• 9.372.714 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Mike Birbiglia

Met onder meer: Keegan-Michael Key, Gillian Jacobs en Mike Birbiglia

Plot Don't Think Twice

"The spotlight's not for everyone."

Een improvisatie-theatergroep uit New York verliest het huurrecht van hun theater. Tegelijkertijd krijgt één van de leden te horen dat hij mee mag doen aan een van de grootste sketch-comedyshows op televisie. Als de andere leden zich vervolgens beginnen te beseffen dat niet iedereen het zo ver zal schoppen, komt hun vriendschap flink onder druk te staan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Biosguru

Biosguru

Uitstekend voorspelbaar vermaak. Ik begrijp de lage waardering hier niet zo. Natuurlijk is het allemaal al wel eens eerder gedaan. Maar het tempo is prima de grappen zijn leuk en de casting is dusdanig dat het mij boeide. Over een week vergeten, maar een prima 90 miuten mee vermaakt.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een 100% acteursfilm over een theatergroep die dreigt te desintegreren wanneer een van de leden doorbreekt naar een volgend echelon in de theaterwereld, iets waar welk lid van de groep van droomt. Het realistisch overkomend verhaal kent een aantal intermezzo’s in de vorm van geïmproviseerde sketches, kleine pareltjes die het beste deel van de film vormen. Een onderhoudende film over de doorgaans onderbelichte zijde van het artiestenleven.

avatar van coumi

coumi

Klein maar fijn. Zal de grote massa niet aanspreken, typische productie voor in het filmhuis, en hoewel dat in mijn persoonlijke beleving zeker niet altijd een aanbeveling is, vond ik deze goed te doen. Rustig verteld verhaal wat aan de oppervlakte gaat over een op improvisatie werkende theatergroep, maar in bredere zin ook wat positiefs te zeggen heeft over werkrelaties, samenwerking en hoe er mee te dealen als er op die gebieden een kink in de kabel komt. Oogt allemaal redelijk levensecht, soms zelfs als een documentaire, maar het is vooral een verademing om eens een keer te zien dat het plotseling maken van andere keuzes niet automatisch hoeft te leiden tot ruzie, conflicten en pijnlijk afscheid nemen. Respect staat uiteindelijk voorop bij de personages in Don't Think Twice en respect is ook wat ik voel voor de makers dezes.

avatar van scorsese

Goeie film over een improvisatie-theatergroep die in de problemen raakt als hun theater wordt gesloten. Ondanks dat de film over een improvisatie-theatergroep gaat, valt er weinig te lachen. Maar de film is dan ook niet direct een komedie. De dynamiek van de groep zowel on- als off-stage komt uitstekend naar voren hier. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Goed geacteerde dramafilm die minder met komedie te maken heeft dan je vooraf zou denken. De persoonlijke situaties tussen de personages krijgen namelijk voorrang en die zijn verre van komisch. De castleden doen het leuk als ze met elkaar op het podium staan en weten zich goed raad met de improvisaties, maar kunnen niet verhullen dat ze als personages niet heel boeiend of vernieuwend voor de dag komen. Hierdoor brengt regisseur en acteur Mike Birbiglia weinig vernieuwing en dat levert geen al te bijzonder eindresultaat op. Dankzij een redelijk directe aanpak en het overtuigende acteerwerk krijgt Don't Think Twice nog een aantal bonuspunten.