• 8.710.041 stemmen

Hijos de la Guerra (2007)

Documentaire | 90 minuten

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Hijos de la Guerra

"The Birth of the Mara Salvatrucha - aka MS-13 - the World's Most Violent Street Gang"

Documentaire over het ontstaan, functioneren en bestrijden van de Mara Salvatrucha, algemeen beschouwd als de gevaarlijkste gang van de Verenigde Staten en Centraal-Amerika. De wortels van de Mara Salvatrucha, ook bekend als MS13, liggen in de oorlog in El Salvador. Dat vertellen de oprichters van de bende, inmiddels respectabele gezinshoofden. Interviews met oud-leden, deskundigen en crimininaliteitsbestrijders zijn doorsneden met archiefmateriaal en recente opnames van bendeactiviteiten. 'Hijos de la Guerra' schetst een een complexe situatie rond de snelst groeiende gang van Noord- en Midden-Amerika die inmiddels zo'n 100.000 leden heeft. De Amerikaanse en Salvadoraanse regering pakken de bende hard aan. Die benadering (Plan Súper Duro Mano) werkt averechts.

logo tmdbimage

N811

Waar is deze te krijgen, kan hem maar niet vinden.

avatar van Mug

Mug

Zal in januari 2008 te zien zijn in een handjevol filmzalen. Meer informatie, zie hier.

avatar van starbright boy

• 20895 berichten

Laatst een reportage over dit probleem gezien. Daarin was onder andere te zien hoe de VS met haar beleid (het terugsturen van illegalen in bendes naar hun land van herkomst in Midden-Amerika) onbedoeld de bendeproblemen exporteerde en explosief liet groeien. Inmiddels is het probleem met deze Latijns Amerikaanse bendes groter en complexer dan de problemen met de traditionele zwarte bendes.

Nou ja, er zijn sinds de jaren '70 al talloze Latijns-Amerikaanse bendes in L.A.

(MS-13 natuurlijk de allerberuchtste).

avatar van starbright boy

• 20895 berichten

Dat weet ik, maar ze werden, in elk geval door aandacht tot voor kort overvleugeld door Crips en Bloods en dergelijke. In die zin was die reportage wel een eye-opener.

N811

Latino bendes waren volgens mij altijd al een groter probleem dan zwarte bendes.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1908 stemmen

Zondag 1500 uur te zien in Kriterion, Amsterdam met een debat achteraf. Ik ben er (waarschijnlijk) bij!

N811

hoe zou ik hieraan kunnen komen?

starbright boy schreef:

En door mexicaanse bendes. De mensen van ms-13 kwamen overal uit latijns america behalve mexico. (in het begin, misschien ligt het nu anders).

Een groot gedeelte kwam ook uit el savador.