Sydney White (2007)
Geregisseerd door: Joe Nussbaum
Met onder meer: Amanda Bynes, Matt Long en Sara Paxton
Vanaf 1 maart op Netflix
Plot Sydney White
"Freshman year is no fairytale"
Een moderne versie van Sneeuwwitje. De film speelt zich af tussen studenten in hun eerste jaar op college. Rachel is de leidster van de Kappa Phi sociëteit en de nr. 1 op de 'hottie' ranglijst van de universiteitswebsite. Haar status wordt echter bedreigd door nieuwelinge Sydney White, een vriendelijke brunette die bovendien bij Rachels vriendje Blaine in de smaak valt.
Sydney White
Spanky
George
Demetria Rosemead 'Dinky' Hotchkiss
henkpsv
Gister vanuit mijn ziekenbed gekekeken in de ziekenboeg, geen topper, maar ook zeker niet slecht. De knipogen naar sneeuwitje vind ik wel leuk gedaan. Voor de rest een standaard feel-good movie.
Maar tot tegen stellling van G to the J is Amanda helemaal niet lelijk. Ze heeft niet een superbody(Al is haar lichaam toch best lekker(scene als ze der bene scheert
) Haar gezicht is echt haar pluspunt, die uitdrukkingen zijn prachtig en ze heeft een van de leukste gezichten die ik ken. in plaats van die standaard blondine hoofden.....
jumpstylemovie
Wat een heerlijke film. Ik ben van het mannelijk geslacht maar heb me erg vermaakt met deze ietwat wijven film. Het verhaal is best cliché maar kijk goed weg. En die Amanda Bynes is niet normaal knap
jimcarrey gek
Fryce
Gewoon een leuk filmpje, niet meer dan dat. Prima om een happy feeling op een suffe avond te creëren.
ChrisV
Redelijke film als je een film wilt kijken waarbij je niet teveel hoeft na te denken.
m1701
I Love Here
zij is echt geniaal.... manier van acteren echt super en dan haar gezichts uitdrukkingen echt super!!!
heb me echt super vermaakt
DVD-T
Een sprookje op een moderne manier vertelt. Opzich best een leuk gegeven, alleen de uitwerking wil het nog wel eens op stuk gaan. Dat is helaas ook het geval met Sydney White.
Zoals gezegd is het gegeven best leuk. Een populair meisje komt bij zeven nerds in een huis terecht en vanuit daar strijden zij tegen het onrecht wat hen wordt aangedaan. De film zit boordevol clichés die maar op blijven stapelen. Nergens eigenlijk iets vernieuwend gezien. Ook de meeste niet geslaagde grappen vallen onder vaak geziene momenten. Af en toe was het best genieten en kwamen er nog een paar leuke situaties en grappen voorbij. Voor de rest toch erg standaard. Amanda Bynes is het zoveelste tienersterretje wat films maakt en voegt dan ook niets toe met haar spel. Die nerds deden het wel erg leuk. Alleen wat overdreven in beeld gebracht. Die gast met dat handpoppetje
Koektrommel
Net iets zwakker dan een voldoende, maar omdat amanda zo lekker is: 2.5*
LotusBlossom
gewoon niet mijn smaak film
té cliché
té voorspelbaar
naar mijn smaak dan hé!
Edit: ik zag trouwens maar een paar aspecten van sneeuw witje, dus dat viel me klein beetje tegen
otherfool
Op de één of andere manier heb ik al die onzinfilmpjes met Bynes wel eens gezien, van 'What a girl wants' via 'Lovewrecked' naar 'She's the Man'. En nu kwam het vrouwtje met dit tussendoortje, tja en dan toch maar kijken he.
Sydney White grijpt gretig terug op 'Revenge of the Nerds', van nota bene een kwart eeuw eerder, en ik meende ook zeker een aantal typetjes van 'PCU' te herkennen. Nee, de originaliteitsprijs wint deze film zeker niet. Als dan ook nog eens het eerste gedeelte dodelijk vervelend is (op een 'Pledge This' achtige manier) dan vrees je als onschuldige kijker al snel het ergste.
Gelukkig wordt het iets beter als voornoemde typetjes op het toneel verschijnen, die zorgden toch wel voor wat milde glimlachjes. Een jongen met een handpop, nee het is niet alles, maar het is iets.
Rest van de film beslaat touwtjes knopen waarin werkelijk geen cliché wordt geschuwd. Verder nog erg vervelend dat meisje Bynes de 'losers' verbood hun leuke hobby's uit te oefenen omdat ze zo nodig naar de gym moesten... om er bij te horen?
1,5*.
flipflop
Waanzinnig cliche, maar best vermakelijk meidenfilmpje. Heb me er als jongen prima mee kunnen vermaken. Een aantal geslaagde grapjes en karakters. Ontstijgt het niveau van de standaard tienerfilm net aan.
juliegirlxoxo
Toffe film!Sommige dwergen kan je inderdaad terug vinden maar er zijn een paar die totaal niets gemeen hebben met de orgineele versie(Sneeuwwitje dus).
Verder opzich wel leuk
charmed one
een leuke film.
heb echt in een deuk gelegen.
amanda bynes speelt altijd heel grappig in films.
snoes92
Weer een leuke film met Amanda Bynes, moet altijd zo lachen om de gezichten die zij kan trekken!
TragieStar.*
Vanavond deze film bekijken, ben best benieuwd. Het heeft een toch wel hoge score.
mikey
Hoezo is dit een variant op sneeuwwitje?
edit na 20 minuten kijkplezier: een internetlijstje is de spiegel van toen voor ene meid genaamd witchburn.
