• 9.113.579 stemmen

Nummer 14 Johan Cruijff (1973)

Documentaire / Biografie | 90 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Maarten de Vos

Met onder meer: Johan Cruijff

Gesproken taal: Nederlands

Plot Nummer 14 Johan Cruijff

Documentaire over het leven van Johan Cruijff. Geproduceerd door schoonvader en toenmalig zaakwaarnemer van Cruijff Cor Coster. Johan Cruijff vertelt over zijn voetbalcarrière bij Ajax, aan de hand van archiefbeelden van wedstrijdfragmenten en trainingen uit 1972. Onder begeleiding van muziek van Tonny Eyk vertoont Cruijff zijn voetbalkunsten.

logo tmdbimage

avatar van The Oceanic Six

Ik heb toch best wel erg genoten van deze documentaire. Nou ben ik Ajacied en Cruijff aanhanger, dus wat is er mooier dan beelden te zien van Cruijff in de gouden periode van Ajax in de jaren 70? Prachtig om bijvoorbeeld de 3 Europa Cup 1 finales die Ajax op rij won weer voorbij te zien komen. Zulke beelden vervelen nooit. Helemaal niet omdat ze nu uit perspectief van Cruijff uit tijdens die wedstrijden zijn gefilmd. De slowmotion beelden van Cruijff zijn ook echt prachtig!

Schitterend om zo dicht op alles te zitten. Je ziet ze trainen, voetballen, maar ook buiten het veld. Cruijff was en is uniek, als speler en als persoonlijkheid. In de docu komen geen bijzondere dingen voorbij, maar ik vond het bijvoorbeeld wel leuk om Cruijff zijn moeder aan het woord te hebben. Ook de jonge Cruijff zelf had een aantal leuke uitspraken. Wel jammer was het wat suffe achtergrondmelodietje bij de beelden, maar je kan niet alles hebben. Aanrader!

Alsnog de originele poster geplaatst!

avatar van frolunda

frolunda

Mooie documentaire die nu vooral een gevoel van weemoed en nostalgie oproept.De vertragende beelden met bijbehorende muziek zagen er prachtig uit en verder valt op dat het er bij Ajax in die tijd relaxed aan toe ging (of lijkt dat maar zo?).Ook grappig dat bijna elke speler een ander trainingspak aan had in die tijd.Goed en ter gelijkertijd een mooi tijdsbeeld.

avatar van jordandejong

jordandejong

Ja ja, diepzinnige uitspraken van Johan. ''Het meest wat mij bij een bal interesseert dat is wat je er allemaal mee kunt doen''. En dan ook met een doodserieuze kop alsof hij een nieuwe evolutietheorie aan het ontrafelen is.

Ik vraag me af wie het een goed idee vond jaren '70 softpornomuziek onder de verrichtingen van Jopie te monteren.

avatar van Zandadder

Zandadder

kos schreef:

Volgens mij komt die muziek ook voor in de film Schatjes! Bij de befaamde douche-scene.

Maar dat weet ik niet zeker.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Ik heb deze film na het trieste bericht van vanmidag maar weer eens opgezet, een prachtige docu over een stukje uit het leven van Jopie Cruijff.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is idd een hele mooie docu met de oude opnames uit zijn glorie tijd.

Ik ben oer-Feyenoorder maar ook ik heb deze film in de collectie(dvd-uitgave 2005). Als voetballiefhebber kun je gewoon niet om Cruijf heen, welke club je ook support.