Dance of the Dead (2005)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Tobe Hooper
Met onder meer: Jessica Lowndes, Jonathan Tucker en Robert Englund
Plot Dance of the Dead
In een post-apocalyptisch Amerika ontmoet de jonge en nietsvermoedende Peggy op een dag de mysterieuze Jake. Na een paar ontmoetingen besluit Peggy om, ondanks de protesten van haar moeder, met Jake en zijn vrienden mee te gaan. Deze nemen haar vervolgens mee naar de nachtclub The Doom Room, waar men doden tot leven wekt om ze het publiek te laten vermaken.
Chainsaw
Behoorlijk prul, vergelijkbaar met Hooper's huidige werk als Crocodile, Toolbox Murders en Mortuary. Dance of the Dead ademt geen moment een beetje sfeer uit en bevat een aardig uitgangspunt dat op een erg slechte wijze is uitgewerkt. De enige die Dance of the Dead nog een beetje weet te redden is Robert Englund (iemand die vaker de matige films van Tobe Hooper een beetje weet te redden) met een erg aardige rol. Maar op Englund na stelt Dance of the Dead maar bijzonder weinig voor.
2 héle kleine sterren.
salvatore
- 1937 berichten
Aparte aflevering. Constante hardrock/harcore en een freaky verhaaltje. Niet mijn favoriete mix. 1.5*
as
Dat Tobe Hooper de weg kwijt is weten we al jaren. Ook in deze aflevering van de Masters of Horror reeks weet hij niet uit dit dal te klimmen. Erg slecht geregisseerd, fantasieloos camerawerk, hardrock muziek dat nergens naar klinkt en een infantiel verhaaltje dat zelfs niet te verkopen is aan een kleuter. Robert Englund schmiert er (on)nodig op los maar weet niets toe te voegen.
Master of Horror? Tobe Hooper is al jaren geen master meer. Tenzij het in troep is.
0.5* voor dit prul
bioscoopzaal
Tot nu toe de allerslechtste aflevering uit de hele reeks, en dubbel zo teleurstellend omdat Hooper zelfs met het kortfilmformaat niet meer uit de voeten lijkt te kunnen. Was hij ooit echt de regisseur van TCM en Poltergeist? Dance of the Dead is in elk geval geen pronkstuk. Waardeloze regie, afschuwelijke muziek, hersenverlammende montage en een aanfluiting van het kortverhaal van Richard Matheson.
Rommel. 1 ster.
Rianneke_Dan
Idee is goed, sfeer is goed maar daar houd het dan ook gelijk mee op.
Het word gewoon niet uitgewerkt, en het acteerwerk vond ik ook bagger, het sloeg gewoon nergens op.
Ik kon er niks mee, en de film moest het echt hebben van het weirde sfeertje, maar voor de rest kan ik geen pluspunten meer opnoemen.
NightmareLady
Hee Robert Englund!
Is deze film te verkrijgen? Ik moet alle Robert Englund-films zien!!
Boeikens
Past niet in de reeks Masters of Horror! Waar is hier trouwens de horror? De naam Robert Englund geeft nog hoop maar zels hij kan aan de inhoud van de hilm niets verbeteren. Waarom laat zo'n prachtig auteur zich de laatste tijd telkens weer vangen voor zulke derderangsfilms?
1* voor de moeite
Lord Flashheart
Van de vijf delen die ik tot nu toe gezien heb verreweg de slechtse. Het is ten eerste geen horror, het heeft een matig verhaal en is ten derde visueel niet om aan te zien, omdat de stroboscoop weer te pas en te onpas gebruikt wordt. Overmaat schaadt en draagt zeker niet bij aan de sfeer. 1,5*
Linn
Wow ben de enige die dit leuk vond
Ik heb me met de film waar ik het minst van verwachtte me wel erg vermaakt. Ik vond het een aardig verhaal en goed uitgewerkt ook. Deze sfeer van horror heb ik nog maar weinig gezien in de reeks. En om eerlijk te zijn is dit het beste wat Hooper in al die tijd geflikt heeft. Zo zie je maar dat smaken verschillen, geluk dat er diversiteit is
Wow ben de enige die dit leuk vond
Nee dus!
Nooit een Hooper fan geweest, naarst de eindscene in TCM houdt hij er een nogal vlakkige, saaiige en zelfs kinderlijke stijl op na.
In dat opzicht is dit filmpje al een serieuze vooruitgang. Visueel gebeurt er eens wat in een Hooper film, bij de dans vooral slim gespeeld met de strobo, het zoom/overlay effectje en het smerige geluid komende van de stroomstokken. Al lijkt dat bij de meeste mensen een "oh nee, een flashende pokemon" effect te hebben. Vind het erg leuk om een beetje visuele stimulans te krijgen.
Verder is het verhaaltje ook best leuk, Englund is schattig en Tucker deed het zelfs erg goed. Ook z'n maatje vond ik een waardevolle toevoeging. Het sfeertje is zwaar gehypt maar passend uitgewerkt.
Njah, dat dit niet meteen aanslaat bij het typische horror publiek is niet verwonderlijk. Het maakt dit gelukkig veel minder saai en weet net zoals enkele andere filmpjes binnen deze reeks het begrip horror wat meer glans te geven.
Kleine 4* voor deze, heb mij hier enorm mee vermaakt. Verrassing, gemiddelde score is een aanfluiting.
