Genre: Fantasy / Romantiek
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Richard Dreyfuss, Holly Hunter en John Goodman
Releasedatum: 6 april 1990
Plot Always
"They couldn't hear him. They couldn't see him. But he was there when they needed him... Even after he was gone."
Pete Sandlich (Dreyfuss) is een legendarische piloot die bosbranden bestrijdt samen met zijn goede vriend Al (Goodman). Op een dag slaat het noodlot toe en komt Pete om het leven. Hij komt terug als engel en moet zijn vriendin (Hunter) helpen haar leven weer op gang te krijgen. Dit is echter moeilijker dan het lijkt, want Pete wil nog helemaal niet accepteren dat hij er niet meer is.
Pete Sandich
Powerhouse
Nails
Don
Blindfold
Een hele mooie film (snif), die volgens mij nooit echt goed is doorgebroken.
neo
goeie film met een goeie rol van dreyfuss.
jammer dat dreyfuss nooit echt bekend is geworden bij het grote publiek.
You_bastard
Het is misschien omdat ik sentimentele films niet leuk vind en daarom krijgt deze film van mij maar 2 sterren.
Blindfold
Da's wel erg cru. Hij was ook best grappig (met John Goodman enzo).
Jordy
paar mooie scenes, paar mooie momenten, paar grappige stukjes maar het brave, zoetsappige toontje verpestte de film voor me. Vond 'm af en toe ook erg saai. 2 sterren
Eva
Doorgaans ondergesneeuwd in het ouvre van Spielberg. Onderschat, want beter dan veel van zijn latere werk.
GerwinF
Erg mooie film, Dreyfuss speelt hier op zn best.
lorelei
Jammer?
Ik vind Dreyfuss echt een goeie acteur. Hij leeft zich echt altijd in in zijn rol.
Always vond ik een mooie film.
FisherKing
Mee eens Lorelei!!gelukkig heb je nog wel hersens
empirekees
Ik had het gevoel dat de film op en neer ging, dan goed, dan weer minder, soort achtbaan, maar alles was wat te zoet, en sommige scenes waren wat te lang.
Hij is technisch wel aardig gefilmt, vooral de vliegtuig scenes.
timmermans
Een emotionele prent - prachtige fotografie - Spielberg in topvorm
Dit is een remake van een oudere prent.
Dreyfus praat met een Engel, en keert terug op aarde om inspiratie te geven aan de levenden.
Prachtrol van Holly Hunter, die uiteindelijk terecht komt bij de mensen waar ze echt van houdt.
Schitterende film
RRT
Vond deze film moeizaam op gang komen, maar na een half uurtje werd 't beter. Zaten verder mooie beelden in van de brandbestrijding met de vliegtuigen. Toch wel dikke voldoende. 3,5*
Toegegeven, Always behoort niet tot Spielberg's beste werk, maar toch is de film goed te genieten. In de herkansing vond ik hem niet beter of slechter dan toen hij uitkwam in 1989. Visueel staat het geheel nog steeds als een huis en de vertolkingen zijn prima. Bepaalde over-geromantiseerde scenes werken minder, net zoals een aantal flauwe grappen. Een aantal dingen vielen me nu op die me eerder ontgingen, zoals de Star Wars-geluiden van de vliegtuigen (zelfde geluidsontwerper- Ben Burtt). Ook zit er een herhaling in van een beroemde dialoog ("I love you..." "I know...") uit The Empire Strikes Back. Ook grappig is dat toekomstig CSI-ster Marg Helgenberger hier scenes deelt met akteur Brad Johnson, net zoals in een paar afleveringen van die serie.
otherfool
Prachtige, emotionele, beetje (onterecht!) vergeten film van Spielberg die de emoties precies goed serveert. Dreyfuss en Hunter zijn goed, maar Goodman steelt de show met zijn komische rol. Een aanrader!
4*.
RookWorstje
4*.
matthijs_013
Wat betekent dat?
Dat hij het er niet mee eens is.
Waku
Misschien iets te sentimentele maar zeker een "warme"
film..zakdoeken bij de hand.
Mac Hammer Fan
Persoonlijk hou ik van sentimentele romantische films, zeker ook met een mix van fantasy, maar hier heeft het verhaal mij niet aangegrepen. Alleen het einde vond ik op niveau. De rest van de tijd heb ik teveel naar mijn uurwerk gekeken...
Dreyffus is een goed acteur, maar kan voor mij de film niet redden. Veel van Spieilberg 's ander werk komt bij mij overtuigender over.
Het einige pluspunt vind ik de symboliek die achter het verhaal steekt, dat je wanneer je een dierbare persoon verliest, je jezelf van hem of haar moet kunnen losmaken.
Voor mij is ALWAYS een mislukte (maar niet antipathieke) prent. *2*
SnakeDoc
Ik vind het erg sneu, maar ik moet deze film een 1 geven. Vond er totaaaaal niks aan.
Heb me eigenlijk gelijk aan het begin al geergerd aan het verhaal.
Vooral de Fantasy / Romantiek mix doet me niks.
Heb de film na een uurtje maar stop gezet.
Niet aan mij besteed!
omnie
dreyfuss in een film is goed goede acteur leuk om naar te kijken
de film heeft goede momenten de humor is wel leuk. Romanties gezien wat minder
Anjin
Heb me eigenlijk gelijk aan het begin al geergerd aan het verhaal.
Vooral de Fantasy / Romantiek mix doet me niks.
Heb de film na een uurtje maar stop gezet.
Niet aan mij besteed!
Maar wel Big Fish in je top 10
AnthonyG.
De openingsscene met die catalina die water komt opnemen is prachtig.

The Children's Hour
Drama, 1961