• 9.374.112 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 28 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Planet 51

"Something strange is coming to their planet...Us!"

Op een planeet in de ruimte krijgt een familie de schrik van hun leven. Juist bij hen landt een vreemd ruimtevoertuig, met het opschrift "NASA", en blijkt de bestuurder één van die gevreesde wezens te zijn; een mens!

Capt. Charles 'Chuck' Baker (stemrol)

Skiff (stemrol)

Soldier Vesklin (stemrol)

Soldier Vernkot (stemrol)

avatar van BS

BS

Net de trailer zitten kijken en ik moet zeggen ... erg leuk !!

avatar van deTuinman

belchinees

Nog zo lang..

avatar van schram101

schram101

Wat een geniale trailer! Animaties zijn niet mijn favoriete genre maar deze ziet er erg komisch uit!

avatar van christian

christian

10 februari 2010

avatar van m1701

m1701

Erg leuke film, verhaal zelf is natuurlijk een beetje standaard
qua happy ending
Maar op zich is het toch aardig gedaan.
Grappen zijn ook erg leuk oa. op het moment dat de "aardebewoner" aankomt op hun planet en dan de amerikaanse vlag plant. Dan ziet hij dat er meerdere "wezens" zijn en loopt dan stiekem, zogenaamd "ongezien" weg
Karakters van de personen zijn ook leuk. Het robotje deed me een beetje aan Wall-E denken.

Maar zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Heeft wel veel weg van Shrek...

avatar van FillumGek

FillumGek

Valt toch tegen. Animaties zijn niet verkeerd, maar helaas is er een gebrek aan echt grappige personages en heb ik weinig kunnen lachen. Het verhaal heeft potentie, maar het feit dat de aliens in de film zich sowieso al als mensen gedragen maakt de komst van een echte mens naar hun planeet niet eens zo bijzonder meer.

avatar van benniebensco

benniebensco

Het was een aardige film maar niet meer dan dat.

Ik vond de humor slap en de levenswijze van de "aliens" iets te veel op die van de astronaut lijken.

Daar hadden ze iets creatiever over na kunnen denken.

Verder was het verhaal prettig om naar te kijken en waren de karakters leuk gekozen.

Ik vind het knap dat Ilion animatiestudio, in haar eerste geproduceerde film, dit eindresultaat neerzet.

Erg benieuwd naar de nieuwe in 2011 en volgens mij wordt het een studio om rekening mee te houden.

Ilion Animation Studio's onthoudt die naam.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

De rollen worden eens omgedraaid.

De mensen zijn nu de 'aliens', erg leuk concept en eerlijk gezegd levert het ook een leuke film op.

De stijl vind ik wel wat jammer, het werkt maar het gebrek aan detail is zonde. Vooral de personages zijn leeg.

Verder is het gemis van een écht grappig personage wel jammer, 1 die ook echt een aandeel heeft dan (Want het hondje was best geinig) Maar gelukkig zijn er ook nog een aardig stuk geslaagde grappen, best genoten dus.

Nu ik het bericht van benniebensco lees vind ik het alleen nog maar beter, eerste film van die studio? knap hoor, zeer geslaagd

Typische vermakelijk animatie film, 3.5*

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Inderdaad heel leuk concept, maar de humor kon mij helaas niet bekommeren. Met Bennie eens dat er bijna geen verschillen waren tussen de aliens en de mensen. Daarom 2,5*

avatar van Cheeky88

Cheeky88

waarom een amerikaanse astronaut? altijd die amerikanen met hun vlag. leuke vermakelijke film. 4.0*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eerste op de maan, daarom lijkt me.

avatar van MrLee

MrLee

Goede humor en lekker tempo. Prima vermaakt.

avatar van Angel25

Angel25

Standaard verhaal maar wel erg leuk in elkaar gezet. En ze hebben in mijn ogen ook de details erg leuk uitgewerkt. Die robot deed me eerst denken aan Wall E en ik dacht o nee he maar ze hebben hem erg leuk neergezet.Het hondje was ook echt geweldig.

avatar van RickZ

RickZ

Leuke animatie met subtiele grappen over alienplaneet bezocht door menselijke astronaut. Sommige humor is duidelijk bedoeld voor de volwassenen, met af en toe een leuke paradie op een bestaande film, bv op het einde dat die alien-hond in het ruimteschip meegaat .

