• 9.376.689 stemmen

¿Bin Ich Schön? (1998)

Komedie / Drama | 117 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titels: Bin Ich Schön? / Am I Beautiful?

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Doris Dörrie

Met onder meer: Marie Zielcke, Franka Potente en Joachim Król

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 8 juni 2000

Plot ¿Bin Ich Schön?

Verschillende personages worstelen zich door het leven, op zoek naar geluk. Allen zijn onzeker over liefde en verlangens en allen zouden liever iemand anders zijn. Franziska trouwt, maar ex-vriend Klaus blijft bellen, Herbert bedriegt Unna, die jeugdvriend David weer opzoekt en Rita doet haar best manlief te bevredigen vóór de winkel sluit, ze wil een pratende kasjmier-trui kopen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Zag van deze film de trailer op (volgens mij) de videoband van Beautiful People, en het lijkt me een uitermate leuke film. Helaas weer 's niet te huur bij geen een van m'n lokale videotheken...

Yak

Ben er heel benieuwd naar, want op het ouwe Telebyte-forum was iedereen werkelijk idolaat over deze film.

Thematiek van de film doet me een beetje aan Robert Altman's 'Short Cuts' denken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Haha... Ik wilde net over Magnolia en Happiness beginnen!

Ik dacht, laten we het eens een keer niet over die twee titels hebben.

FisherKing

aha Doris Dörrie: Die heeft nog meer aardige films gemaakt !

Schitterend! Origineel verhaal, met veel interessante karakters.

Een soort Duitse Short Cuts, maar met iets meer diepgang.

Mooi camerawerk van de Nederlander Theo Bierkens en sterke dialogen.

Prachtig, prachtig en nog eens prachtig! 4,5*

dus maar snel kopen/huren

dus maar snel kopen/huren

Precies

Het is een grote schande dat deze film nog maar drie stemmen heeft!

had jij hem gehuurd ?

Jah, van de OB in Den Haag

FisherKing

MEESTERWERK van Doris Dörrie.

Diepgaande film in een hele mooie setting.

Regie, Fotografie en scenario werkelijk grandioos. Top van de Duitse cast. !!!

heel klein minpuntje zijn de vele karakters waarvan sommige jammer genoeg niet meer terugkomen. Maar verder 117 minuten gigantisch genoten... Wil hem snel weer herzien.. Filosofisch en de humor !!!

wat mannen en vrouwen tussen/met elkaar doen. " vroeger had ie zo'n mooi haar "

FisherKing

Ik snap er overigens niks van dat ik van deze film nooit gehoord heb (behalve hier op de site dan). Is ie wel in Nederland in de bioscoop geweest ?

Supertip van Yak en kappeuter ! thx

FisherKing

Toch maar weer een keer de video gehuurd

Yak

Moest ik ook maar weer es doen

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Dankzij d3e grote MM uitwisselservice heb ik deze film ook kunnen zien.

Hele poetische beelden, goed geacteerd. Enige minpunt vind ik dat niet alle verhaallijnen even sterk worden uitgewerkt.

Ik zit nog met 1 vraag: wie is die oude vrouw in de rolstoel???

FisherKing

Oud worden is klote”, zegt de getrouwde en vermoeide Unna tegen één van haar dochters. De maitresse van haar echtgenoot heeft zich de polsen doorgesneden en nu rest de overjarige Casanova de huwelijkssleur zonder buitenechtelijk speelgoed. Deze film bevat een bonte slinger ontmoetingen tussen bijzonder gewone en gewone bijzondere mensen, zoals een bruid die hevig twijfelt aan haar aanstaande huwelijk, een zakenman met een fetisj voor billenkoek en een al te vroeg in het leven gestrande hippie. Oud en jong, mooi en minder mooi; alle personages zijn, net als Unna, op zoek naar geluk en slaan zich zo goed en zo kwaad als dat gaat door hun bestaan. Bin Ich Schön gaat over de droom om iemand anders te kunnen zijn, de wens om uit je eigen huid te stappen en opnieuw te beginnen.

avatar van renske

renske

¿Hoezo dat Spaanse vraagteken? ¿Is Dörrie een Spaanse regisseur of iets dergelijks? ¿Eisje van Spaanse financierders? ¡Verlicht mijn nieuwsgierigheid!

De film speelt zich grotendeels/geheel af in een warm buitenland. De personages zijn namelijk op vakantie. Of het Spanje was weet ik niet, maar die tekens gebruiken ze dan zeker ook in andere Spaanstalige landen ?

Dit is de verklaring die ik kan bedenken, ik denk dat 't hier mee te maken heeft.

avatar van renske

renske

Ja, die tekens gebruiken ze in het Spaans. Ik kan mij voorstellen dat ze ze ook gebruiken in het Catalaans maar daar kan iemand anders wellicht duidelijkheid over verschaffen.

¿En waarom staat het omgekeerde vraagteken niet op het affiche?

kappeuter schreef:

De film speelt dus in Spanje zich grotendeels af; Ze woonden daar tijdelijk of waren op doorreis of vierden daar vakantie.

Toch komt de leuke sfeer ook uit Duitsland.

Gewoonweg een indrukwekkende film.

avatar van 93.9

93.9

Op een onbewoond eiland met een dvd-speler en alleen deze film is dit een meesterwerk...

Maar thuis met heeeeel veel goede dvd's is maar zo zo hoor!

3 *

FisherKing

Dat ben ik niet met je eens. Bovendien een erge rare kronkel die je daar maakt.

avatar van silly-me

silly-me

Prachtige film die op het eerste gezicht erg 'licht' lijkt maar toch veel diepgang heeft en met fantastiche humor. Er spelen dan ook 3 Duitse topactrices in mee: Franka Potente, Maria Schrader & Heike Makatsch

avatar van Safri

Safri

93.9 schreef:

Maar thuis met heeeeel veel goede dvd's is maar zo zo hoor!

3 *

Zo lust ik er nog wel 100

avatar van gotti

Vond het geheel niet al te boeiend. Hier en daar erg traag en onsamenhangend. Het deed me allemaal vrij weinig. Vond films als Magnolia en Short Cuts dan ook tien keer mooier.

Opmerkelijk hoeveel Steffen Wink en Franka Potente op elkaar lijken, ze lijken net broer en zus:

avatar van E V

E V