• 9.374.010 stemmen

Met onder meer: Monique van de Ven, Johan Leysen en Ottolien Boeschoten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 april 1990

Plot Romeo

Autobiografische debuutfilm van Rita Horst over echtpaar dat na zeven maanden zwangerschap ontdekt dat hun kind niet levensvatbaar is. Zij proberen elk op hun eigen manier hun verdriet te verwerken en raken daardoor steeds verder van elkaar geïsoleerd.

avatar van kalehein

kalehein

Nee, goede Nederlandse films zijn er inderdaad niet!
Ook dit is gewoon weer een prulwerk.

Het verhaal zou geweldig moeten zijn, maar het wordt gewoon niet goed verwoord.
nederlandse regisseurs hebben er een handje van om na 2 zinnen een scene af te breken en weer naar een volgende scene te gaan. Zo spring je cinematografisch van de hak op de tak, van de dokter, naar een avond-diner, naar een garage en weer naar een dokter. Binnen no-time is Romeo "geboren" en komen de frustraties aan de ene kant en het niet goed verwerken aan de andere kant.

Wij zitten nu ook midden in een zwangerschap, maar deze film kan me dus totaal niet bekoren.

avatar van Robi

Robi

Ik ben verbaasd hier te merken dat ik de film dus al eens gezien had. Ik dacht echt dat ik hem voor het eerst zag. Kennelijk was hij dus toch niet blijven hangen. Een zwangere vrouw en haar man krijgen te horen dat hun kindje niet levensvatbaar is. En dat moeten ze dus zien te verwerken. Niet echt een pakkend onderwerp voor me. Maar de film wordt wel erg mooi geacteerd door de hoofdrolspelers. En zo denk ik er dus nog ongeveer hetzelfde over als de vorige keer. Al geef ik hem nu wel een halve ster meer.