avatar van Yugnav

Yugnav

Af en toe wel moeten glimlachen, maar duidelijk bedoeld voor een jonger publiek...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een prachtige animatie film is dit, de karakters zien er dan misschien wel niet heel goed uit maar voor de rest is het prachtig gemaakt . Vooral hebben ze goed op kleine details gelet, echt heel mooi gemaakt. Het verhaal op zich is ook best wel leuk. En zeker voor liefhebbers van animatie is dit het kijken echt wel waard. En na de aftiteling komt nog een klein stukje film,dus zet hem niet gelijk af maar wacht even dan krijg je nog een klein stukje te zien. Dikke 3 sterren

avatar van james_cameron

De zoveelste middelmatige animatiefilm die het maar niet wil lukken Pixar naar de kroon te steken. Qua animatie, kleurgebruik en stemmencast is het allemaal dik in orde, maar het verhaaltje wil maar niet van de grond komen en de personages zijn behoorlijk nietszeggend. De film kabbelt aangenaam door en er valt best wel wat te lachen (de humor is hier duidelijk op een meer volwassen publiek gericht), maar het is niet genoeg om de film boven het maaiveld uit te laten steken. Wel veel leuke verwijzingen naar bekende SF-films.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Voor een debuutfilm van een (nog) onbekende studio een alleraardigst animatie.

Begon sterk, zwakte naarmate de film vorderde wat af en werd tegen het einde weer leuk. Desondanks heel wat gelachen met deze film en animatie's kan ik me meestal wel mee vermaken.

Visueel in orde, stemmen in orde (alleen die van de mens (voor hun alien) af en toe wat irritant, maar kan ook aan het karakter liggen ) en muziek en geluiden ook in orde.

Wie ben ik dan om te klagen

avatar van luked45

luked45

Hartstikke leuke film.

Beetje Wall-E, mespuntje Shrek, maar het verhaal? Geweldig. Kom er maar op!

avatar van Akh.

Akh.

leuke film, vooral voor wat kleiner kinderen, heel stiekem vond ik hem ook erg leuk. vooral die humor. erg leuke film

avatar van Zinema

Best leuk.

En ondanks het uitermate voorspelbare verhaaltje kaant e.e.a. prettig weg.

De film is een beetje een parodie op en tegelijkertijd een ode aan de oude SF-monster movies uit de jaren 50. Gelukkig doorspekt met veel humor, waarbij een aantal grapjes ook echt lollig zijn.

Het robot-hondje is duidelijk geschoeid op de leest van Pixar, maar is desondanks minstens zo aandoenlijk als een Wall-E. Ook Cleese, die verbonden is aan Handmade, valt hier prima op zijn plek.

Jammer dat de muziek uitsluitend bestaat uit covers, had waarschijnlijk net dat kleine beetje verschil kunnen maken. Alhoewel, op planeet 51 kent men natuurlijk geen Gene Kelly of John Travolta.

De concurrentie met Pixar wordt telkens serieuzer.

Goed.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Aardige animatie om naar te kijken voor jong en oud met veel verwijzigingen naar bekende films.

avatar van Norma

Norma

Wel een erg geinige setting, buitenaardse wezens in een sixties-decor; de film ziet er dan ook lekker kleurig en gezellig uit.

Toch is dit gegeven niet ludiek genoeg om een complete film lang entertainend te zijn. Het verhaaltje is verder weinig origineel en hoewel de rollen zijn omgedraaid ontkom je niet aan de indruk dat je alles al tig keer in allerlei varianten hebt gezien.

Overigens wel een paar geinige verwijzingen naar andere films, maar ook dat is al wel vaker gedaan. N.a.v. de trailer leek het me grappiger dan het uiteindelijk allemaal bleek te zijn.

avatar van kanjertje

kanjertje

Hele leuke animatie.

Tof verhaal vanuit een heel ander oogpunt.

Grappig tot en met

avatar van Fietsband

Fietsband

Leuke film, maar ik heb weinig kunnen lachen. Maar het is zeker een aanrader voor de jongeren onder ons.