik met deze films het gore gehalte (voor een horror) wel heel erg mee vallen en de "zombies" niet heel erg hoogvliegend.
Nogmaals ik had er veel meer van verwacht!!!
Maar ik blijf toch nog boven mijn 2.5* (ik heb een 3.0 gegeven)
ralfsjam
Het klopt helemaal wat je zegt,
en dan klopt het ook weer helemaal wat jij zegt! mijn bericht was misschien wat direct, maar de muterende zijn geen zombies. maar ik snap dat sommige het aanzien voor zombies. maar dat is zo makkelijk om dat te doen. mutants - mutatie- verandering dus "zij die veranderen". en idd er zijn betere horrors uit europa, dat zeg ik ook niet, maar ik was gewoon weer zo blij als een baby dat er weer wat uitkwam vanuit frankrijk. wat een verademing was dat
is er eigenlijk een site met europese horror-films?
ralfsjam
en daar heb je het nou net mis, omdat het er misschen op lijkt wil niet zeggen dat je ook zo is. juist niet! was freddy gruger ook een zombie? omdat hij er op lijkt?
horrors zijn al zo simpel en als we er ook nog eens simpel naar gaan kijken word het helemaal nix ...
FillumGek
Onzin, horror is mijn favoriete genre. Al moet ik toegeven dat zombiehorror één van mijn minst favoriete subgenre is. Kan er wel van genieten maar wat vernieuwing op zijn tijd is best leuk en hetgeen wat je in deze film krijgt te zien heb ik al zo vaak gezien. Leuke effecten, maar dan houdt het al snel op.
Keane1983
is er eigenlijk een site met europese horror-films?
Ik ben ook vaak dol blij als er een europese horror aan komt
Ik heb net eens eventjes rond gekeken maar kon niet direct een site vinden. Wel hier en daar wat forums waarop gediscuseerd werd over bepaalde films.
Een aantal die ik heb gezien en wel goed vond zijn:
- The Children
- Martyrs
- Doghouse (meer aan de flauwe kant maar wel heel erg leuk)
- Frontiers
- Dead Snow
- Let the right one in
- Eden Lake
Ik denk dat je al deze wel eens gezien hebt??
Zo niet, dan hoop ik dat je er iets aan hebt

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod