• 9.377.427 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Diane Lane, Colin Hanks en Billy Burke

Releasedatum: 20 maart 2008

Plot Untraceable

"A cyber killer has finally found the perfect accomplice: You."

Jennifer Marsh is agente bij de speciale internetdivisie van de FBI. Ze brengt haar nachten door met het opsporen van oplichters, perverselingen en andere criminelen, die verscholen gaan achter de schijnbaar veilige dekmantel van het internet. Dan stuit zij met haar divisie op het lugubere killwithme.com, een mysterieuze site die bezoekers getuige laat zijn van de meest heftige martelingen, eindigend in de dood. Hoe meer bezoekers de site krijgt, des te eerder het slachtoffer overlijdt. Jennifer moet er voor zorgen dat deze bloeddorstige gek wordt gestopt, voordat er nog meer slachtoffers vallen. Dan maakt deze moordenaar het persoonlijk...

Agent Jennifer Marsh

avatar van marzuq

marzuq

Ajax&Litmanen1 schreef:
Moviemeter
Toch heb ik wel 2 grote kritiekpunten op het plot. Onbegrijpelijk dat Jennifer op de brug in haar eigen auto gaat zitten terwijl ze weet dat de moordenaar in de buurt is. Dat lag zooo voor de hand dat hij achter in haar auto zat. Ze had gewoon met haar pistool op de brug moeten blijven staan want haar collega's kwamen er al aan.
En nog erger vond ik dat de moordenaar haar precies wilde doden in haar eigen kelder. Waarom? Van alle plekken zocht ie net de plek waar ze nog traceerbaar was voor haar collega's. Dat was schijnbaar de enige manier van de filmmakers om het verhaal nog normaal af te kunnen sluiten. Ik vond het nogal stompzinnig en dit kost de film zeker een half punt.

Verder is de film prima voor een avondje entertainment.

Daar wil ik aan toevoegen dat ik het niet te pruimen vond dat iemand die al bijna in 1005 zuur zit te kreperen nog even op zn gemakkie een ingewikkeld code doorgeeft...

dat dus...ik ben gek op dit genre en qua sfeer spanning etc was ie verder best goed. Deze drie zaken waren echter funest

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Eindelijk weer eens een thriller die goed wegkijkt.

Een zieke geest die zich lekker uitleeft op, zoals het lijkt, onschuldige mensen.

Dan al die zieke geesten die gaan inloggen om dit te gaan bekijken.

Van het begin tot aan het eind geboeid aan de buis gekluisterd.

Er zijn een paar scenes waarbij je denkt, doe dat nu niet en dan.......

Maar dat mocht de pret niet drukken.

avatar van Sjaako

Sjaako

Goede film, mooi camerawerk en briljant gebruik van kleur (bijna alles is blauw groen of paars) en veel tegenlicht.

Dat de film zoveel met Saw vergeleken wordt is eniszins misplaatst, tsja het sadisme van de killer lijkt erop maar dat is het dan ook. Dit is meer een Thriller. Verder goed gespeeld, maar soms wat voorspelbaar. Wel een beklemmende spanning

Overall naar mijn mening beter dan de meeste kijkers hier roepen.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

teleurstellende film (zeker als je de lovende woorden op deze site leest)

avatar van A*V

A*V

Ik vond het wel een aardige film. Keek wel lekker weg.
Alleen de manier waarop de hoofdpersoon door die maniak te pakken werd genomen... op die brug. Toen had ik zoiets van... wat slecht. Ik bedoel ze gaat serieus weer terug in die auto zonder even te denken van... heh kom laat ik eens kijken of er niemand achterin is gaan zitten. Maar nee hoor ze gaat gewoon doodleuk in de auto zitten, terwijl ze weet dat die persoon in de buurt is want die stem klonk immers over de radio en kon precies vertellen waar ze zich bevond, en dan komt de slechterik te voorschijn en tadaa..... de FBI agent is gepakt. Nou hoe droevig is DAT... . Ze dacht ook niet van, kom laat ik maar op de brug blijven staan met mijn pistool.... misschien is dat de meer veiligere plek om op de back up te wachten dan in de auto, die onze techneut klaarblijkelijk helemaal onder controle heeft kwa elektriciteit,... maar nee. Klaarblijkelijk is het nogal moeilijk om helder te denken na een paar lange werkdagen........
Maar goed ze wordt dan toch gepakt... in haar eigen kelder gestopt (van alle plaatsen die hij kon verzinnen.... men wat slecht.... maar goed) en weet dan toch op miraculeuze manier te ontsnappen na een tijd lang heen en weer te zwaaien... ,onder het strengtoeziende oog van de kidnapper, grijpt een pijp vast en vanaf dat moment ging alles zo snel dat voor ik het wist de dader met 23 kogelgaten tegen de muur aan ligt en zij weer veilig is van de, door de kidnapper in elkaar gezette, boobytrap. Dat moet ik haar nageven, na een aantal dagen hard gewerkt te hebben heeft ze dat toch netjes klaargespeeld... ja ze kijkt toch goed naar haar omgeving en ziet de mogelijkheden ervan. Daarvoor heeft ze haar FBI badge dan wel weer verdient... dat van die auto moet dan wel een klein slippertje geweest zijn...........

Ook jammer vond ik dat het voor de kijker al vrij snel bekend was wie nou de dader was. Neemt toch een soort van spannigselement weg.
Eigenlijk als ik er nu zo over nadenk vind ik allemaal wel heel onwaarschijnlijk wat er allemaal gebeurd. Maar het verhaal op zich vind ik wel leuk. Een moordenaar die ervoor zorgt dat andere mensen, gewild of ongewild, de daadwerkelijke dader zijn van een moord. Doet me een beetje denken aan Saw, waar de badguy ook manieren verzint zodat de slachtoffers zichzelf van kant maken. Ik denk dat als dit in werkelijkheid zou gebeuren, dat mensen uit nieuwsgierigheid, wel degelijk de site aan zouden klikken en daarmee dus zichzelf een moord in schoenen schuiven.
Toch nog maar 3***

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goede en spannende thriller. Horror is het niet echt, alleen omdat het bij vlagen erg grof en beklemmend is. Wat erg goed is aan de film, is de spanning opbouw. Heel voorzichtig, de ene moord naar de andere, de een nog groffer dan de ander. Helaas weet de kijker al gauw wie de dader is. Jammer!

Af en toe voorspelbaar. Maar ja, kijk er eens even overheen. Die momenten worden weer overschaduwd door de spanning en het hele goede acteerwerk.

Ik denk ook dat hier een stukje realisme aan vast zit. Misschien wel veel realisme. Denk maar eens na, iedereen kan zoiets doen, als je weet hoe het moet.

Conclusie: Een spannende thriller, met af en toe voorspelbaarheid, maar hele goed acteerwerk.

Dik verdiende 4 sterren. En dan ben ik nog gierig met mijn score.

avatar van whimp

whimp

Desondanks de plotholes en alle kritiek, de film is spannende en kijkt lekker weg, je kan ook een film kijken waar geen speld tussen te krijgen is maar erg saai is. Naast bovengenoemde plotholes vind ik het ook vaag dat de dader juist de cybercrime afdeling van de fbi mede verantwoordelijk houd terwijl zijn aanklacht juist tegen de mensheid was, daar loopt het ook even mank. De aanklacht op zich is ook fout, hoe meer mensen kijken, hoe zieker de maatschapij is? Nou ja, daar is het ook ene film en horror voor. Heb me wel vermaakt, 3,5*. Om een vergelijking te trekken, als je een film over weerwolven, vampieren en andere monsters gaat kijken laat me dan iets verklappen, die bestaan ook niet. dus waarom zou deze horror dan zoveel realistischer moeten zijn?

avatar van mishad

mishad

Gregory Hoblit heeft best een paar vrij aardige films op zijn CV staan. Ik noem een 'Primal Fear', een 'Frequency' en een 'Fracture', maar met 'Untraceable' gaat het toch echt helemaal mis. Dat ligt niet helemaal aan Gregory, maar wel aan een verschrikkelijk slecht script die het midden houdt tussen een zeer zwak 'Saw'-afkooksel en een Postbus 51 spot, oftewel sadisme met een moreel sausje, bah... Maar dhr. Hoblit mag wel verantwoordelijk gehouden worden voor het feit dat hij dit tenenkromend slechte script überhaupt verfilmd heeft. Daar komt nog bij dat 'Untraceable er echt niet uit ziet, lang geleden dat ik zulke 'lelijk filmerij' gezien heb. Nee Diane Lane, je bent een schitterende vrouw, maar je hebt het weer voor elkaar om in één van de beroerdste films van het jaar te zitten...

avatar van vwtune

vwtune

Twijfel tussen een 3 en een 3,5....

