Laat ik nou net een zwak voor de 80ties hebben..
Verder redelijk met voorgaand commentaar eens, al ken ik de film wel een hoger cijfer toe. De film weet niet echt wat het wil zijn, waardoor de mengelmoes van genres nooit echt uit de verf komt. En Pierce Brosnan's nep accent is inderdaad vreselijk, maar dat zijn dan ook de twee belangrijkste minpunten. Uitgezonderd misschien het gebrek aan spanning; hier laat de regisseur een kans liggen.
Want met de opzet en het verhaal is niets mis: dit is eens een keer geen 13-in-een-dozijn bovennatuurlijk verhaaltje, maar een goede poging iets origineels te brengen. De moderne stadsnomaden, gebaseerd op een eskimo mythe, zijn best freaky. De vertelstructuur, over een hoofdpersoon die dankzij hallucinaties een ander zijn laatste dagen "nabeleefd" en uiteindelijk in dezelfde misère belandt, spreekt aan.
Het algehele vervreemdende sfeertje intrigeert. Vaak erg dromerig, afgewisseld met rauwere scenes en jaren '80 rock. Veel wordt er niet verklaard, al is het weliswaar sterke einde niet heel verrassend. Jammer dat de film niet constant genoeg is, waardoor je als kijker te vaak uit het verhaal wordt gehaald. Hier had iets meer ingezeten, want nu blijft het hangen op slechts een voldoende. 3***