Chattingforum
Het lijkt een beetje op Sneewitje. Dat is zeker. Want ze wordt geholpen door 7 mensen, vergiftigd door een heks en vervolgens tot leven gezoend. En ik vind dat helemaal geweldig. Deze film is hartstikke leuk:) Echt een tienerfilm:D Dus een 5:) Gewoon erg goede film.
TragieStar.*
Na 5 minuten van het begin gemist te hebben dankzij een uitlopend progamma op Rtl 4, en je raad het misschien al GTST. Wat een flut progamma is het eigenlijk ook
Het begon allemaal een beetje moeizaam en vooral moet ik altijd aan Amanda Bynes wennen, en volgens mij moet zij ook altijd even wennen. De ene keer is ze wel overtuigend en/of leuk de ander moment acteert ze vrij matig. Ook al is ze een prachtige meid.
Je word eigenlijk al meteen voorgesteld aan de gemene bitch Rachel, die ik soms wel kon wurgen natuurlijk, maar wel een leuke rol neerzette, en vind haar btw ook erg aangenaam om te zien.
Verder word het allemaal een beetje overdreven, en hier en daar ongeloofwaardig. Zat me eigenlijk te storen aan het hele Sneeuwwitje gebeuren dat niet echt gepast was in deze film vond ik ook al heet de film: Sydney White.
Ik heb amper gelachen en amper gehuild, maar het was wel een leuke zit om een keer te bekijken. Snap niet dat deze film een hogere beoordeling krijgt dan normale films met soortgelijk verhaal, vond het nergens origineel of grappig of echt zielig zoals ik al aangegegeven heb, ook het neppe straalt ervan af. Kon me gewoon niet goed plaatsen in de film. Ik stoorde me alleen maar aan de vooroverdelen, de voorspelbaarheid, de zelfde dingen zoals ik andere meidenfilms ook gebeuren.
Dat kennen we nu wel, je weet toch wel hoe het afloopt. Maar dat is nog niet eens het ergste, ik kan me best voor een film geven ook al weet ik het einde al, hier ontbrak dat volledig.
Verder wel vermaakt hoor, voor 1 keer. En ik zou het gewoon een keer zien want zo slecht is deze film nou ook weer niet maar verwacht niet veel.
Ik heb betere films gezien van het zelfde genre daarom krijgt deze een lagere beoordeling en geen 1* omdat de film ook zo haar uitstraling heeft.
Dk2008
Het is toch vooral een "jonge-meiden-onder-elkaar film". Eerder ook een film voor vooral een jonger publiek. Het acteerwerk is vaak overdreven en gemaakt. Zal ook wel een beetje met de leeftijd van de cast te maken hebben. Bij een blik op de leeftijden echter, zijn die vaak toch wel iets hoger dan dat wat ze uitstralen in de film. Veelal van die tutjes en vooral de jongens waren lekker puberaal bezig. Sara Pixton deed me verder nogal vaak aan Reese Witherspoon denken.
Begrijp eerlijk gezegd niet goed waarom ik deze film gekeken heb. Zal wel vanwege het verhaal zijn. Als variant op het Sneeuwwitje-verhaal is deze toch redelijk gemaakt. De publieke vernedering vond ik wat ver gezocht. Dat iedereen het maar accepteert. Was dit tijdens een onderling gesprek gebeurd was het veel overtuigender geweest. Eerste helf is sterker dan het tweede deel. Maar over het algemeen geldt, soms komisch, vaak ook niet. Nogal wisselende film maar voor een keer is het goed te doen. Krappe 3.0.
DragQueen
Aardige komedie, die wat leuke momenten kent. maar nergens boven de middelmaat uitsteekt. verder is het verhaaltje leuk bedacht, en speelt bynes een grappige hoofdrol. 2,5 ster.
lotteke_ik
Hele grappige film. Wel wat voorspelbaar. Maar ondanks dat vond ik het toch leuk, leuk verhaal ook.
Watcherd
Leuke film! Vooral door Amanda Bynes, wat een leuke meid is dat. De andere typetjes waren ook erg grappig, ik heb me goed vermaakt. Goede boodschap ook die erin zit.
Aardige "college-movie" met een charmante Bynes, een lekkere bitch Paxton en een hoop dorkies die het scherm vullen. De film neemt het ook niet zo nauw met de clichés, wat soms wel ergerlijk is. Aan de andere kant speelt het ook een beetje met alle clichés, waardoor de film dragelijk blijft om te kijken.
Ondanks dat ik nergens verrast ben heb ik me prima met de film vermaakt, misschien dat ik een andere bui de film wel lager had gewaardeerd.
jazzzz
Heb vanavond 2 films gekeken, deze en Easy A.. Heb naar hetzelfde meisje zitten kijken en kom daar nu pas achter... Raarrrr
Wyverex
Ik heb goed kunnen lachen met die film. Al bij al een van de betere in het chichi-(bij gebrek aan een betere uitdrukking
)genre. Ik moet wel toegeven dat als Sydney lacht, ze verdacht goed op Snooky lijkt van Jersey Shore.
daxclusive
Leuke komedie van Amanda Bynes.
Sowieso toch wel prima actrice die gemaakt is voor komedie-rolletjes.
Slam_Duck
Typische tiener komedie film die wel eens leuk eens om te zien. Knappe actrice maar vond dat ze het hier niet al te fantastische deed, vooral bij de wat droeverige stukken was het niet echt overtuigend. 2,5*

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Forever My Girl
Romantiek / Drama, 2018

Kit Kittredge: An American Girl
Komedie / Familie, 2008
collegeromantieksororityleerlingsnow whiteyoung adultmodern fairy tale