Geef hem het voordeel van de twijfel.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Vermakelijke film die soms net even te ongeloofwaardig is........voor diegenen die hem gezien hebben...de auto op de brug.......eeeeehhhhh, duuuuhuh.

Maar goed, best leuk om een keer te zien, het sadisme is wel vermakelijk en je wilt gewoon dat de zieke schurk het loodje gaat leggen.

avatar van tal1b

tal1b

mishad schreef:

hmm komt niet in de buurt van saw in mijn mening, dit is heel wat anders, meer in de trend van seven d8 ik zo...

zeer goed vormgegeven deze film, goeie thriller, aanrader!

avatar van Lee72

Lee72

Leuke onderhoudende en spannende film. Origineel verhaal van deze tijd met wel een flink aantal cliche's. Een aantal dingen kloppen niet helemaal, maar voor de rest zit je redelijk aan je tv gekluisterd. Geen topper, maar wel goed te doen.

avatar van Brouwer

Brouwer

zeer goed idee achter de film, maar slecht uitgewerkt!

avatar van *Joly*

*Joly*

Ik dacht al waarom gaat me muis niet van die filmposter weg:P BTW de film is niet echt een boeiende film helaas..

avatar van _dangerous_

en toch durf je 3 te geven

jep

avatar van Raffael77

Raffael77

De film is prima te doen. Leuk gedaan en dat toch wel met enige rust. De spanning bouwt wel op maar niet echt een super climax.

avatar van wesleybond

wesleybond

Redelijk goede film.

De meeste plotwendingen zijn echter iets te doorzichtig en sommige keuzes van spelers zijn niet realistisch.

Al met al toch 3 sterren.

avatar van paradis

paradis

Aardige film die redelijk onderhoudend is. Een kleine 3* voor deze film.

avatar van ken1976

ken1976

Een film met een goed verhaal! De vergelijking met Saw kan ik wel begrijpen omdat de sadistische executies van de slachtoffers in die trend worden neergezet.

Ik vond persoonlijk dat de film de spanning lekker opbouwt en de acteurs doen het zeker goed. ik heb me geen moment verveelt en de film kijkt heel lekker weg.

pluspunten:

- het verhaal zit goed in elkaar

- diane lane draagt de film goed

- het gore heeft ook zijn deeltje bijgestaan

minpunten :

- vond het jammer dat je halverwege de film al weet wie de dader is maar dat haalt niet weg dat nog spannend blijft.

4 sterren van mij

DwazeHarry

Ja hoor en zoals verwacht blijft de hoofdpersoon weer leven, Wanneer verassen ze me is een keertje dat Rambo ineens in beeld komt ofzo!!!!

raar

vreemd zelfs

avatar van otherfool

otherfool

Een nieuwe invalshoek, hetzelfde stramien. Thrillertje by the numbers inclusief joviale collega, gepijnigde collega, thuissituatie met dramatisch verleden, you name it. Professioneel gemaakt, maar weinig spannend en intens. De kritiek op de if it bleeds it leads mentaliteit van pers & blog was aardig bedacht, maar sneeuwt uiteindelijk onder in de zoveelste gestandaardiseerde scene.

2,5*.

avatar van hellspawn666

hellspawn666

vond m erg goed.....blijft boeien.

goed gespeeld en een goed verhaal.

staat net ff onder "saw" maar een goeie plek in mijn triller lijst.

avatar van Serjosja

Serjosja

goede c-film

avatar van Waku

Waku

Beetje voorspelbare toch wel redelijk vermakelijke thriller.

avatar van march233

march233

leuke spannende thriller. Ja inderdaad heeft iets weg van SAW. maar ziet dan niemand de vergelijkenis met "FEET" http://www.moviemeter.nl/film/35449 en misschien hannibal.... kortom een goeie serial killer movie

avatar van Martijnnn

Martijnnn

march233 schreef:

Voeten?

avatar van ElZappo

ElZappo

Aardige film. Kijkt lekker weg. Serial killer film in een modern jasje.

Een aantal mensen vinden het een minpuntje dat ze op de brug in de auto gaat zitten. Eens dat dit een domme zet was ... maar vreemder vind ik het volgende: Waarom verlaat ze uberhaubt haar motel kamer en hoe wist de moordenaar dat ze de route over de brug zou nemen?? Glazen bol???