• 8.843.315 stemmen

Geregisseerd door: Robert Hamer

Met onder meer: John Mills, Eva Bergh en Elizabeth Sellars

Plot The Long Memory

"To kiss or to kill?"

Phillip Davidson wordt ten onrechte tot 12 jaar veroordeeld voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Wanneer hij vrij komt, zweert hij wraak te nemen op de mensen die een valse getuigenis tegen hem hebben afgelegd. Als hij op de plaats van de moord aanwijzingen zoekt om deze mensen te achterhalen, komt hij er achter dat degene die hij vermoord zou hebben nog leeft. Hij probeert ze te achterhalen, maar hoe verder hij komt, des te meer hij gaat twijfelen.

logo tmdbimage

avatar van Mescaline

Mescaline

Deze film per toeval tegen gekomen toen ik een website aan het bekijken was met jaren 50 film posters. De poster vond ik zo gaaf dat ik gelijk maar even de film heb bekeken. Het gaat over een hele andere filmposter dan hier op MM en in mijn mening ook veel mooier.

Maar genoeg over de aantrekkelijke poster. The Long Memory was voor mij persoonlijk een film waar ik het eerste kwartier een beetje moest inkomen, maar dit komt misschien ook wel omdat ik al een tijdje geen film noirs meer heb bekeken.

John Mills zet zijn rol overtuigend genoeg neer, maar de rol van John McCallum stak er voor mij toch wel duidelijk boven uit. Een man die niks liever wilt dan de waarheid te achterhalen en zich door allerlei bochten wringt om zijn baan op een goede en rechtvaardige manier uit te voeren zonder daarbij ook maar een moment te over-acten, zijn rol kwam heel menselijk en echt over zonder enige twijfel.

Toch wel een groot minpunt en gelukkig 1 van de weinige is de rol van Eva Bergh, die eigenlijk vanaf het eerste moment al een stuk geforceerder en minder ervaren over komt als haar tegenspelers. Duidelijk uitgekozen voor haar uiterlijk want laten we eerlijk zijn, het is een mooie en zelfs schattige verschijning

Wat deze film zeer de moeite waard maakt is toch wel het acteertalent van de beide mannelijke hoofdrollen en de velen schots van de omgeving, ook vond ik deze film noir in vergelijking met velen andere niet echt traag en heeft het de tand des tijds redelijk goed overleefd.(In hoeverre een jaren 50 film dat kan overleven dan )

avatar van klara

klara

• 19626 stemmen

Best een goede film die zich in feite niet enkel toespitst op de hoofdrolspeler John Mills, maar ook

uiteindelijk op de gewetensvolle John McCallum, en beiden acteren uitstekend. Een sfeervolle film

ook met mooie beelden vooral van de desolate omgeving waar Mills zich schuil houdt, en waar

ook de alleszins bevredigende climax zich afspeelt.