Lord Flashheart
Ach, wat de stroboscoop al niet kan doen. U bent zeker ook een fervent disco-ganger, Onderhond?
Chainsaw
Zo, twee films achter elkaar waarin je Englund kan waarderen, OH.
U bent zeker ook een fervent disco-ganger, Onderhond?
Nee hoor, al voel ik mij er best thuis en kan ik ook goed van het apparaatje genieten.
Wat betreft Englund, vind hem leuker dan in z'n Nightmare films, heeft volgens mij ook meer met de films te maken. Z'n stijl past gewoon meer in dit soort dingen.
Halcyon
Erg naargeestig concept dit. Het futuristische en post-apocalyptische sfeertje is erg overtuigend en draagt de film grotendeels; Englund doet de rest. Het is haast niet te geloven dat je hier dezelfde Hooper aan het werk ziet als in pakweg het straight-forward The Texas Chainsaw Massacre. Met Dance of the Death vat Hooper het begrip horror erg ruim op en slaagt hij er bijgevolg in zijn hors d'oeuvre uit te breiden met een koude, cynische prent die visuele experimenten perfect verzoent met een opvallend bevreemdende inhoud. Hoedje af!
Je hebt blijkbaar iets heel anders gezien. Ik zag een interessant gegegeven om zeep geholpen worden door de regisseur.
pompoen
Het kon allemaal idd veel beter gemaakt zijn met hetzelfde verhaal.
Zwak soft- horror aflevering van oud- goede regiseur Tobe hooper.
Zijn creativiteit beperkte zich enkel van Poltergeist/ Texas chainsaw massacre tot The mangler.
Goto
Pfff wat een score.
Vond het zelf een erg lollig filmpje. Er wordt een fijn sfeertje neergezet, hele apocalyptische gedoe ligt me ook wel. Visueel dik in orde, editing was op mementen ook erg sterk. De clubscenes en natuurlijk de dansende doden waren erg cool. Ook qua acteerprestaties viel het me alles mee, vooral Enguland deed het goed.
3.5* Dik, eigenlijk niks te klagen.
Glacius
Nee om hier 4 sterren voor te geven, dat is pas belachelijk..
NightmareLady
Inmiddels gezien en ben het ermee eens dat dit inderdaad één van de mindere is in deze reeks!!
Had toch wel wat verwacht van een naam als Tobe Hooper. De dans waar het in principe over gaat is slaapverwekkend (kon me niet voorstellen dat publiek hier enthousiast van zou worden).
Einde was voorspelbaar!
dutchtuga
Redelijk deel dat ergens tusse erg goed en matig in hangt. Het uitgangspunt is geweldig en had wat mij betreft veel schokkender aangepakt mogen worden. Vond het nu toch een beetje mak. Englund is geweldig als de host en de opbouw is erg sterk. Helaas is de finale dan weer erg voorspelbaar. Hier had mee mee gedaan kunnen worden. Desalniettemin weer een kleine verbetering op de vorige delen.
JacoBaco
60 min is wel erg kort. Het lijkt me meer een slechte aflevering uit de serie kippenvel. gelukkig had kippenvel ook heel veel goede afleveringen.
Ja, deze film sla ik over.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een man die toch wel enkele meesterwerkjes afgeleverd heeft, is nu volledig de draad kwijt. Geen originaliteit krijg je nog uit deze man. Tijd om te stoppen Hooper en anderen de kans te geven.
film88888
Zeer leuke aflevering, en wel een leuk Hooper filmpje.
Robert Englund heeft mischien een kleine rol, maar heeft er helemaal zin in, en laat zich goed gaan, en Jonathan Tucker vond ik ook aardig spelen.
Het verhaal vond ik ook heel knap, en het speeld zich af in de fituristische wereld (Liet me aan Mad Max denken)
En de scene als het Bliz de wereld kapot maakt vond ik ook heel cool gemaakt, en ook mooie effects als de huid van de mensen smelt.
Verder vond ik deze toch beetje orgineel, en leuk gemaakt, maar echte moorden zien we hier niet in, maar ik bekijk het als eens een aparte horror film, en dan valt het allemaal nog best aardig mee.
3,5
Gizzmann
Pfff wat een score.
Een aardig idee, maar te kort en te weinig interessant uitgewerkt.
judgepaddy
Voor mij ook de beste van de eerste drie die ik tot nu toe heb gezien van deze serie.
Het idee van die dans vind ik tof bedacht.
Lekker vaag verhaal ook met weinig tot geen uitleg over hoe het allemaal zo gekomen is, of wat was nou dat "brand spulletje" is.
Daar hou ik wel van, geeft ruimte voor de kijker om zelf dingen in te vullen.
Drs. DAJA
Erg sfeervolle episode in de Masters of Horror-reeks. De film weet een soort van post-apocalyptisch gevoel uit te stralen en heeft een lekker grof karakter. Je kan zo je twijfels hebben bij de "flitsende" montagetrucjes maar in de scenes met de meesterlijke MC (geweldig gespeeld door Robert Englund) werken ze weldegelijk. Verhaal raakt kant nog wal dus de film moet het toch echt van haar sfeer, gore en geweldige Englund-rol hebben. Dance of the Dead stelt verhaaltechnisch barweinig voor maar is als horrorfestijn behoorlijk geslaagd,

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime