• 8.902.931 stemmen

Il Miele del Diavolo (1986)

Thriller | 79 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: The Devil's Honey / La Miel del Diablo / Dangerous Obsession

Oorsprong: Spanje / Italië

Geregisseerd door: Lucio Fulci

Met onder meer: Brett Halsey, Corinne Cléry en Blanca Marsillach

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Plot Il Miele del Diavolo

Dr. Wendell Simpson is een chirurg wiens patiënt overlijdt. Jessica, de gestoorde vriendin van de overleden man, ontvoert Dr. Simpson. Ze acht hem schuldig aan zijn dood. Jessica martelt hem psychisch en seksueel. Toch voelt Dr. Simpson zich aangetrokken tot haar.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

• 22063 berichten

Deze huurde ik 21 jaar geleden alleen al voor de hoes.

Ik begrijp dat dit soort straight -to -video zooi destijds een bepaalde maatschappelijk relevantie bezat doordat het gefrustreerde,wanhopige dwangmastuurbeerders van de straat hield(bewijs ziet u hierboven),maar daar hebben we nu niets aan.

Het spijt me,maar maestro Fulci levert hier totale bocht af.Hoewel:misschien zijn er figuren die dit sexploitation prulletje een "hartverscheurend mooi" kunstwerk vinden dat met veel gevoel voor "realisme"bepaalde vraagstukken omtrent sex en geweld behandelt.OLH heeft vreemde kostgangers.

Verder is dit een soort rip-off van 9,5 weeks,vooral in de "erotische" soft-focus flashbacks die ongeveer een derde van de film beslaan en de meeste kijkers zo opwindend zullen vinden als naaktfoto's van Christina C. of Nicolette K. Dit alles begeleid door standaard eighties softcore muzak met saxofoon.

Ook de gorehounds mogen deze overslaan:de synopsis klinkt leuk,maar als de heldin op het punt staat haar doodsvijand te castreren,wordt ze gehinderd door.....menstruatiepijn.Tsja,na zo'n vingerwijzing van de natuur begin je maar een SM relatie,logisch.

Wat dat wijf op de hoes betreft:verstop 4 weken de tondeuse van je vriendin en je hebt haar irl,waarschijnlijk met grotere tieten.Cléry,oud en versleten,kwam hier waarschijnlijk slechts even opdraven omdat Nero de alimentatie niet had betaald oid.

Valt er dan helemaal niets goeds over dit werk te melden?Toch wel.In 1 waarlijk onsterfelijke scène bevredigt de jonggestorven held zijn vriendin via ...de vibraties van zijn saxofoon .Hoe verzin je het.

avatar van Wouter

pippo il buffone schreef:

Was een bioscoopfilm, hoor

Horror Movies: Reviews, Trailers, News | Shock Till You Drop - comingsoon.net

stinissen schreef:

Deze huurde ik 21 jaar geleden alleen al voor de hoes.

Zou ik ook doen Henk...

Fransman schreef:

Zou ik ook doen Henk...

Goede smaak heb je Frans Fransman

stinissen schreef:

Goede smaak heb je Frans Fransman

Moet hem nog wel even bekijken Henk. Pippo laat er weer weinig van heel. Zo oud was die Corinne Cléry toen toch nog niet?

Fransman schreef:

Ik had het alleen over de hoes kerel niet over de film...

• 2099 stemmen

Pippo had gelijk, Corinne Clery heeft hier inderdaad een ouwe kop gekregen. Maar ze heeft ook niet veel te doen in deze film. De onbetwiste ster hier is ongetwijfeld de Spaanse Blanca Marsillach, van wie ik nog nooit had gehoord. Maar die ik vanaf nu nooit meer vergeet. Mijn god, wat een lijf. We mogen er onbeperkt van genieten.

Ik begreep dat de film vorige maand op Blueray is verschenen. Goede zaak, al is het geen goede film. Maar ook weer geen simpel tussendoortje van Lucio Fulci, die meer gespecialiseerd was in gore dan in erotiek. De film is wel min of meer een klassieker en dankt zijn reputatie aan het vele bloot, vooral van Marsillach, en in mindere mate van Clery.

De synopsis hier vat het verhaal goed samen, maar het verhaal zit vol zijsprongen. De chirurg (Brett Halsey, niks bijzonders, beetje houten klaas) houdt van zijn vrouw (Corinne Clery), maar doet het vooral met prostituees. Zijn vrouw is het zat om verwaarloosd te worden en zet hem aan de dijk. Een verzoeningspoging loopt op niets uit.

Jessica (Blanca Marsillach) is een van de hoertjes waar de chirurg onderdanige spelletjes mee speelt. Zij heeft weer een obsessieve relatie met een saxofonist, die het ook doet met zijn producer. Als de saxofonist na een motorongeluk bij de chirurg op de operatietafel beland, weet die hem niet te redden. Z'n vriendin is gek van verdriet en zint op wraak. Ze ontvoert de chirurg en begint hem te martelen. En zoals te verwachten valt met twee eenzame zielen, ze vallen voor elkaar.

Ben u er nog? Want het duurt zeker een dikke drie kwartier eer de film op gang komt en echt spannend wordt het nergens. Maar de scène met de saxofoon aan het begin mag niemand missen en de blote Marsillach ook niet. Eenmaal in het huis doet ze haar kleren niet meer aan en mag de cameraman z'n gang gaan, tot op het randje van hardcore. Maar ze heeft prachtige tietjes en.... hairy armpits

Er ontwikkelt zich een aardig steekspel tussen Jessica en de chirurg in dat huis, al geloof je geen seconde dat ze hem echt iets aan zal doen. Ondertussen zien we flashback van haar relatie met de saxofonist, waar uit blijkt dat die helemaal niet zo gelukkig en liefdevol was. Oké, het is geen goede film. De spanningsboog zit niet goed in elkaar, het verhaal wordt niet mooi afgerond, er is een irritant blaffende herdershond en je wordt gek van dat gejengel van die saxofoon. Maar die Marsillach ..., je verveelt je geen seconde.

avatar van Quentin

Quentin

Eigenlijk moet hier gewoon de legendarische saxofoon-poster gebruikt worden, niet?

Linkje doet het niet hier.

Ja . prima poster.

avatar van Basto

Basto

Zeer matige softporno met een sm randje. De openingscene is vrij bizar.

avatar van thunderball

thunderball

Deze film een tijd lang opgeslagen bij favorieten op Amazon en pas geleden hem uiteindelijk mee besteld.

Ik was voornamelijk benieuwd naar optreden Cléry, toch één van mijn favoriete actrices uit een James Bondfilm.

Wat mij nog het meeste opviel is dat de actrice in de film maar weinig lijkt op/weg heeft van de dame afgebeeld op de hoes en poster, toch eigenlijk wel de voornaamste reden dat ik de film aan heb geschaft (dus missie geslaagd wat betreft promoteam film).

Film zelf is niet veel meer dan erotisch exploitatiewerkje, met nauwelijks verhaal, matig acteerwerk en heel de film lang steeds meer irriterende saxofoonmuziek. En uiteraard veel seksscènes, de ene nog klunziger dan de andere, de neppe Engels ingesproken geluidsband weet dit effect nog meer te versterken.

Hoofdrolspeler Halsey, die ik slechts verder ken van de Spaghettiwestern "Today It's Me ... Tomorrow You!", lijkt al slaapwandelend alles te ondergaan met wat zijn medespeelster al schmierend met hem uitspookt. Helaas zit haar acteren op amateurtoneelniveau. Enige wat dit nog ietwat dragelijk maakt is dat zij de helft van de tijd bloot rondloopt, maar ook dat gaat na een tijdje vervelen.

Grootste probleem is dat er nauwelijks een plot is te ontwaren en de film maar wat stuurloos zijn weg vervolgd.

Kritiek op Cléry snap ik niet echt, want vind haar hier er niet echt veel anders uitzien dat in de zeven jaar eerder uitgebrachte "Moonraker", misschien iets rijper, maar zeker niet minder knap. Wow! Wat een geweldige vrouw! Jammer dat ze slechts een paar scènes aan het begin heeft en er verder niet meer in zit.

Kortom: wanneer je geen fan bent van één van deze acteurs/actrices en ook niets hebt met dit specifieke genre, dan is dit niet bepaald een aanrader.

Voor mij niet meer dan een twee, ofwel één ster waard.

avatar van Theunissen

Deze Drama / Thriller film van de bekende Italiaans filmregisseur Lucio Fulci ben ik op het spoor gekomen vanwege de fraaie filmposter en bijna alles wat op de filmposter te zien is, komt ook voor in het verhaal m.u.v. de sigaret, want de mooie hoofdrolspeelster Blanca Marsillach rookt helemaal niet in de film. De film staat hier op "MovieMeter" beschreven als een Thriller film, maar het is meer een Drama film met een hoop erotiek erin en dat o.a. met een saxofoon!

Kort door de bocht draait het in deze film om de jonge vrouw Cecillia (Blanca Marsillach), die een arts, te weten Dr. Simpson (Brett Halsey), ontvoert die zij verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vriend / muzikant Gaetano (Stefano Madia). Cecillia martelt hem psychisch en seksueel, maar toch voelt Dr. Simpson zich aangetrokken tot haar.

De opening van de film mocht er best wezen, want dan zien we Gaetano met zijn saxofoon (in de eerste twee minuten hoor je continue de saxofoon en die heb ik dan ook maar snel vooruit gespoeld) bezig in een opnamestudio waarin ook zijn vriendin Cecillia en Nicola (Bernard Seray) aanwezig zijn en de laatste is de persoon die de opnames maakt. Cecillia wordt dan bij het zien van haar vriend en het horen van de saxofoon zo geil, dat ze met elkaar in de studio vrijen (dan zien we na circa drie minuten ook al voor het eerst een borstje van Blanca Marsillach en dat is zeker niet voor het laatst) en dit tot afgrijzen van Nicola die jaloers is en die dan ook de studio verlaat voor een pauze en koffie. Tijdens dit vrijen stopt Gaetano zijn saxofoon onder Cecillia's behaarde vagina (te zien na circa vier minuten en ook niet voor het laatst), ze draagt dan wel een slipje, en begint hij erop te spelen. Oftewel Cecillia wordt dan bevredigd met de saxofoon (of beter gezegd "sexofoon") van Gaetano i.p.v. zijn penis Het resultaat is wel dat Cecillia enorm geil wordt en uiteindelijk klaarkomt.

In de volgende scène maken we kennis met Dr. Simpson en diens vrouw Carole (Corinne Cléry) die huwelijksproblemen hebben. Hij vrijt nooit met haar en hij is geobsedeerd door zijn werk in het ziekenhuis. Carole ontdekt ook dat haar man tijdens en na het werk regelmatig prostituees bezoekt. Zo zien we na circa 10 minuten een hoertje (Eulalia Ramón) in beeld in een hotel samen met Dr. Simpson, die haar kleren uittrekt (dan zien we dus ook de borstjes en de behaarde vagina van Eulalia Ramón) en die haar kapotte panty probeert te herstellen met rode nagellak. Dr. Simpson wordt bij het zien ervan geil, waarna het hoertje met de nagellak verder gaat op haar behaarde vagina. Daarna vrijen ze met elkaar en hebben ze snelle maar onbevredigende seks en wordt het hoertje weggestuurd door Dr. Simpson, waarop ze zich aankleedt (dan zie we ook voor het laatst de borstjes van Eulalia Ramón) en er gezegd wordt:

Hoertje: Damn you. With you it's worse then being with that troglodite.
Dr. Simpson: Get out of here, you whore.
Hoertje: You're a sick freak.
Dr. Simpson: Out, I said.
Hoertje: Asshole!

Daarna zien we Carole naakt (dan zien we ook de mooie borsten van de destijds 37-jarige Corinne Cléry) op bed liggen waarbij ze masturbeert, zien we Cecillia met Gaetano vrijen in een achtbaan op een kermisattractie, zien we Carole in bed ruziënd praten met haar man (dan zien we weer een borst van Corinne Cléry) en zien we Cecillia samen met Gaetano op een motor rijden, waarbij Gaetano dan rijdend wordt gemasturbeerd door Cecillia (die achterop zit) en waarbij ze bijna verongelukken. Ze vrijen daarna ook nog op de trap van huis, waarbij een herdershond (zie filmposter) buiten continue zit te blaffen. Ondertussen is Carole zich thuis overdreven aan het opmaken voor een spiegel, waarbij haar man verbaasd komt kijken en dan wordt er ook gezegd:

Carole: What? Don't you like my look?
Dr. Simpson: No, I really don't. You look like a prostitute.

En dat zegt dan iemand die zelf regelmatig naar de hoeren gaat Carole heeft het vlak daarna ook helemaal gehad met haar man en wilt dan van hem scheiden en dat gaat Dr. Simpson niet in de koude kleren zitten.

Gaetano krijgt dan door een stommiteit op zijn motor een ongeluk en valt daarbij met zijn hoofd op een grote steen. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand, maar als hij weer in de opnamestudio is, voelt hij zich opeens niet lekker en valt hij flauw. Hij wordt dan naar het ziekenhuis gebracht waar Dr. Simpson hem gaat opereren. Maar omdat hij helemaal in de war is door zijn vrouw, mislukt de operatie en sterft Gaetano. Cecillia, die zwanger blijkt te zijn, is dan boos en verdrietig en geeft Dr. Simpson de schuld van de dood van haar vriend, waar ze zeer verliefd op was. Ze zegt (o.a. telefonisch en via een briefje) daarna ook regelmatig tegen hem:

"Why did you let him die?"

We zijn dan ongeveer halverwege het verhaal als Cecillia, die inmiddels haar kind heeft verloren en daarvoor in de plaats gebruikt ze nu een pop, besluit om Dr. Simpson te ontvoeren in zijn auto, waarbij ze hem onder schot houdt met een pistool. Eenmaal aangekomen bij een huis, verdoofd ze hem in de auto met chloroform en bindt ze hem in huis vast met touw. Als Dr. Simpson weer bijkomt, ziet hij hoe Cecillia zijn auto aan het slopen is met een bijl en ook maken we dan weer kennis met de eerder genoemde irritante blaffende herdershond, waar Dr. Simpson bang voor is en waarvoor hij ook in zijn broek plast. Dit tot hilariteit van Cecillia.

Ondanks dat we vanaf dat moment de mooie Blanca Marsillach regelmatig naakt in beeld zien, wordt de film er dan niet beter op en wordt het ook enigszins vermoeiend om de film uit te kijken. Vanaf dan draait het eigenlijk alleen nog maar om Cecillia en Dr. Simpson die gemarteld wordt door Cecillia (ze slaat hem o.a. met een voorwerp, ik meen een bijl, in het gezicht, ze houdt hem onder water in de zee waardoor hij bijna verdrinkt, ze laat hem hondenvoer eten en ze laat kaarsvet op zijn lichaam vallen), die met haar mag vrijen (waarbij ze wel emotieloos is en niet al te veel toelaat) en ook zien we regelmatig flashbacks van Cecillia, waarbij we ook weer Gaetano in beeld zien. We zien haar tijdens de flashbacks regelmatig vrijen met Gaetano en ook zien we een scène die zich afspeelt in Venetië en waar Gaetano armbanden (om hun liefde voor elkaar te symboliseren) voor hem en Cecillia koopt in een souvenirwinkel en waarna ze samen met Nicola naar de bioscoop gaan. Daar zoenen Gaetano en Cecillia hartstochtelijke met elkaar, maar Cecillia raakt geschokt als ze ontdekt dat Gaetano het toelaat dat Nicola hem oraal bevredigd. De herinnering aan deze kinky ménage-a-trois was voor Cecillia schijnbaar de laatste druppel?

Terug in het heden loopt Cecillia, die eindelijk inziet dat Gaetano een zelfdestructieve persoon was, naar de zee (daar begraaft ze overigens ook half naakt de herdershond die opeens dood is) en gooit ze de armband die Gaetano voor haar kocht in het water. Cecillia keert daarna terug naar het huis waar ze Dr. Simpson losmaakt en ze hem vertelt dat hij vrij is om te gaan. Cecillia gaat dan naar boven naar haar slaapkamer, trekt al haar kleren uit, gaat op haar bed liggen en zet een pistool tegen haar hoofd, met de bedoeling zelfmoord te plegen. Seconden later loopt de verdwaasde Dr. Simpson haar slaapkamer binnen en weerhoudt ze haar ervan zelfmoord te plegen door seks met haar te hebben, aangezien ze nu allebei in een verzengende passie van hun eigen makelij worden getrokken.

De film eindigt dan met Dr. Simpson en Jessica die naast elkaar in bed liggen en waarbij Dr. Simpson een gedicht voordraagt aan Cecillia, welke hij al eens eerder zei in de film, namelijk:

"When you have spent your life like a fortune that never seemed to end. A second chance will come like a long lost friend. Great joy will fill you and flush you hot. No more will you ever be cool for she is the Devil's honey pot. And you'll drown in her you fool."

Lucio Fulci neemt dan niet eens de moeite om ons een goed einde te geven, want hij draait dan met de camera langzaam naar een raam waar vanuit de zee te zien is, maar daarvoor zien we eerst nog Cecillia kijken naar het pistool wat op een stoel ligt. Dus hoe het nu echt afloopt met hen is de vraag, maar dat kom je dus niet te weten, want na circa 82 minuten is de film gewoon afgelopen.

Qua verhaal stelt het allemaal weinig voor en ook weet het verhaal ook nauwelijks te boeien (op een aantal fraaie en aparte scènes na dan, zoals de opening met een saxofoon, de nagellak scène en de masturbatie scène op een motor), maar gelukkig is de film voorzien van heel veel naaktheid en dat compenseert het slechte verhaal voor mij redelijk (daarvoor keek ik ook deze film). Vooral de mooie Blanca Marsillach (ze is nog steeds een mooie vrouw), die destijds 20 jaar was, met haren onder de oksels (en ook op andere plaatsen) is zeer regelmatig van top tot teen naakt te bewonderen.

Ook de oudere Corinne Cléry mocht er wezen met haar mooie borsten en flinke haardos op haar hoofd en ze deed me qua uiterlijk denken aan Jane Badler uit de leuke vermakelijke serie "V (TV Mini Series 1983)", waar ik vroeger als jonge tiener op geilde (ondanks dat ze in die serie een reptiel was) Ze is helaas wel maar tot circa de 40e minuut te zien en in haar laatste scène zien we haar gelukkig wel nog naakt als ze aan vrijen is met haar man in een hotel en waarbij zijn pieper van het ziekenhuis dan afgaat (dat was voor Carole ook de laatste druppel). James Bond fans zullen haar misschien wel herkennen, want ze was ook te zien in de James Bond film "Moonraker (1979)" en voor degene die haar nog eens naakt in een film willen zien, kunnen ook nog kijken naar de Drama / Erotiek film "Histoire d'O (1975)", welke ik nog vorig jaar heb gezien. En Eulalia Ramón (als het hoertje in het hotel) die we maar in één scène zien, was ook een mooie verschijning.

Al met al stelt deze film van de bekende Italiaans filmregisseur Lucio Fulci als verhaal enorm teleur, maar qua hoeveelheid naaktheid valt deze film juist enorm mee en dat ook nog eens met mooie vrouwen en vooral natuurlijk hoofdrolspeelster Blanca Marsillach, die meer naakt dan met kleren aan te zien is in deze film.